Haberler

AK Parti Eyüp İlçe Kongresi

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, "Gördüler ki gerçekten Türkiye böyle darbelerle yıkılabilecek gibi değil. Türkiye ağır siklet boksörü, öyle kolay kolay darbelerle yıkılmaz" dedi.

Eyüp Nikah Sarayı'nda düzenlenen AK Parti Eyüp İlçe Kongresi'nde konuşan Bozkır, AK Parti'nin tevazudan dolayı yaptıklarını tekrarlamaktan kaçındığını belirterek, fakat iktidara gelindiği günden bugüne kadar çok fazla şey yapıldığını söyledi.

Bozkır, Türkiye'nin nereden nereye geldiği unutulduğunda, kıymetinin de unutulabileceğini ifade ederek, iktidara gelindiğinden bugün kadar ekonomide yaşanan gelişmeleri anımsattı.

Türkiye'nin bugün dünya ülkeleri arasında gıpta edilen, kıskanılan, ulaşılmak istenen bir ülke haline geldiğini aktaran Bozkır, "Onun yanında demokraside, siyasi reformlarda gerçekten duvarlar yıkıldı. Anayasa'nın yarısından fazlası değişti. Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği gibi adeta başımızda bir Demokles'in kılıcı gibi sallanan bir kurum bugün olması gereken yere çekildi" dedi.

Bozkır, 2023'e giderken bütün bu gelişmeleri, ikiye katlamaları gerektiğine işaret ederek, şöyle devam etti:

"10 sene önce bu rakamları bahsettiğimizde dudaklarda gülümsemeler beliriyordu. Ancak bugün ise kaşlar çatılıyor. 'Türkiye nereye gidiyor, nereden çıktı bu Türkiye?' deniliyor. Onun için de çeşitli darbeler vurulmaya çalışılıyor. Ama gördüler ki gerçekten Türkiye böyle darbelerle yıkılabilecek gibi değil. Türkiye ağır siklet boksörü, öyle kolay kolay darbelerle yıkılmaz."

"Bizde muhalefet sorunu var"

Bozkır, Türkiye'de iktidar sorunu olmadığını, muhalefet sorunu olduğunu vurgulayarak, "Tabii böyle muhalefeti Allah her iktidarın başına nasip etsin. Biz böyle oyunlara gelmeyeceğiz. Böyle bir muhalefet var diye çalışmaktan kaçınmayacağız" dedi.

İstanbul'da ilk köprü yapılırken de yine muhalefet patisinin eleştirilerde bulunduğunu aktaran Bozkır, "Oradan geldik üçüncü köprüye, yine ne gerek var?' denildi. New York'ta Manhattan, aşağı yukarı İstanbul kadar nüfusa sahiptir. Etrafında 17 tane köprü ve tünel var. İstanbul'a üç köprüyü çok görenlerin utanması lazım" diye konuştu.

Yapılan tüm projelerin muhalefet tarafından eleştirildiğini dile getiren Bozkır, şöyle devam etti:

"Onun için bizim bunlara hiç itibar etmememiz lazım. Çalışarak, didinerek, teşkilatlarımız bugüne kadar ne yaptıysa aynı şekilde devam etmeliyiz. Çünkü burada tek amaç Türkiye'yi ileriye götürmek. Bundan sonra da bu kardeşlerimiz sayesinde daha ileriye gideceğiz."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem de partinin kuruluşunun 13, iktidara gelişlerinin de 12 yılı geride bıraktıklarını ifade ederek, "Belki siyasi partiler için kısa bir süre ama heyecanın devam etmesi bakımından uzun bir süre. Partimizin burada ilk günkü heyecanını birlikte yaşıyoruz. Zannetmeyin ki bu coşku sadece İstanbul'da var, Anadolu'nun dört bir yanını dolaşıyoruz, aynı coşkuyu oralarda da gördük" değerlendirmesinde bulundu.

Erdem, bu coşku olduğu müddetçe AK Parti'nin, Türkiye'nin ve bölgenin kazanacağını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Önümüzde önemli bir seçim var. Bu seçim çok önemli. Her seçimi önemli gördük. Her seçimin hakkını verdik ve oyumuzu attırdık. Umutlarımızı, hayallerimizi bu seçimler sayesinde hep taze tuttuk. Bu seçimi yeni Türkiye'nin kuruluşu, yaptığımız hizmetlerin kalıcılığı açısından çok önemsiyoruz. 30 Mart'taki seçimleri önemsemeseydik Cumhurbaşkanlığı seçiminde bu kadar rahat edemezdik. Şimdi 2015 seçimleri gerçekten ülkemizi için çok önemli bir seçim. AK Parti kadroları, teşkilatlarımızda herkes görevini yaptı. Bugüne kadar oyumuzu her seçimde arttı. Bununla ne kadar gurur duysak ve size teşekkür etsek azdır. "

Yeni Türkiye'nin olmazsa olmazının, mutlaka hayata geçirilmesi gereken bir numaralı konusunun yeni anayasa olduğuna dikkati çeken Erdem, Anayasa'da birçok değişiklik yapılmasına rağmen yine de engeller çıkardığını söyledi.

Erdem, bu kongrelerde görev yapacakların çalışmalarını bu açıdan çok önemsediklerini de sözlerine ekledi.

Kongreye, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Muş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu ile milletvekilleri katıldı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Volkan Bozkır Ak Parti Türkiye Eyüp Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title