Haberler

AK Parti'den Teşkilatlarına Ses Kaydı Uyarısı

Ak Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, sosyal medya üzerinden paylaşılan ve FETÖ'nün darbe girişiminin ardından yaşanması muhtemel provokasyonlara ilişkin uyarıların yapıldığı ses kaydıyla ilgili, "O ses kaydı, bizimle alakası olmayan bir sivil toplum örgütü tarafından seslendirilmiş ve kendi teşkilatlarına gönderilmiş." dedi.

Ataş, AA muhabirine, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından yaşanması muhtemel provokasyonlara ilişkin uyarıların yapıldığı, sosyal medyada dolaşan ses kaydı konusunda açıklama yaptı.

Ses kaydının AK Parti ile ilgisi olmadığını bildiren Ataş, "O ses kaydı, bizimle alakası olmayan bir sivil toplum örgütü tarafından seslendirilmiş ve kendi teşkilatlarına gönderilmiş." ifadesini kullandı.

Ataş, Whatsapp üzerinden paylaşılan ses kaydının, "Bütün il ve ilçe teşkilat başkanlarına talimatımdır." şeklinde başladığı için "bir siyasi partinin başkanından bu talimatlar gidiyormuş" gibi bir algı oluşturduğuna işaret etti.

Kısa sürede sosyal medya üzerinden yayılan ses kaydının, ister istemez AK Parti teşkilat mensuplarının birçoğuna da gönderildiğini dile getirerek, "Biz de teşkilatlarımızı olaylar bundan sonra farklı mecralara çekilmesin diye mesajlarla, telefonlarla uyarıyoruz." ifadesini kullandı.

Ataş, birilerinin, Türkiye'nin bazı hassasiyetlerini kaşımaya yeltenebileceği uyarısında bulundu.

"Provokatörlere fırsat vermemeleri lazım"

"Kurt puslu havayı sever." atasözünü anımsatan Ataş, şöyle konuştu:

"Biz de sürekli arkadaşlarımızı uyarıyoruz. Tabii milletimizin burada feraseti önemli. Bu tür provokasyonlara gelmeyecek bir duruş ortaya koymaları lazım. Provokatörlere fırsat vermemeleri lazım. Çünkü kitlesel bir hareket yapılıyor. İnsanlar kendinliğinden toplanıyor meydanlara. Bu meydanlarda AK Partilisi var, Cumhuriyet Halk Partilisi var, Milliyetçi Hareket Partilisi var, Saadet Partilisi var, diğer siyasi partilerin temsilcileri var. Vatan, millet ve ülkenin geleceği olunca bütün insanlar ortak bir duruş gösteriyor. Duyarlılık gösteriyor, siyasi bir partinin organizasyonu gibi bakmıyor."

Milletin duruşunun Türkiye'nin geleceği için çok önemli olduğunu vurgulayan Ataş, "Dolayısıyla parti teşkilatlarımızı da biz hep uyarıyoruz. Bu toplantı, AK Parti'nin mitingleri gibi olmamalı, AK Parti müziklerini çalmayın, AK Parti bayraklarını dolandırmayın. Çünkü orada her kesimden insanlar var. Ortak hedefimiz, millettir, ülkedir, vatandır." değerlendirmesinde bulundu.

"Ülkemizin ölüm kalım meselesi"

İnsanların akşam mesaisine gider gibi meydanlara gittiğine dikkati çeken Ataş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz teşkilatlarımıza hep şunu söylüyoruz, meydanları dolduran insanlar Türkiye'de haince, sinsice bu ülkeye karşı yapılmış girişime karşı bir duruş sergiliyor. Bütün muhalefet partilerinin il başkanlarını da o meydanlara da çağırmamız lazım, onlar da çıksınlar orada konuşsunlar. Bu sadece AK Parti'nin meselesi değil ki tüm Türkiye'deki herkesin meselesidir. Millet olarak bunun karşısında hep birlikte durmamız lazım. Çünkü topyekün bir mücadele veriyoruz. Bu mesele ülkemizin ölüm kalım meselesidir."

Türkiye'nin geleceğiyle ilgili endişe duyan kim varsa meydanlara çıktığına dikkati çeken Ataş, "Muhalefet parti liderleri de meydanlarda düşüncelerini ifade etsin istiyoruz." dedi.

"Alçaklıktır, şerefsizliktir, namussuzluktur"

Ataş, darbe girişiminde bulunanlara yönelik, "Ben bunların kanından şüpheleniyorum. Bunları tarif etme konusunda kelime bulamıyorum. Hayvan desem hayvanlara yazık, adi desem adilere yazık, şerefsiz desem şerefsizlere yazık. Bu milletin ödediği paralarla alınan uçaklarla, helikopterlerle geliyorsun, bu milletin tecelligahı olan Meclis'i bombalıyorsun. Yazıklar olsun. Bu alçaklıktır, bu şerefsizliktir, bu namussuzluktur." ifadelerini kullandı.

Darbecilere yönelik idam cezası talebini değerlendiren Ataş, kararı Meclis'in vereceğine işaret etti.

Milli iradenin tecelligahının Meclis olduğunu belirten Ataş, "Madem ki burası Meclis'tir, milletin meclisidir, içindeki milletin temsilcileri de idam cezası talebini değerlendirmelidir. Bu caniler için değerlendirilmelidir. Çünkü bu milletin yüreğini başka bir şey soğutmaz. Ancak bunun kararını verecek olan Meclis'tir." açıklamasında bulundu.

Türk milletinin, duruşuyla bu sıkıntılı sürecin de üstesinden geleceğine dikkati çeken Ataş, meydanlardaki vatandaşlara, olası provokasyonlara karşı dikkatli olmaları uyarısında da bulundu.

Kaynak: AA / Politika

Mustafa Ataş AK Parti Whatsapp Türkiye Politika Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title