Haberler

AK Parti Elazığ Milletvekili Alpay Açıklaması

"Hakem hatalarının ligin kaderini etkileyecek noktalara gittiği çok açık ve tartışmasızdır.

AK Parti Elazığ Milletvekili Şuay Alpay, "Hakem hatalarının ligin kaderini etkileyecek noktalara gittiği çok açık ve tartışmasızdır. Merkez Hakem Komitesi de neredeyse buna seyirci kalmaktadır" dedi.

Alpay, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, dün Elazığ'da PTT 1. Lig'de Elazığspor - Giresunspor maçının oynandığını ve bu maçta çok ciddi bir hakem hatasının söz konusu olduğunu belirtti.

Süper Lig'de 9 haftanın, PTT 1. Lig'de ise 12 haftanın geride kaldığını ifade eden Alpay, bütün sonuçlarıyla futbol ve futbolun kalitesinin değil, hakem hatalarının çok daha fazla öne çıktığını ve konuşulmaya başlandığını söyledi. Alpay, "Komite hakem hatalarının önünü alamıyor ve hakem hataları giderek açık hak ihlallerine dönük bir sonucun ortaya çıkmasına bir anlamda seyirce kalmış oluyor" şeklinde konuştu.

Elazığspor maçında sadece Elazığspor'un kaybettiği 3 puanın değil, bir emeğin kaybedildiğini düşündüklerini vurgulayan Alpay, endişelerinin Türk sporunun ve Türk hakeminin geleceğiyle alakalı olduğunu söyledi.

Alpay, Türk hakemi ve Türk sporunun genel itibariyle masaya yatırılması gerektiğinin zamanının geldiğini düşündüklerini ifade etti.

Hakem hatalarının art arda geldiğine, çok fazla can yakıcı sonuçlar ortaya çıktığına ve ligin kaderini etkileyecek sonuçlarla birlikte gündeme geldiğine işaret eden Alpay, şöyle devam etti:

"Merkez Hakem Komitesi'nin ve Futbol Federasyonu'nun bu konuda bir acil çağrı yapması ve bununla ilgili olarak hakem hatalarının, can yakmaların, can kayıplarının ve futbolla alakalı talihsiz sonuçların tekrar etmemesi için süratle tedbir alması gerekir. Bu konuda mutlaka Merkez Hakem Komitesi'nin, Futbol Federasyonu'nun acil bir açıklama yapması gerektiğini düşünüyoruz. Gerekirse hem futbol hakemliğinin hem Türk futbolunun geleceğinin Kulüpler Yasası'na dahil olmak üzere geniş olarak tartışıldığı bir Spor Şurası'nın belki bu vesileyle toplanması için bir mekanizmanın çalıştırılması gerektiğini düşünüyorum."

Hakem hatalarının ligin kaderini etkileyecek noktalara gittiğinin açık ve tartışmasız olduğunu ifade eden Alpay, komitenin de neredeyse buna seyirci kaldığını iddia etti. Alpay, acil bir özür, acil bir açıklama, acil toparlanma ve tedbir almayla ilgili gerekli adımların atılmasını ve gerekli mekanizmaların çalıştırılmasını arzu ettiklerini kaydetti.

Alpay, gazetecilerin, "Böyle bir olay olmasaydı basın toplantısı yapacak mıydınız?" sorusu üzerine, tribünlerde seyircinin azaldığını, şiddetin bir şekilde tribünleri etkilediğin, futbolun olması gereken noktanın ötesinde kaldığını söyledi. Bunun mutlaka değerlendirilmesi gereken bir mesele olduğunu vurgulayan Alpay, "Hakem hatalarının son haftalarda üst üste gelmesi belki hakem camiası açısından yeniden bir durum değerlendirilmesi yapılmasını gerektirir. Belki biz de buna çağrı olarak mesaj göndermiş olacağız" diye konuştu.

"Bu yanlış hakem kararı olmasaydı basın toplantısı yapacak mıydınız?" sorusunun yinelenmesi üzerine Alpay, "Bu vesile olmuş oldu diyelim" dedi. - TBMM

Kaynak: AA / Spor

Giresunspor Şuay Alpay Elazığspor Ak Parti Spor Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title