Haberler

AK Parti Elazığ Milletvekili Alpay Açıklaması

"Büyükşehirler dışında ilk defa Elazığ'da, TÜBİTAK'ın Bilim Merkezi desteklemesine prensip olarak karar verildi"

AK Parti Elazığ Milletvekili Şuay Alpay, Elazığ'da Bilim Merkezi kurulacağını bildirdi.

Alpay, AK Parti İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunun (TÜBİTAK) Bilim Merkezi Kurulması Destek Programı çerçevesinde Elazığ'da da Bilim Merkezi kurulmasıyla ilgili çalışma yürüttüklerini söyledi.

Bilim Merkezleri için özellikle büyük şehirlerin gündeme alındığını ifade eden Alpay, şöyle konuştu:

"Bununla ilgili hazırlıklar yapılmıştı ancak biz Elazığımızın mevcut konumu ve potansiyeli itibariyle büyükşehir özelliğini arz eden bir noktada olduğunu Sayın Bakanımız Fikri Işık Bey ile paylaştık. Ardından büyükşehirler dışında ilk defa Elazığ'da, TÜBİTAK'ın Bilim Merkezi desteklemesine prensip olarak karar verildi. Bununla ilgili TÜBİTAK Genel Sekreterimiz ve ekibi, Elazığ'da misafirimiz olacak. Yarın sabah bir sunumları olacak, bilgilendirme yapacaklar. Bu, şehir açısından çok önemli bir katma değer ortaya koyacak."

Fırat Üniversitesi merkez yerleşkesindeki Sivrice Meslek Yüksekokulunun tekrar Sivrice ilçesinde faaliyet göstermesi için çalışma yapıldığına değinen Alpay, yer tahsisinde sona yaklaştıklarını söyledi. Alpay, yüksekokulun 2015-2016 akademik yılında Sivrice'de eğitim vereceğini belirtti.

Alpay, 28 Eylül Pazar günü Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun çeşitli programlara katılmak üzere Elazığ'a geleceğini sözlerine ekledi. - Elazığ

Kaynak: AA / Yerel

Şuay Alpay Ak Parti Sivrice Elazığ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title