Haberler

AK Parti Diyarbakır Projeleri Açıklandı

Güncelleme:

AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı M. Galip Ensarioğlu, 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için projelerini açıkladı.

AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı M. Galip Ensarioğlu, projelerini düzenlediği toplantıyla tanıttı.

Diyarbakır Liluz otelde düzenlenen proje tanıtım toplantısına, AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Mine Lök Beyaz, Mehmet Hamzaoğlulları, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, Yenişehir Belediye Başkan adayı Sebgatullah Seydaoğlu, Sur Belediye Başkan adayı Abdurrahman Kurt, Bağlar Belediye Başkan adayı Aladdin Parlak, Kayapınar Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Zülküf Güneli ile partililer katıldı. Projelerini slayt gösterisiyle tanıtan Ensarioğlu, Diyarbakır'ın 100 yıllık tahribatını ortadan kaldıracaklarını söyledi.

Diyarbakır için hazırladığı 9 ana projeyi bir ayda tasarladıklarını ifade eden Ensarioğlu, projeleri hayata geçirmek için seçim ve çözüm sürecinin bir fırsat olduğunu dile getirerek şunları söyledi:
"Bu 100 yıllık tahribat, geri bırakılmışlık kısa zamanda nasıl telafi edilir, neler yapmalıyız konularını tartışacağız. Bu yerel seçimler ve çözüm süreci bizler için bir umut ve bir fırsat oldu. Bu fırsatı yatırımlarla taçlandırabilirsek, yerel seçimleri bu fırsatı değerlendirip, neler yapılmalı konuları düşünüp tartıştık. Açıklayacağımız projeleri bir ayda tasarladık. Diyarbakır'ın yüz yıllık sorunları bu kadar kısa sürede tasarlanıp, çözülecek sorunlar değildir. Ülkemiz son 30 yıldır şiddet ve tahribat ortamını yaşarken, diğer taraftan çeşitli sivil toplum kuruluşları her zaman Diyarbakır'ın sorunları nelerdir ve o sorunlara çözüm önerilerini tartıştı. 30 yıl boyunca acılar yaşarken, sorunlarımızı çözmek için uğraş veriyorduk. Yerel seçimlere giderken huzurlu bir şekilde geçmesi hepimizin dileğidir. Bu kentin huzuru hepimizin öncelikleri arasında yer alıyor. Yakaladığımız bu barış ortamını koruyabilmek hepimizin önemli vazifesidir. Buna çok büyük hassasiyet gösteriyoruz. Çatışmaların yaşanmadığı bir ortamda ilk kez seçime gidiyoruz. Hazırladığımız projelerin arkasında olacağız. Bu projelerle Diyarbakır'ın 100 yıldır yaşadığı tahribatı ortadan kaldıracağız" dedi.

Ensarioğlu, projelerini tek tek slayt gösteriyle tanıttı.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Galip Ensarioğlu Mine Lök Beyaz Diyarbakır Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title