Haberler

AK Parti Gaziantep Milletvekili Erdoğan: "Çetintepe Barajı Bölgemiz İçin Hayati Önem Taşıyor"

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, içme suyu ve sulama amaçlı olarak yapımına başlanan Çetintepe Barajı'nın başta Gaziantep olmak üzere bölge illeri için de hayati öneme sahip olduğunu belirtti.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, içme suyu ve sulama amaçlı olarak yapımına başlanan Çetintepe Barajı'nın başta Gaziantep olmak üzere bölge illeri için de hayati öneme sahip olduğunu belirtti.

Erdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, Çetintepe Barajı'nın Gaziantep, Adıyaman ve Kahramanmaraş'ın su ve toprak kaynaklarının değerlendirilmesine yönelik içme suyu ve sulama amaçlı entegre bir havza projesi olduğunu belirtti.

Bu projeyle 70 bin 968 hektar alanın sulanmasının hedeflendiğini, bu alanın 37 bin 771 hektarlık kısmının Gaziantep'te bulunduğunu ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Proje kapsamında bulunan Çetintepe Barajı'nın proje ihalesi Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce yapılmış olup, proje çalışmaları tamamlanma aşamasındadır. Çetintepe Barajı ÇED Raporunun hazırlanmasına müteakip Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce yapım ihalesinin yapılması hedeflenmektedir. ÇED raporuyla ilgili olarak 10 Ekim tarihinde Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde, 11 Ekim tarihinde ise Kahramanmaraş Helete (Düzbağ) de halkın katılım toplantısı, 14 Ekim tarihinde de Çevre ve Şehircilik Bakanlığında format belirleme toplantısı yapılacaktır. Adıyaman'Göksu-Araban Projesi raporu kapsamında bulunan Toprak Drenaj ve arazi sınıflandırma Tarımsal Ekonomi, Kamulaştırma, Su Hakları, Raporları ile ÇED ve CBS çalışmalarının hazırlanmasını kapsayan planlama ana done çalışmaları ihale edilmiş olup, Planlama çalışmaları firma ve Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü tarafından sürdürülmektedir.

Çetintepe de şartele basılmasıyla, Çat Boğazı, Haydarlı ve Harmancık Projelerinin de önü açılmıştır. Ayrıca, Gaziantep içme suyu ile ilgili olarak da 5 Ekim 2011 tarihinde DSİ Genel Müdürlüğümüzde GASKİ ve DSİ yetkililerince yer tespiti için çalışmalar yapıldı. GASKİ'nin bu çalışmalar sonucunda çok ucuz maliyetle ve cazibe ile elde edilecek su projesine kavuşacak. Bu proje ile Gaziantep'imizin 40 yıllık içme suyu ihtiyacı en ucuz ve randımanlı bir proje ile gerçekleşmiş olacaktır."

- GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title