Haberler

Binali Yıldırım'dan Danimarka Başbakanı'na: Sen Kimsin?

Güncelleme:

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, bugünlerde Türkiye aleyhinde açıklamaların ardı ardına geldiğini belirterek, "Dün, Avrupa Birliği'nden, Danimarka Başbakanı çıkmış abuk subuk laflar ediyor. 'Türkiye gözümüzün önünde Erdoğan rejimi altında eriyor, böyle Avrupa'ya nasıl girecek?' Sen kimsin? Senin Türkiye'ye, Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanına söyleyecek lafın olabilir mi? Türkiye'nin rejimi demokrasidir, cumhuriyettir. Türkiye geçmişinden aldığı, medeniyetinden aldığı güçle emin adımlarla muasır medeniyet seviyesine yürüyor. Türkiye'ye hiçbir ülke ayar veremez." dedi.

"BAHANE ÜRETMİYORUZ"

Yıldırım, Yakup Kılıç Spor Salonu'nda "Millete Hizmet Yolunda Kutlu Yürüyüşe Devam" sloganıyla düzenlenen AK Parti Elazığ 6. Olağan Merkez İlçe Kongresi'ndeki konuşmasında, 15 Temmuz'da alçak FETÖ'nün aklı sıra demokrasiyi ortadan kaldıracağını, milleti esir alacağını ve ülkeyi karanlığa gömeceğini ifade etti.

Ancak o gece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla milletin meydanlara indiğini, meydanlarda tanklara, toplara, silahlara göğsünü siper ettiğini belirten Yıldırım, o gece her bir vatandaşın birer kahraman olduğunu vurguladı.

Yıldırım, o gece halkın gücünün tankın gücünü yendiğini, bir daha asla böyle bir karanlık tablonun bu ülkede yaşanmayacağının altını çizdi.

Son 15 yılda birçok engellerle karşılaşıldığını aktaran Yıldırım, bunların arkasına sığınmadıklarını, bahane üretmediklerini dile getirdi.

"TÜRKİYE'YE HİÇBİR ÜLKE AYAR VEREMEZ"

Başbakan Yıldırım, 2003-2016 yılları arasında Türkiye'nin üç kat büyüdüğüne işaret ederek, bu yılın ilk yarısında da büyümenin yüzde 5'in üzerinde gerçekleştiğini hatırlattı.
Son 15 yılda milli gelirin üç kat arttığını vurgulayan Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bugün Türkiye satın alma gücüne göre, dünyanın 13'üncü büyük ekonomisine sahip. İnşallah önümüzdeki yıllarda da ülkemizi bölgenin parlayan yıldızı yapmaya kararlıyız. Artık ülkemizde vatandaşlarımız geleceğe güvenle bakıyor. Ülkemizin büyümesini, güçlenmesini istemeyenlere karşı mücadelemiz ilk günkü kararlılıkla sürecek. Hedef, terörü Türkiye'nin gündeminden çıkartmak, bütün enerjimizi ve gücümüzü gençlerimizin, milletimizin geleceği için harcamak.

Bugünlerde Türkiye aleyhinde açıklamalar ardı ardına geliyor. Dün, Avrupa Birliği'nden, Danimarka Başbakanı çıkmış abuk subuk laflar ediyor. 'Türkiye gözümüzün önünde Erdoğan rejimi altında eriyor, böyle Avrupa'ya nasıl girecek?' Sen kimsin? Senin Türkiye'ye, Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanına söyleyecek lafın olabilir mi? Türkiye'nin rejimi demokrasidir, cumhuriyettir. Türkiye geçmişinden aldığı, medeniyetinden aldığı güçle emin adımlarla muasır medeniyet seviyesine yürüyor. Türkiye'ye hiçbir ülke ayar veremez."

"AB BİZE LAF EDECEĞİNE KENDİNE BAKSIN"

Başbakan Yıldırım, Türkiye'nin kendi kararını kendisi verecek güçte olduğuna dikkati çekerek, şu değerlendirmelerde bulundu:

" Avrupa Birliği, bize laf edeceğine kendi geleceğine baksın, gelecek vizyonuna karar versin. Kırk yıldır iki ileri bir geri. Ne yapıyorsunuz kardeşim? Karar verin. Türkiye'nin üyeliği önünde durmadan engel çıkartmaya çalışıyorsunuz. Asıl niyetiniz neyse onu söyleyin, zaman kaybettirmeyin. Şunu söyleyeyim, Türkiye'nin, Avrupa Birliği'ne üyelik yolundaki kararında bir değişiklik yok. Asıl olan Avrupa Birliği hangi yöne gidecek?

Avrupa Birliği, medeniyetleri buluşturan bir açılım mı yapacak, yoksa kendi dar çevresi içerisinde yoluna devam mı edecek? Türkiye'yi Avrupalı mı, Asyalı mı diye sorgulamak hiç kimsenin hakkı değildir. Türkiye, Avrupa'nın da merkezindedir, Asya'nın da merkezindedir, coğrafi olarak da kültür olarak da gelecek olarak da. Bunların derdi, Türkiye'yi uzun süre dışarıda tutmak. Cumhurbaşkanımızın dik duruşu, bunların taktığı çelmelere karşı Türkiye'nin kendi kararını kendi vermesi, kalkınmasını istikrarlı şekilde devam ettirmesi bunları rahatsız ediyor."

"IRKÇILIK AVRUPA'NIN BAŞINI AĞRITACAK"

İslam düşmanlığı ve ırkçılığın, Avrupa'da yükselen bir değer olduğunu belirten Yıldırım, bunun gelecekte Avrupa'nın başını ağrıtacak en önemli konu olduğunu söyledi.

Başbakan Yıldırım, bu yüzden Türkiye'nin, "hoşgörünün, kardeşliğin, huzurun, barışın olduğu bir Avrupa istiyorsanız mutlaka ve mutlaka geniş düşünmeniz lazım, vizyonunuzu gözden geçirmeniz lazım." ifadesini kullandığını aktardı.

Elazığ'ın büyüdüğüne değinen de Yıldırım, "Bugün Elazığ'a 10 uçak iniyor, yazın bu sayı daha da artıyor. Şimdi ay başından itibaren Ankara'ya da seferler başlıyor." dedi.

DANİMARKA BAŞBAKANI NE DEMİŞTİ?

Danimarka Başbakanı Lars Løkke Rasmussen, Türkiye'nin Avrupa Birliği üyesi ülkeler arasında yeri olmadığını müzakerelerin devam etmesi gerektiğini söyledi.

Müzakerelerin devam etmesini Türkiye'de neler olup bittiğini görebilmek için istediklerini belirten Rasmussen'e Almanya ve Avusturya da destek oluyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan Danimarka Başbakanı, Erdoğan döneminde AB üyeliğinin gerçekleşmesinin imkansız olduğunu söyleme küstahlığında bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Binali Yıldırım Avrupa Birliği Ak Parti Elazığ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title