Haberler

AKP'li Koca'dan Su Zammı Açıklaması

Güncelleme:

AK Parti Eskişehir Milletvekili Koca, diğer illerde içilir vaziyetteki akan suyun ton fiyatının 3-5 lira arasında olduğunu Eskişehir'de ise 142 lira olduğunu söyledi.

AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, "Diğer illerde içilir vaziyette musluklardan akan suyun ton fiyatı 3-5 lira arasında değişiyor. Eskişehir'de ise içilir vaziyetteki suyun tonunu 142 liradan alıyoruz" dedi.

Koca, AK Parti Emek Mahalle Temsilciliği'nde düzenlediği basın toplantısında, kente kurulması planlanan Yüksek Teknoloji Üniversitesi ile ilgili bu yasama yılında çalışma yapılacağını söyledi.

Kente kazandırılması planlanan otoban projesine değinen Koca, şöyle konuştu:

"Kuzey Çevreyolu da denilebilecek bu yol, Sivrihisar, Beylikova, Alpu, Muttalip'ten geçerek, İnegöl ve Bursa'yı birbirine bağlayacak. Sivrihisar-Eskişehir-Bursa arasında 202 kilometrelik bir otoban projesinden bahsediyoruz. Bununla ilgili belediyelerde yapılması gereken tüm çalışmalar tamamlandı. İnşallah hükumetimizin 2023 vizyonu çerçevesinde yapmayı planladığı otoban projeleri arasında bu projemiz de söz konusu. Güney Çevreyolu'nda ise 54 kilometrelik proje hazırlandı. Yatırım planına alınması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

Koca, Kampüs Hastane Projesi ile ilgili de "Şu anda 71 Evler'e yapılması planlanan hastaneyle ilgili ihale sürecinde son aşamaya geldik. Firmalardan son teklifler alınacak. Teklif verecek firmalardan biri bu arazide zemin etüt ve sondaj çalışması yaptı. Kısmet olursa 2015'in ilk çeyreğinde bu hastanenin temellerini inşallah hep birlikte atacağız" diye konuştu.

-Su zammı tartışmaları

Su zammıyla ilgili tartışmalara AK Parti Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri ve AK Parti İl Başkanı'nın gerekli açıklamaları yaptığını belirten Koca, şunları kaydetti:

"Halkımız tarafından seçilen Eskişehir Büyükşehir Belediye meclis üyelerimiz, bu dönem içinde suya zam yapılmaması konusunda milletin iradesini ortaya koymuştur. Aslında bu su meselesinin diğer illerle de kıyaslanması gerektiğine inanıyorum. Diğer illerde içilir vaziyette musluklardan akan suyun ton fiyatı 3-5 lira arasında değişiyor. Eskişehir'de içilir vaziyetteki suyun tonunu 142 liradan alıyoruz. Dolayısıyla burada bu kıyaslamaları yapmak gerekiyor."

Koca, Kızılinler Termal Turizm Projesi'ne de değinerek, "Bununla ilgili ihale dosyası hazırlama süreci başladı. Resmi olarak Kızılinler termal tesis ihale paketinin dosya hazırlama süreci, ilgili heyetin pakete onay vermesi ve bunun Resmi Gazete'de ilan edilmesi için yaklaşık 2 aylık süreye ihtiyacımız var. Kısmet olursa şubat ayında burası ilana çıkacak ve Kızılinler ile ilgili yapılan çalışmalar tamamlanmış olacak" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Yerel

Salih Koca Sivrihisar Eskişehir Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title