Haberler

AK Parti Edirne İl Başkanı Akmeşe Açıklaması

AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, "İnşallah bu büyük projeleri tamamlayıp Edirne halkına kazandırmak istiyoruz.

AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, "İnşallah bu büyük projeleri tamamlayıp Edirne halkına kazandırmak istiyoruz." dedi.

Akmeşe, bir restoranda yaptığı basın toplantısında, Edirne grubu olarak 250 kişilik bir heyetle partilerinin meclis toplantısına katıldıklarını, Başbakan Binali Yıldırım ile kente yapılan yatırımlarla ilgili görüşme fırsatı bulduklarını belirtti.

Kent için çok önemli olan projelerin hayata geçeceğini anlatan Akmeşe, devam eden projelerin bir an önce tamamlanması için Başbakan Yıldırım'dan destek istediklerini aktardı.

Kent için büyük önem taşıyan 6 konuyu Başbakan Yıldırım'a ilettiklerini vurgulayan Akmeşe, konuşmasına şöyle devam etti.

"Bunlardan biri hızlı tren projesiydi. Proje tamamlandı ve şu anda ihale safhasına gelinmiş. İkincisi de Çakmak Barajı. Çok büyük bir proje yaklaşık 522 bin dönüm araziyi sulayacak bir proje. Bunun da tamamlanması için yardım istedik. Üçüncüsü Organize Sanayi Bölgesi, şu anda tam kapasite ile çalışmıyor. 18 firmamız çalışıyor. Doğalgaz ve yol sıkıntısı yüzünden yatırımcılar pek rağbet göstermiyorlar. Bu konuda da eksiklerin giderilmesi için yardım istedik. Kentimize bir Kongre ve Kültür Merkezi kazandırmak için de görüşlerimizi ilettik. Osmanlı Sarayının rölöve ve restorasyonunun yapılması ve Hamzadere Barajı'nın tamamlanması için destek istedik. İnşallah bu büyük projeleri tamamlayıp Edirne halkına kazandırmak istiyoruz."

Akmeşe, Karaağaç Viyadüğü'nün yapımının tamamlanmak üzere olduğunu, 15 güne kadar köprünün inşaatının biteceğini aktardı.

Bir aksilik olmaz ise aralık ayında bakanların katılacağı törenle bağlantı köprüsünün hizmete açılacağını ifade eden Akmeşe, Kırkpınar alanının da düzenlenmesi için proje çalışmalarına geçildiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Binali Yıldırım AK Parti Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title