Haberler

AK Parti Denizli İl Başkanı Tin Açıklaması

AK Parti Denizli İl Başkanı Şahin Tin, HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan'ın "PKK bir terör örgütü değildir" açıklamasının akıl ve vicdan ile izah edilemez olduğunu söyledi.

AK Parti Denizli İl Başkanı Şahin Tin, HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan'ın "PKK bir terör örgütü değildir" açıklamasının akıl ve vicdan ile izah edilemez olduğunu söyledi.

Tin, yaptığı açıklamada, HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan'ın ulusal bir televizyon kanalında katıldığı programda PKK lehine açıklamalarda bulunduğunu ve tüm dünyanın terör listesindeki PKK'ya ilişkin "PKK bir terör örgütü değildir" şeklinde talihsiz bir açıklamada bulunduğunu kaydetti.

Buldan'ın açıklamasını akıl ve vicdan ile izah edilemez olarak nitelendiren Tin, şunları kaydetti :

"15 Ağustos 1984'te Eruh ve Şemdinli'yi basıp 1 askeri şehit ederek silahlı terör olaylarını başlatan PKK'nın bu süre içinde şehit ettiği askerlerimiz ortadadır. Bebek, çocuk, genç, yaşlı dinlemeden kendi ırkını bile öldürebilecek kadar vicdansız olan PKK'nın siyasal kanadı olarak bilinen sözde Kürt halkımızın savunucusu HDP tarafından PKK'nın bu şekilde gösterilmeye çalışılması akıl ve vicdanlara terstir. Açıklama, talihsiz ve yürekleri yakan bir açıklamadır. HDP'nin kime hizmet ettiği net bir şekilde görülüyor."

Kaynak: AA / Yerel

Pervin Buldan Ak Parti Denizli Yerel Haberler

title