Haberler

AK Parti Elazığ Milletvekili Alpay Açıklaması

AK Parti Elazığ Milletvekili Şuay Alpay, "Eyüpbağları Sulama Birliği işçilerinin sorunları ve yaşadıkları mağduriyetle ilgili olarak milletvekili seçildikten hemen sonra yakinen ilgilendim" dedi.

AK Parti Elazığ Milletvekili Şuay Alpay, "Eyüpbağları Sulama Birliği işçilerinin sorunları ve yaşadıkları mağduriyetle ilgili olarak milletvekili seçildikten hemen sonra yakinen ilgilendim" dedi.

AK Parti İl Başkanlığında basın toplantısı düzenleyen Alpay, 2010 yılında Eyüpbağları Sulama Birliği'nin tasfiye kurulu tarafından feshedilmesinin ardından kadrolarının Devlet Su İşleri (DSİ) 9. Bölge Müdürlüğüne devredildiğini ancak müdürlüğün hem tasfiye kurulu hem de Elazığ Valiliğinin verdiği kararı uygulamayarak kendilerini 5 yıldır işe başlatmadığını iddia eden 26 işçinin durumuyla ilgili açıklama yaptı.

Konuyu uzun süredir yakından takip ettiğini ifade eden Alpay, "Bu sorunun çözümüyle ilgili olarak gerek kurumlar gerekse bakanlıklarımızla sürekli  olarak temasta bulunduk ve bu konudaki geldiğimiz noktayı bu arkadaşlarımızla paylaştık. Yaptığımız görüşmelerden sonra bir yasa teklifi ile bunun aşılmasının daha mümkün olacağı ifade edildi ve bu konuda bir yasa teklifi hazırladım. Eyüpbağları Sulama Birliği işçilerinin sorunları ve yaşadıkları mağduriyetle ilgili olarak milletvekili seçildikten hemen sonra yakinen ilgilendim" diye konuştu.

Göstermiş olduğu çabalara rağmen işçilerden birinin yerel televizyon kanalına açıklama yaptığını ve kendisi hakkında hakaret ve iftiralarda bulunduğunu dile getiren Alpay, şunları kaydetti:

"Asla ve kesinlikle kullanmadığım sözler ve beyanlarla şahsıma yönelik açıkça hakaret ve iftira olarak değerlendirilecek suçlamalarda bulunmuştur. Suçlamalarına, iftiralarına, hakaretlerine de devam etmektedir. Bahse konu konuşmalar ve ifadelerin Türk Ceza Kanunu'nda karşılıkları çok ciddi olarak müeyyidelerle karşılanmış alenen hakaret suçlarıdır. Bu açıklamaları yapan arkadaşı, sözlerini geri almak kaydıyla özür dilemeye ve bu konuda televizyon kanallarına yapmış olduğu usullerle açıklama yapmaya davet ediyorum."

Alpay, bahsi geçen kişinin özür dilemediği ve sözlerini geri almadığı takdirde Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağını aktararak, şöyle konuştu:

"Çok açık bir hukuk ihlali yapmasına, iftira atarak ve hakaret ederek şahsıma zarar vermesine rağmen ben bu konuda kendisine bir fırsat tanıyorum. Bu konuda özür dilemeye ve açıklamalarını geri almaya davet ediyorum. Bütün bunlara rağmen Eyüpbağları Sulama Birliği İşçisi arkadaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesiyle alakalı olarak yine elimden gelen çabayı göstereceğim. Bu şehrin milletvekili sorumluluğunu üstlenmiş bir kardeşiniz olarak, bu konuda mağduriyeti görmezden gelemem. Bu süreçten sonra da bu kardeşlerimizin yanlarında olacağım."

Kaynak: AA / Yerel

Şuay Alpay Ak Parti Elazığ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title