Haberler

AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Külünk Açıklaması

AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Metin Külünk, Avrupa'da yaşanan sığınmacı kriziyle ilgili olarak, "Avrupa'nın kafasına sığınmacı taşı düştü, Türkiye'nin önemini fark ettiler" dedi.

AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Metin Külünk, Avrupa'da yaşanan sığınmacı kriziyle ilgili olarak, "Avrupa'nın kafasına sığınmacı taşı düştü, Türkiye'nin önemini fark ettiler" dedi.

Külünk, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Londra'da, kentte yaşayan Türk vatandaşlarıyla bir araya geldi.

Parti olarak 1 Kasım seçimlerinde amaçlarının tek başına iktidar olmak olduğunu belirten Külünk, "Zengin, gelişmiş, güçlü Türkiye'ye sadece sizin değil, coğrafyamızın bütünün ihtiyacı var. Suriye ortada, Irak ortada, Filistin ortada" diye konuştu.

Güçlü Türkiye için siyasi istikrar gerektiğini ifade Külünk, "5 aydır bir gri tablo yaşıyoruz. Bu tabloya rağmen Türkiye dünyadaki ekonomik krizden en az etkilenenlerdense sebebi AK Parti'nin 12 yılda Türkiye'yi getirdiği noktadır" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'de son 5 ayda "terörün tırmandırıldığını" ancak geçmiş yıllardan farklı olarak ülkenin daha az sarsıldığını anlatan Külünk, "Bu 5 ayın maliyeti çok daha yüksek, ağır olurdu. 20 sene önce olsaydı bu iş karakolda biterdi ama siyaset kendi iradesiyle bir çözüm ortaya koyamadığında ortaya çıkan boşluk vesayet odakları tarafından değil, halk tarafından, sandık üzerinden dolduruluyor. Bu, Türkiye'de demokrasinin AK Parti iktidarında geldiği noktanın en güzel örneğidir" şeklinde konuştu.

Avrupa'da yaşanan sığınmacı krizine de değinen Külünk, "Suriyeli sığınmacılar Avrupa kapısına dayandı, Avrupa'nın kafasına sığınmacı taşı düştü, Türkiye'nin önemini fark ettiler" dedi.

-"Coğrafyadaki ateş dünyayı sarar"

AK Parti iktidarlarının son 12 yılda önemli işlere imza attığını ancak bunun yeterli olmadığını dile getiren Külünk, "100 yıldır yapılmamışları yaptık.  AK Parti iktidarı büyük işler yaptı ama geçmişle aradaki mesafeyi kapattı. Asıl çıkışlarımız şimdi. Zengin, gelir dağılımında adaletin hakim olduğu Türkiye'ye ihtiyaç var" diye konuştu.

Bugün İngiliz parlamentosunda yaptığı temaslarda muhataplarına güçlü bir Türkiye'nin Avrupa'nın istikrarı için de zorunlu olduğunu anlattığını ifade eden Külünk, muhataplarına "Türkiye'yi illegal örgütler üzerinden okumaktan vazgeçin. Coğrafyadaki ateş bütün dünyayı sarar" dediğini aktardı.

Külünk, 7 Haziran genel seçimlerinin akabinde bir İtalyan gazetesinin  "21. yüzyılın  Selahaddin Eyyubisi durduruldu" şeklinde manşet attığını ifade ederek, "Bu başlık bile tek başına bu seçimde sandığa niye gitmemiz gerektiğinin ifadesi" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Metin Külünk Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Brighton Manchester City maçı CANLI izle! 25 Nisan Brighton M.City maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title