Haberler

AK Parti Derinkuyu Danışma İlçe Meclis Toplantısı

AK Parti Derinkuyu İlçe Danışma Meclisi Toplantısı, gerçekleştirildi.

Ak Parti Derinkuyu İlçe Danışma Meclisi Toplantısı, gerçekleştirildi.

Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk, Derinkuyu Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu'ndaki toplantıda, ilçenin önemli geçim kaynaklarından olan patates üreticiliği konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Habur Sınır Kapısı'nın açılmasının ardından patates fiyatlarında yükselme olduğunu hatırlatan Göktürk, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile yaptıkları görüşmede patatesin ürün bazında ihracatının desteklenmesini talep ettiklerini belirtti.

Göktürk, "Derinkuyu patatesin ana vatanıdır. Patates satışlarında hafif de olsa bir yükselme var. Bunun nedeni de Habur Sınır Kapısı'nın açılması ve Avrupa'da patates fiyatlarının yükselmesidir. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile görüştük. Patates ihracatının daha iyi bir seviyede gitmesi için çalışmalar olacaktır" dedi.

Toplantıya, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz, Derinkuyu İlçe Başkanı Halil Aksüt, Yazıhöyük Belediye Başkanı Cengiz Çavdar, İl Genel Meclis Üyeleri Serdal Pala ve Hanifi Bostan ile parti meclis üyeleri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Habur Sınır Kapısı Murat Göktürk Derinkuyu AK Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title