Haberler

AK Parti'den Muhalefetin "Taşeron" Golüne Yanıt

AK Parti, muhalefetin "taşeron" golüne yanıt verdi.

AK Parti, muhalefetin "taşeron" golüne yanıt verdi. Meclis gündeminin ön sırasına alınan CHP'nin taşeron teklifi, Genel Kurul'da karar yeter sayısı bulunamayınca görüşülmedi.

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar ve Mehmet Hilal Kaplan'ın madencilik sektöründe taşeron uygulamasının sonlandırılmasını amaçlayan kanun teklifi gündemin ön sırasına dün AK Partili vekillerin salonda olmaması nedeniyle muhalefetin oylarıyla kabul edilmişti. Ancak Genel Kurul'da bugün AK Parti muhalefetin golüne yanıt verdi.

Sağlıkta şiddetle ilgili araştırma komisyonunun raporunun görüşmelerinin ardından AK Parti, rapor üzerindeki görüşmelerin devam etmesi için önerge verdi. CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi de, görüşmelerin devam etmesi halinde taşeronlaşmaya ilişkin teklifin görüşüleceğini belirterek, "Çok göz yaşartıcı bir tabloyla karşı karşıyayız. Adalet ve Kalkınma Partisi Grubu görüşmelerin devam etmesini istiyor. Zannedersiniz ki, herkes zanneder ki gerçekten görüşmeler devam etsin. Oysa, niyetleri, şimdi bir karar yeter sayısı isteyip kendi önergelerini Mecliste çoğunluk olmadığı için reddettirmek ve bu Meclis'i böylece bugün kapatmak. Bunun arkasındaki neden de eğer kapatılmasıydı, devam etseydik dün gündemin 3'üncü sırasına alınmış olan ve maden iş kolunda taşeron işçiliği sona erdirmeyi hedefleyen, Kocaeli Milletvekillerimiz Sayın Haydar Akar ve Sayın Mehmet Hilal Kaplan'ın teklifinin görüşülmesini engellemek. Devam etseydi bu teklif görüşülecekti. Bu teklife sıra gelmesin diye şimdi Adalet ve Kalkınma Partisi Grubu Meclisi kapatıyor" dedi.

Ardından önerge üzerinde yapılan üç oylamada da karar yeter sayısı bulunmadı. Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu da, karar yeter sayısına ulaşılmayınca Genel Kurulu kapattı.

Kaynak: ANKA / Güncel

Mehmet Hilal Kaplan Haydar Akar Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title