Haberler

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığına Yapılan Bombalı Saldırı

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığına yapılan bombalı saldırıyla ilgili, "Bu yapılan saldırılar aynı zamanda terör örgütünün ve onun arkasında duranların tek tipçi zihniyetini ortaya koyuyor.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığına yapılan bombalı saldırıyla ilgili, "Bu yapılan saldırılar aynı zamanda terör örgütünün ve onun arkasında duranların tek tipçi zihniyetini ortaya koyuyor. Bunlar istiyorlar ki toplumda farklı hiçbir ses, görüş olmasın, tek tipçi bir anlayış, totaliter, faşizan bir anlayış topluma hakim olsun" dedi.

Bakan Yılmaz, dün akşam terör örgütü yanlılarının el yapımı patlayıcılarla saldırdığı parti binasını ziyaret etti, İl Başkanı Muhammed Akar'dan bilgi aldı.

Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, saldırının, saat 20.55 civarında 2 saldırgan tarafından gerçekleştirildiğini belirtti.

Saldırıda yaralanan polis memuruna ve parti teşkilatına geçmiş olsun temennisinde bulunan Yılmaz, "Böyle saldırıların bir daha gerçekleşmemesini temenni ediyorum. Bütün bölgemizde, ilimizde, ülkemizde huzurun olduğu bir ortamda emniyetin olduğu bir ortamda herkesin özgürce siyaset yapmasının önemini bir kez daha belirtmek istiyorum" dedi.

Son dönemlerde AK Parti il başkanlıklarına dönük saldırıların arttığına dikkat çeken Yılmaz, siyasi partilere yapılan saldırılara tepki gösterdi.

Siyasi partilerin demokrasinin temel kurumları ve milletle devlet arasında görev alan son derece önemli yapılar olduğunu söyleyen Yılmaz, siyasi partilerin halkın taleplerini ve beklentilerini devlet kurumlarına aktaran, diğer taraftan demokratik ortamdan kamunun, kamu kurumlarının, halkın sorunlarını çözmesi için gayret eden mekanizmalar olduğunu ifade etti.

"Bu partilere saldıranlar, demokrasiyi içine sindirememiş olan silahla kavgayla şiddetle sonuç almaya çalışan yetersiz insanlardır" diyen Bakan Yılmaz, bu saldırıların gerçekte demokrasiye ve halkın iradesine yapıldığının altını çizdi.

Yılmaz, şöyle konuştu:

"Dolayısıyla halka saldırmış oluyorlar. Siyaset fikri olan yeterliliği olan insanların yapacağı iştir. Fikrine, siyasetine güvenmeyen insanlar şiddete başvururlar. Acizliklerini ortaya koyarlar. AK Parti il teşkilatına saldıranlar, aslında acizliklerini ortaya koyuyorlar. Fikir sahibi olmadıklarını, siyaset yapmayı beceremediklerini, silahla, şiddetle sonuç almaya çalıştıklarını göstermiş oluyorlar."

AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı ve bölgede görev yapan AK Parti teşkilatlarının aslında halkın vicdanını temsil ettiğini aktaran Yılmaz, burada görev yapanların halkın içinde, halkın yaşadığı sorunları yerinde tespit edip ilgili kurumlara sivil bir anlayışla aktardığını ifade etti.

Siyasi organların halkın menfaati için görev yaptığını anlatan Yılmaz, bazen resmi kurumlardan gelmeyen bilgileri, gözlemleri teşkilatlarından aldıklarını söyledi. Yılmaz, bölge teşkilatlarında görev yapanların Diyarbakır ve halkının iyiliği için gönüllü çalıştığını bildirdi.

Bu tür saldırıların aynı zamanda Diyarbakır halkının sesini kısmaya dönük saldırılar olduğunu dile getiren Yılmaz, şöyle devam etti:

"Kime yapılırsa yapılsın, hangi siyasi partiye yapılırsa yapılsın bu saldırıları lanetliyoruz, sert şekilde kınıyoruz. Bundan önce başka partilere de saldıralar gerçekleşti, biz başka partilere yapılan saldırıları da aynı sertlikle lanetledik ve kınadık. Diğer partilerin de aynısını yapmasını bekliyoruz. Çünkü bu saldıralar, tüm siyaset kurumuna yapılmış saldırılardır. Sivil siyasete yapılmış saldırılardır."

-Herkesi ortak tavır almaya davet etti

Herkesi yapılan saldırılara karşı ortak tavır almaya davet eden Bakan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Buradan bütün partileri, sivil toplum kuruluşlarımızı, medyayı, akademik dünyayı tüm toplum kesimlerini bu saldırıları kınamaya, lanetlemeye bir kez daha davet ediyorum. Buz bunu yapmazsak beceremezsek siyasetin onurunu koruyamayız. Milletin onuru insanın onurudur. İnsan siyaset yapan varlıktır. İnsandan başka siyaset yapan bir varlık yoktur. İradesiyle halkı ortak menfaatlerini düşünerek siyaset yapan insanlardır. Siyasetin alanını daraltanlar, aslında insan onuruna saygı duymayanlardır. Buradan bütün partilere, sivil topluma, bütün kesimlere çağrıda bulunuyoruz. ortak tepki göstermeliyiz, ortak tavır göstermeliyiz. Bunu göstermediğimiz sürece Diyarbakır'ın da ülkemizin daha fazla demokratikleşmesine daha fazla kalkınmasına hizmet edemeyiz."

Yılmaz, "Bu yapılan saldırılar aynı zamanda terör örgütünün ve onun arkasında duranların tek tipçi zihniyetini ortaya koyuyor. Bunlar istiyorlar ki toplumda farklı hiçbir ses, görüş olmasın. Tek tipçi bir anlayış, totaliter, faşizan bir anlayış topluma hakim olsun. Buna da hiçbir şekilde müsaade edilmeyecektir" ifadelerinde bulundu.

AK Parti'nin bu tür saldırılar karşısında daha fazla siyaset yapacağına dikkati çeken Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

"Ne yaparlarsa yapsınlar, AK Parti binalarına dönük ne türlü saldıralar olursa olsun, biz ısrarla daha fazla siyaset yapacağız, halkımızın içinde olacağız. Daha fazla demokrasi, özgürlük, çoğulculuk diyeceğiz. Bu saldırıları yapanlar, burada kimse siyaset yapsın istemiyor. Bu saldırıları yapanlar, tek tipçi zihniyeti hakim kılmaya çalışıyorlar demektir. Bu bölgede hatırlarsanız geçmişte tek tipçi zihniyetten çok şikayet edilirdi. Farklı bir çerçeve içinde tek tipçilikten şikayet edilirdi. Şimdi başka bir şekilde tek tipçi bir anlayışın topluma dayatıldığını görüyoruz. Bunu da yine sivil toplumun, görüşü ne olursa olsun, hangi partiye oy vermiş olursa olsun, tüm halkımızın bu tek tipçi zihniyet karşısında durması ve buna engel olması gerekir."

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı binasına dün gece teröristlerce bombalı saldırı düzenlenmiş, saldırıda bir polis yaralanmış, yanan TOMA ise hasar görmüştü.

Kaynak: Anadolu Ajansı- AkHaber.com / Güncel

Cevdet Yılmaz Diyarbakır Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title