Haberler

AK Parti Denizli Milletvekili Özkan Açıklaması

AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, "(Cumhurbaşkanlığı sistemi) Bu değişiklik, Turgut Özal'ın, Süleyman Demirel'in, Necmettin Erbakan'ın, Alparslan Türkeş'in ve hatta Bülent Ecevit'in de istediği bir sistemdir.

Ak Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, "(Cumhurbaşkanlığı sistemi) Bu değişiklik, Turgut Özal'ın, Süleyman Demirel'in, Necmettin Erbakan'ın, Alparslan Türkeş'in ve hatta Bülent Ecevit'in de istediği bir sistemdir." dedi.

Türkiye'de 16 Nisan'da yapılacak halk oylaması çalışmaları kapsamında AK Parti Kanada Seçim Koordinasyon Merkezinin (SKM) davetlisi olarak Kanada'ya gelen AK Parti Denizli Milletvekili Özkan, Mississauga kentindeki Anadolu İslam Kültür Merkezi'nde konuşma yaptı.

Referanduma sunulan anayasa değişikliğinin, sadece AK Parti ve MHP ile değil, meclis dışındaki siyasi partilerle de üzerinde uzlaşılan bir metin olduğunu belirten Özkan, "Bu değişiklik, Turgut Özal'ın, Süleyman Demirel'in, Necmettin Erbakan'ın, Alparslan Türkeş'in ve hatta Bülent Ecevit'in de istediği bir sistemdir." dedi.

Avrupa'da istikrar arayışının hala devam ettiğini dile getiren Özkan, "Dünyanın yaşadığı bunalım ve buhran, artık daha hızlı kararlar alan, daha istikrarlı hükümet modeline geçmeyi zorunlu kılıyor. Onun için bu yaptığımız düzenleme yüz akımızdır. Utancımız asla söz konusu değildir." ifadelerini kullandı.

Özkan, Kanada'daki Türk toplumuna referanduma kadar çok çalışmaları çağrısında bulunarak, "Türkiye bir cazibe merkezi olacak. Gecemizi gündüzümüze katmamız, çok çalışmamız lazım." şeklinde konuştu.

"Milletin, geri dönüşü olmayan bir istiklal harbine girdiğini" söyleyen Özkan, "Ya Anadolu'daki iddiamızı tamamen kaybedeceğiz ya da nasıl binlerce yıl bu topraklarda olmuşsak, bundan sonra da güçlenerek yolumuza devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Kanada'nın Calgary, Edmonton ve Vancouver kentlerinde de Türk vatandaşlarıyla bir araya gelecek.

Kaynak: AA / Güncel

Turgut Özal Cahit Özkan AK Parti Denizli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title