Haberler

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten TBMM'nde Konuştu

Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten’in, TBMM, Bütçe Kanunu Tasarısı kapsamında yaptığı konuşmada 11 yıllık AK Parti iktidarının özetini çıkarırken, son dönemlerde yaşanan olaylara karşı birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Adalet ve Kalkınma Partisi ( Ak Parti ) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten'in, TBMM, Bütçe Kanunu Tasarısı kapsamında yaptığı konuşmada 11 yıllık AK Parti iktidarının özetini çıkarırken, son dönemlerde yaşanan olaylara karşı birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Etiler'de, Bebek'te, boğazda oturan para babalarının Ak Parti iktidarından önce bu ülkeyi, bir eli yağda bir eli balda yönettiklerini belirten AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, partilerinin iktidarı döneminde bunların sona erdiğini ve o dönemlerde hayal edilemeyen hizmetlerin gerçekleştiğini söyledi.

"VATANDAŞIN EKMEĞİNİ ÇÖPTEN YEDİĞİ GÜNLERDE BU GÜNE GELDİK"

Türkiye'de vatandaşların ekmeğini çöpten yediği günlerden bu günlere gelindiğini belirten İçten, "Hafızanızı lütfen yoklayın, vatandaş çöplerden ekmek toplayarak geçimini sağlıyordu. Seyahatten, eğitimden, sağlıktan neredeyse yoksun yaşıyorduk. Bırakın köyleri, şehirde bile su, yol, elektrik yoktu. Bir anayasa kitapçığı fırlatıldı. Bizlere maliyeti 5 milyar doları geçti. Binlerce iş adamı iflas etti. Aileler dağıldı. Hatta intiharlar yaşandı. Enflasyonun yüzde 40'lara çıktığını, faiz lobilerinin bankalarla el ele verip vatandaşın kanını emdiğini gördük. Biz bu ülkede bunları yaşadık" dedi.

"ADI YENİ TÜRKİYE OLAN BİR MEDENİYET İNŞA EDİYORUZ"

AK parti iktidarı öncesinde ülkede yaşanan sıkıntılara vurgu yapan İçten, adı yeni Türkiye olan bir medeniyet inşa ettiklerini söyledi. İçten, "İşte şimdi 11 yıllık AK Parti iktidarı ile anaların yüreklerine su serpildi. Sağlık, eğitim, adalet ve ekonomik alanlardaki birçok sorunu bitirdik. Artık ötekileştirmeyen, din, dil, ırk ayrımı yapmayan, bölmeyen; 81 ilde temsil edilen ve hizmet götürürken ülkenin her yerinden oy alan bir siyasi anlayış oluşturduk. Hep birlikte, adı "Yeni Türkiye" olan bir medeniyet inşa ediyoruz. Artık akan kan durmuştur. Ülkemize barış ve huzur iklimi gelmiştir. Biz silahlar susacak dedik, silahlar sustu. Vesayet sistemi son bulacak dedik, hamdolsun son buldu. Biz, dün ne dediysek hepsini yaptık. Herkes rahat olsun. Biz var oldukça kimse bu ülkeyi bölemez. Ankara'da, Edirne'de, Yozgat'ta birileri siyaset yapma uğruna atıp tutacaklarına buyursunlar Diyarbakır'a gitsinler, aynı şeyleri orada konuşsunlar" şeklinde konuştu.

"AK PARTİ'NİN BÜTÇELERİ İNSANLIK ONURUNU TEMEL ALMAKTADIR"

AK Parti'nin hazırladığı bütçelerin insanlık onuruna temel attığını söyleyen Milletvekili Cuma İçten, 2014 bütçesinin de aynı amaç doğrultusunda hazırlandığını dile getirdi. İçten, "2014 yılı bütçesi ve AK Parti iktidarının diğer bütçeleri, insanlık onurunu temel almaktadır. Bu bütçe, yeni bir Türkiye'nin, barışın, sevginin ve kardeşliğin bütçesidir. Bu bütçe Halid Bin Velid gibi gönülleri fetheden, Selahaddin Eyyubi gibi mazlumları koruyan ve Fatih Sultan Mehmet gibi birleştiren yeni Türkiye'nin bütçesidir" diye konuştu.

Konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları da veren İçten şöyle devam etti.:

"Biz Pir Sultan Abdal'ın dediği gibi 'Gelin canlar bir olalım' diyoruz. Mevlana'nın dediği gibi 'Yaratılanı sevdik, yaratandan ötürü' diyoruz. Yunus'un dediği gibi 'Biz gelmedik dava için, bizim işimiz sevda için. Dostun evi gönüllerdir. Gönül yapmaya geldik' diyoruz. Cahit Sıtkı'nın dediği gibi 'Memleket isterim, yaşamak sevmek gibi gönülden olsun. Kardeş kavgasına nihayet olsun' diyor ve halka hizmetin, hakka hizmet olduğuna inanıyoruz. 2014 bütçesinin vatanımıza milletimize hayırlara vesile olmasını diliyorum". - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Diyarbakır Cuma İçten Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (1)

A.Gasimsalih@gmail.com:

nasıl bi vekilsin sen ??? Susda birşey bildiğini sansınlar !!! sen av bayiliği yaparken vekil olmadan az önçe ! kimleri çöpten ekmek yemeye mecbur ettin? Hafızanı çok yormadan anımsarsın...

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title