Haberler

AK Parti Eski Batman Milletvekili Nasıroğlu'ndan Bölge Halkına 'Evet' Çağrısı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) eski Batman Milletvekili Nezir Nasıroğlu, bölge halkına ‘Evet’ çağrısı yaparak, hiç kimsenin korkmadan özgür iradesiyle oyunu kullanması gerektiğini söyledi.

Adalet ve Kalkınma Partisi ( Ak Parti ) eski Batman Milletvekili Nezir Nasıroğlu, bölge halkına 'Evet' çağrısı yaparak, hiç kimsenin korkmadan özgür iradesiyle oyunu kullanması gerektiğini söyledi.

Bölgeye huzur ve barışın gelmesi için 16 Nisan'da yapılacak referandum seçimlerinde sandıktan 'Evet' çıkması gerektiğini söyleyen Nezir Nasıroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın referanduma gidilirken partinin eski milletvekilleri ile yapılan toplantılara katıldıktan sonra seçim çalışmaları başlatmak üzere yollara düştüğünü dile getirdi. Batman'da aktif olarak partisinin yürüttüğü 'evet' kampanyasına katılacağını dile getiren Nasıroğlu, köy köy dolaşıp oy isteyeceğini kaydetti.

"Bölge halkı nefes almaya başladı"

Terörle mücadelenin yoğun olarak sürdüğü illerde referanduma giderken nasıl bir hava olduğunu aktaran Nasıroğlu, "Bölgede Diyarbakır, Batman gibi HDP'nin güçlü olduğu iller var. Mesela Diyarbakır'da 11 milletvekillinin 9'unu, Batman'da 4 milletvekilinin 3'ünü HDP çıkarmış. Bölgenin zorlukları var. Herkeste bir sessizlik hakim. Referanduma nasıl yansıyacağını zaman geçtikçe daha iyi anlayacağız. Bölgeyi çok iyi biliyoruz. Bizim bu sistem değişikliğini iyi anlatmamız lazım, Türkiye'nin geleceği için evet çıkması çok önemli. Bölgede hiçbir parti AK Parti kadar oy almadı. Bölgede iki parti var, biri AK Parti diğeri de HDP. Çok çalışırsak AK Parti'nin seçimlerde aldığı oydan daha fazla oranda 'evet' çıkmasını sağlayabiliriz. Burada Recep Tayyip Erdoğan'ın karizmatik, güçlü liderliğinin etkisi de çok öne çıkıyor. Büyük bir sempatisi var, hayranlık duyuluyor. Ben de onlardan birisiyim. Liderler çok az yetişir, Recep Tayyip Erdoğan Türkiye için de, bölge için de bir şans. Çalışacağız, anlatacağız, inşallah iyi bir oy alırız. Bölge halkı çok çekti, artık kimse şiddetten yana değil, insanlar nefes almaya başladı. Bu da bizim için önemli bir avantaj" dedi.

"Huzur isteyen HDP'liler de evet diyecek"

HDP'ye oy veren seçmenler içindeki kararsızlar ve huzur isteyenlerin referandumda evet diyeceklerine inandığını belirten Nasıroğlu, yapılacak çalışmalarla bunların ikna edileceğini söyledi. Nasıroğlu, "HDP'nin keskinleşmiş tabanından çok fazla bir kayma olmasını beklemiyorum ama ortada bulunan, kararsız olan ve huzur isteyen kesimin 'evet' oyu vermemesi için hiçbir neden yok. 7 Haziran'da HDP'ye oy veren seçmenlerden bir bölümü daha sonra yapılan 1 Kasım seçimlerinde AK Parti'ye oy verdi. Şimdi referanduma giderken o oyları 'evet' ile sabit tutmak bizim için önemli. Bir de ne HDP'li ne de AK Partili olan bir kesim var, huzur ve barışın gelmesi için onlar 'evet' oyu verebilir. Biz onları ikna edeceğiz inşallah. Bölge insanları barış ve huzur istiyor. Bu barış kiminle gelebilir? En güçlü isim Cumhurbaşkanımız. Bu sıkıntıları çözecek tek lider Recep Tayyip Erdoğan. Bölge halkı ondan büyük bir beklenti içinde. Bölge halkının Cumhurbaşkanımıza karşı büyük sevgisi var, o sevgi sebebiyle oylarını 'evet' yönünde kullanacak önemli bir kesim de var" diye konuştu.

