Haberler

AK Parti Denizli Milletvekili Özkan Açıklaması

AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, TBMM Genel Kurulunda ele alınacak Elektrik Piyasası Kanunu Teklifi'ne ilişkin, "Bizim özellikle kaçak-kayıpları düzenleyen ve kaçak elektrik kullananlarla ilgili ağır cezalar getiren bu yasal düzenlemeye, kaçak kullanımı teşvik edici bir anlayışla muhalefetin engel olmaya çalışmasını asla kabul etmiyoruz.

Ak Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, TBMM Genel Kurulunda ele alınacak Elektrik Piyasası Kanunu Teklifi'ne ilişkin, "Bizim özellikle kaçak-kayıpları düzenleyen ve kaçak elektrik kullananlarla ilgili ağır cezalar getiren bu yasal düzenlemeye, kaçak kullanımı teşvik edici bir anlayışla muhalefetin engel olmaya çalışmasını asla kabul etmiyoruz." dedi.

Özkan, AK Parti Ordu Milletvekili Ergun Taşcı ile birlikte TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Gezi olaylarıyla hükümete karşı girişilen darbe teşebbüsünün yıl dönümüde olduklarını söyledi.

Gezi olaylarının bugüne kadar yaşanan darbeler ve darbe girişimlerinden hiçbir farkı olmadığını savunan Özkan, bu girişimin milli egemenliğe, milli iradeye yönelik bir kalkışma olduğunu belirtti.

Özkan, Gezi darbe girişimini asla unutmayacaklarını ifade ederek, "27 Mayıs darbesini bugüne kadar savunanlar milletten ceza üstüne ceza almışlarsa aynı şekilde hala Geziye sahip çıkan bu muhalefet zihniyetinin milletimizden yaptırım üstüne yaptırım, cezalandırma üstüne cezalandırma alacağı konusunda hiçbir şüphemiz yoktur." diye konuştu.

Taşcı da "Ülke için utanç verici olan Gezi olaylarının, yıl dönümü dolayısıyla sokakta, Meclis'te ve diğer alanlarda kutlanmasına sessiz kalamayız." dedi.

Fransa'da da çeşitli olayların yaşandığına dikkati çeken Taşcı, "Ülkemizde Gezi hadisesi direkt hükümete karşı yapılmıştır. Siz hiç, 'Polis orantısız güç kullanıyor' diyen Avrupalı parlamenter duydunuz mu? Fransa'da 'kaygılıyız' demeçleri veren batılı bir siyaset adamı duydunuz mu? Gezi olaylarında İstanbul ve Ankara sokaklarını mesken tutan CNN ve BBC kameraları Fransa'da görüldü mü?" değerlendirmesini yaptı.

AK Parti Denizli Milletvekili Özkan, bir gazetecinin Elektrik Piyasası Kanunu Teklifi'ne ilişkin sorusu üzerine, milli siyasetin, aynı zamanda, milletin menfaatine olan hususları da kapsadığına işaret ederek, şöyle konuştu:

"Bizim özellikle kaçak-kayıpları düzenleyen ve kaçak elektrik kullananlarla ilgili ağır cezalar getiren bu yasal düzenlemeye, kaçak kullanımı teşvik edici bir anlayışla muhalefetin engel olmaya çalışmasını asla kabul etmiyoruz. Bugün muhalefet Türkiye'de nasıl Gezi darbesinde devlete karşı, millete karşı, vatandaşlarımıza karşı suç işleyen zihniyeti koruyor ve destekliyorsa, kaçak-kayıp meselesinde de maalesef bu ülkenin enerji kaynaklarını haksız hukuksuz bir şekilde kullanan ve çalan suçluları koruyan bir anlayışla muhalefet üretiyor. Bugün kaçak-kayıpla ilgili getirilen düzenleme, bunların failleriyle ilgili yaptırımlar getiriyor."

Kaynak: AA / Politika

Cahit Özkan AK Parti Denizli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title