Haberler

Ak Parti, Diyarbakır'da 2 İlçede Seçim Sonuçlarına İtiraz Etti

Diyarbakır'da Ak Parti, Ergani ile Çınar ilçelerinde pazar günü yapılan yerel seçim sonuçlarına itirazda bulundu. AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, Ergani ve Çınar'da seçim sonuçlarına itiraz ettiklerini belirterek, "İlçe seçim kurullarında birleştirme tutanaklarına ve bazı köylerde askerde olan seçmenlerin yerine oy kullanılmış. İlçe teşkilatlarındaki arkadaşlarımız ilçe seçim kurullarına itirazda bulunarak, yasal süreci takip ediyorlar" diye konuştu.

"AK PARTİ İÇERİSİNDEKİ HAŞHAŞİLER"

Yerel seçimleri az bir oyla kaybeden AK Parti Ergani Belediye Başkan adayı Abbas Hüseyinoğlu, rakibinin sadece BDP olmadığını, AK Parti içerisindeki haşhaşiler ve paralel yapının olduğunu ileri sürdü. Hüseyinoğlu, "Kendini AK Partili olarak görüp de, AK Parti'yi arkasından hançerleyenlerin karşısında olacağım. Onlar zannetmesinler ki biz onları bilmiyoruz. Benim rakibim sadece BDP değildi, AK Parti içerisinde bazı unsurlar vardı. Onlara karşı mücadele verdim. Başkan adaylığı sürecinde başkan adayı olmak için başvuran 14 aday adayından sadece 2-3'ü dışında, 30 Mart seçimleri sırasında hepsi bana karşı mücadele verdi. Buna rağmen yılmayarak, AK Parti bayrağını Ergani'nin ortasına diktim. Ergani'deki o paralel yapı da haşhaşiler ile aynı kefededirler. Bunların amacı AK Parti değil, BDP'nin kazanmasıydı" diye konuştu.

BDP: SEÇİM OLSA DA SONUÇ DEĞİŞMEYECEK

BDP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, AK Parti'nin Ergani ve Çınar ilçelerindeki seçim sonuçlarına itiraz etmesine ilişkin bugün basın toplantısı düzenledi. Seçim süresi içerisinde AK Parti'nin uygunsuz davranarak, seçime hile karıştırmaya çalıştığını ileri süren Zümrüt, "Seçim süresi içerisinde AKP'nin bir çok uygunsuz ve karıştırmak istediği birçok hileler oldu. Birçok yere itiraz etmeleri bizde çok ciddi bir kaygı uyandırdı. AKP, kaybettikleri yerleri zorla alma çabası içerisine girdi. Biz de şu mesajı vermek istiyoruz. Yeni bir sayım da olsa, bu halkın oylarına sahip çıkacaklarını belirtmek istiyoruz. Ergani ve Çınar ile Kürdistan'ın bir çok il ve ilçesinde ittiraz edildiğini ve etmeye çalıştıklarını biliyoruz. Bir çok yerde seçim kurullarının itirazları kabul etmemesine rağmen, orası yetmeyince YSK'ya başvurmaları, burada oyunun nasıl döndüğünü ortaya koymaktadır. Şunu bir kez daha belirtmek istiyoruz. BDP'nin kazandığı il ve ilçelerde, böyle hileye başvurururlarsa buna izin vermeyeceğiz" dedi.

Ergani İlçesi'nde yapılan seçimlerde BDP Belediye Başkan adayı Ramazan Kartalmiş 25 bin 2 oy alırken, AK Parti adayı Abbas Hüseyinoğlu ise 21 bin 955 oy almıştı. Çınar İlçesi'nde ise seçimleri kazanan BDP adayı Ahmet Cengiz, 13 bin 44 oy, AK Parti adayı Mehmet Ali Arzu ise 10 bin 771 oy almıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Ak Parti Ak Parti Ergani Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title