"Kürt sorununun çözümü için Erdoğan büyük şans"

Yeni sistemin bölgeye neler vadettiği hakkında açıklamalarda bulunan Nasıroğlu, Recep Tayyip Erdoğan'ın Kürt sorununun çözümü için büyük bir şans olduğunu ifade etti. Nasıroğlu, "Bu sistem, bölgeye daha çok, hızlı ve etkin hizmetin götürülmesini sağlayacak. Bölgeye yatırım hız kazanacak. Bu da daha çok iş, AŞ demek. Zaten çok önemli yatırımlar yapıldı, halkımız bu hizmeti gördü. Köy yolları dahi artık beton asfalt. Ayrıca Kürt sorununun çözümü için de yeni bir umut. Cumhurbaşkanımız Erdoğan Kürt sorununu çözecek tek lider, bölgeyi çok iyi biliyor. Bölge halkı ondan büyük bir beklenti içinde" şeklinde konuştu.

"Seçmen artık PKK'dan korkmuyor"

Bölge halkına korkmadan özgürce oylarını kullanma çağrısı yapan Nasıroğlu, PKK'nın seçmen üzerindeki korkusunun da bittiğini söyledi. Nasıroğlu, "Seçmen eskisi gibi bir PKK tasallutu altında değil, devlet o güveni verdi, artık özgür iradesiyle sandığa gidip oyunu kullanabilir. Bize, onlara süreci iyi anlatmak düşüyor. Kimse korkmasın, herkes gitsin oyunu özgür iradesiyle kullansın. Zaten gittiğimiz yerlerde de hep bunu söyleyeceğiz, 'Korkmayın, herkes gitsin oyunu kullansın' diyeceğiz" ifadelerini kullandı.

"En büyük problem işsizlik"

Bölgedeki en büyük problemin işsizlik olduğunu belirten Nasıroğlu, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Batman çok göç alan bir il, merkez nüfusu 500 bine yakın. Ekonomik seviyesi yüksek olan da düşük olan kesim de var. AK Parti ile beraber sosyal devletin gereği her şey yerine getiriliyor fakat işsizlik sorunu en önemli problemler arasında. Referandum çalışmaları kapsamında şu ana kadar bir huzursuzluk yaşanmadı. Bölgede iki parti olduğu için geçmişte büyük gerginlikler yaşanmış olmasına rağmen, artık büyük gerilimler yaşanmıyor. HDP'nin kilitlenmiş bir seçmen tabanı olduğu söylenebilir, ne yaparsan yap kendi partisine oy veriyor ancak bunlar belli bir alandan, AK Parti ise bütün bölgelerden oy alabiliyor. Şu ana kadar alana yansımış, halkı bunaltacak bir kutuplaşma yok. Referandumdan dolayı bölgede tansiyonunun yükseleceğini zannetmiyorum. Huzur içinde referanduma gidileceğini düşünüyorum. Oyunu kullanmak isteyen her vatandaşımız sandığa gider oyunu kullanır. Bölge insanlarını ikna edip sandığa götürmek önemli. Yüzde 80-85 oranında, hatta yüzde 90 oranında Batman'da seçmenin sandığa gitmesini bekliyorum".

