Haberler

AK Parti Denizli Milletvekili Özkan Açıklaması

AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Karaman'daki cinsel istismar davasına ilişkin, "Öncelikli yargılama yapılmasına dair uluslararası sözleşmeye bağlı kalınarak bütün delilleri toplamak suretiyle ilk celsede karar verilmiş olması, yargıya olan güveni tazelemiştir.

Ak Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Karaman'daki cinsel istismar davasına ilişkin, "Öncelikli yargılama yapılmasına dair uluslararası sözleşmeye bağlı kalınarak bütün delilleri toplamak suretiyle ilk celsede karar verilmiş olması, yargıya olan güveni tazelemiştir." dedi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Özkan, mağdur çocukların ve ailelerinin yüksek menfaatinin, her şeyin üzerinde olduğunu ifade etti.

Özkan, AK Parti milletvekilleri olarak, Karaman'daki yargılamanın uluslararası sözleşmelere, Anayasa'ya, Ceza Muhakemesi Kanunu'na uygun olarak yapılması, çocukların yüksek menfaatlerinin korunması ve sanığın sıfır toleransla cezalandırılması istemiyle müdahale taleplerini mahkemeye ilettiklerini söyledi.

"Öncelikli yargılama yapılmasına dair uluslararası sözleşmeye bağlı kalınarak bütün delilleri toplamak suretiyle ilk celsede karar verilmiş olması, yargıya olan güveni tazelemiştir." diyen Özkan, "Diğer yandan yargılama sırasında alınan gizlilik kararı ve mağdur çocukların kimseyle görüştürülmeksizin ayrı ayrı dinlenmiş olması, çocukların yüce menfaatini de korumuştur." diye konuştu.

"Buna karşılık, bu menfur olay üzerinden siyasi rant devşirmeye çalışanlar, illegal örgütler, marjinal gruplar umduklarını bulamamışlardır." ifadesini kullanan Özkan, çocukların mağduriyetinin takipçisi olduklarını ve bunun giderilmesi için ellerinden gelen her türlü gayreti ortaya koyacaklarını belirtti.

MHP'nin, Osmanlı hanedanına maaş bağlanması teklifi konusundaki değerlendirmesi sorulan Özkan, "Zaten biz hanedana, hükümet olarak, AK Parti olarak her zaman onların, Osmanlı'nın mirasına sahip çıkmak bağlamında saygılı olduk. Mutlaka partimizin yetkili organları değerlendirmede bulunacaktır." yanıtını verdi.

Cenaze törenlerinde çalınan marşlarla ilgili görüşler konusundaki soru üzerine Özkan, "Milli ve manevi değerlerimizin savunulması sırasında hayatını kaybetmiş şehitlerimizin, ahirete intikali ve ebediyete uğurlandığı sırada Chopin'le uğurlanmasını çok doğru bulmadığımı ifade etmek isterim." dedi.

Ülkenin milli sanatçılarının, milli değerlere saygıyı her zaman esas aldığını belirten Özkan, 12 yıl önce vefat eden Cem Karaca'nın, kendi vasiyeti doğrultusunda ahirete tekbirlerle uğurlandığını hatırlattı.

Özkan, "Onun için tekbir getirildiği zaman milletimiz kendi değerlerinin ne olduğunu pekala biliyor. Chopin'i bilmeyebilir ancak Türkiye'de hepimiz, 80 milyon, tekbirin ne anlama geldiğini bilerek şehitlerimizi ebediyete uğurlamasının çok daha doğru olduğunu ifade etmek isterim." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Politika

Cahit Özkan AK Parti Karaman Denizli Politika Haberler

title