Haberler

AK Parti Erzurum Milletvekili Aydemir Açıklaması

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, İslami Edebiyat Vakfı Onursal Başkanı Ali Nar’ın hayatını kaybetmesiyle ilgili taziye mesajı yayınlayarak, “İslami Türk Edebiyatı’na hizmet ve eserleri ile yüreğimizde yaşayacaktır.

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, İslami Edebiyat Vakfı Onursal Başkanı Ali Nar'ın hayatını kaybetmesiyle ilgili taziye mesajı yayınlayarak, "İslami Türk Edebiyatı'na hizmet ve eserleri ile yüreğimizde yaşayacaktır. Edebiyat Dünyamız önemli bir değer ve şahsiyetini kaybetmiştir." dedi.

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, İslami Edebiyat Vakfı Onursal Başkanı ve İslami Edebiyat Dergisi müellifi Mütefekkir ve Edip Ali Nar'ın vefatı dolayısıyla bir taziye mesajı yayımladı. Aydemir, merhum Ali Nar'ın İslam Alemi'ni edebi bir bakışla analiz eden, tespit ve öngörüleriyle yaşanan sorunları irdeleyip, bir beyin fırtınası estiren, son asrın önemli mütefekkirlerinden olduğunu vurgulayarak, "Edebiyat ve düşünce hayatımız özgün bir üslup ve duruşunu yitirmiştir. Nar, İslam Dünyası'nın moral değerlerine ait tespit, aktarım, yorum ve bakışıyla yüreklerimizde özel bir yer tutmuştur. Nar'a rahmet niyaz ediyor, Edebiyat ve Tefekkür camiamıza başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

ALİ NAR KİMDİR

İslami Edebiyat Vakfı Onursal Başkanı Nar, 1941'de doğdu. Klasik ve Modern Arapça'dan çevirileri bulunan Nar, Türkiye ve İslam dünyasının ilk bilim-kurgu romanı olan "Uzay Çiftçileri"ni yazdı.

Ali Nar'ın ilk kitabı "Fetih"in yanı sıra "Koro", "Muhtar Kafası", "Porselen Dişli Demokrat", "Ezan Donanması", "İki Sonsuzda Gerilim", "Kan Denizi", "Ortadoğu Günlüğü", "Anadolu Günlüğü" ve "Arılar Ülkesi" isimli kitapları yayımlandı.

"Milli Gazete" ve "Yeni Devir" gazetelerinin yanı sıra "Büyük Doğu", "Pınar", "Mavera", "Çınar","Tohum", "Hilal", "İslam" gibi dergilerde yazıları yayımlanan Nar, 1986'da "İslami Edebiyat" dergisini kurdu. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Aydemir Ak Parti Ali Nar Erzurum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title