"Kayyum çok iyi çalışıyor"

Batman Belediyesinin de kayyum atanan belediyeler arasında olduğunu belirten Nasıroğlu, kayyumun çok iyi çalıştığını ve bunun halk tarafından da görüldüğünü söyledi. Nasıroğlu, "Kayyumun Batman için çok iyi çalıştığını halk söylüyor. Bunu görmek için sadece Batman sokaklarında dolaşmak bile yeterli. HDP belediyeleri halka hizmet götürmüyordu, şimdi tertemiz bir Batman var. Yollar yapılıyor, asfaltlar dökülüyor. Halk da memnun. Kime sorsam 'belediye artık iyi çalışıyor' diyor. Toplu taşımadan çöplerinin alınmasına kadar Batmanlı hizmet alıyor. Pırıl pırıl bir Batman var, daha önce öyle değildi. Kayyumun halkla iletişimi çok iyi, halkla kayyum arasında bir kopukluk yok. İşler daha hızlı yürümeye başladı. Herkes memnun ama bir ilin tamamının memnun olması da beklenemez" dedi.

Cumhurbaşkanı ile başbakan arasındaki çift başlılığın sona ereceğini, bürokrasinin azalacağını, daha hızlı hizmet götürüleceğinin bölge halkına iyi anlatılması gerektiğini dile getiren Nasıroğlu, şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanımız zaten bölgenin sorunlarının tamamını biliyor. Batman'ın Ankara'dan bir farkı yoktur, Ankara'ya ne hizmet geliyorsa Batman'a da artık o hizmet geliyor. Devlet hastanesine gittim. Kaç uzman olduğunu sordum. Şu anda Batman'da devlet hastanesinde 360 civarında uzman doktor var. Batman Devlet Hastanesi'nde artık kalp ameliyatları yapılıyor. Batman'ın alt yapı sorunlarının tamamı çözülmüş durumda. Bunların hepsini anlatacağız. Cumhurbaşkanı ve Başbakanın eski milletvekilleri ile bir araya geldiği toplantılara da katıldım. Bu toplantılara katılan biri olarak ben aktif olacağım için herkesi kendim gibi görüyorum. Eski milletvekillerinin yüzde 95'inin bu süreçte sahada olacağına inanıyorum. Bu bir memleket meselesi, ben milletvekili değilim diye gidip evde oturamam. Ben AK Partiliyim, benim başka partim yok. Herkes dört - beş dönem milletvekili olacak diye bir kural yok. Şimdi milletvekili değilim diye partiye küsmek olmaz. Benim Cumhurbaşkanım Tayyip Erdoğan, Başbakanım Binali Yıldırım'dır. Bizi davet ettiler. 22,23,24. dönemden hemen hemen bütün eski milletvekilleri katılmıştı. Hepimizin illerimizde çalışmamızı, sistemi halka anlatmamızı tavsiye ettiler. Bir araya gelmek güzeldi, çok uzun zamandır görmediğimiz arkadaşlarımızı, Cumhurbaşkanımızı, Başbakanımızı gördük. Bunların tekrarlanması partinin yararınadır. Partimizin birliğinin, beraberliğinin korunması açısından önemli katkı sağlayacağını düşünüyorum. Ben Batman'da 16 Nisan'a kadar aralıksız bir şekilde partim için gücüm yettiği kadar çalışacağım. Bütün köylere gideceğim, oy isteyeceğim. Bölge halkına vereceğim mesaj herkes gitsin oyunu kullansın, güzel bir netice alacağımıza inanıyorum. Bölge huzur, barış istiyor, bölge kardeşlikten yana. İnşallah 16 Nisan'dan sonra iyi bir netice ile bölge halkı göğsünü kabartarak Ankara'ya gelecek. Bu referandumun başta bölgemiz olmak üzere Türkiye'ye huzur ve barış getirmesini diliyorum. 'Evet' çıkarsa bölgeye de Türkiye'ye de huzur ve barış gelir. Bir daha o sıkıntıların yaşanmaması için bölge insanları için elimizden gelen çabayı göstereceğiz". - BATMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

AK Parti AK Parti Batman Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title