Haberler

AK Parti'den "Kadın-Kent-Siyaset" Paneli

AK Parti Bursa İl Kadın Kolları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla “Kadın-Kent-Siyaset” konulu panel düzenledi.

AK Parti Bursa İl Kadın Kolları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla "Kadın-Kent-Siyaset" konulu panel düzenledi.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Hüdavendigar Salonu'nda gerçekleştirilen panel öncesi konuşan İl Kadın Kolları Başkanı Emine Yavuz Gözgeç, Cumhuriyet'le birlikte kadınlara seçme ve seçilme hakkı Avrupa'nın birçok ülkesinden önce verildiğini söyleyerek, "Son 10 yılda ülkemizde anayasada, medeni kanunda, ceza kanunda kadınların sosyal, ekonomik, siyasi hayatta konumlarının iyileştirilmesi için çok önemli düzenlemeler yapıldı. Sadece kanuni düzenlemelerle olması gerekene ulaşmak mümkün değil" dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Atilla Övünç ve AK Parti Bursa Milletvekili Tülin Erkal Kara ise, kadının önemine değinerek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı. Kadın-Kent- Siyaset" konulu panele konuşmacı olarak katılan BM Kadın Dostu Kentler Programı İl Koordinatörü Burcu Üzümcüler, "Kadın Dostu Kentler" konulu bir sunum yaptı.

Panelin bir konuşmacısı AK Parti Bursa Milletvekili Canan Candemir Çelik de, siyasette kadının yeri hakkında değerlendirmede bulundu. Kadının siyasetin içinde olması gerekliliğine dikkat çeken Çelik, "Kadınlar siyasette karar alma mekanizmalarında da yer almalı. Kadını siyasetin dışında tutarsak demokrasinin gerçekleştiğini düşünmemiz mümkün değil. 1935'den bu yana Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 9 bin 684 milletvekili görev yaptı. Ancak bu milletvekillerinden sadece 315'i kadın… Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en fazla kadın milletvekili sayısı ise bu dönemde oldu. 79 kadın milletvekili bu dönemde Meclis'te görev yapıyor. Bu kadın milletvekillerinden 49'u AK Partili" şeklinde konuştu.

AK Parti'de kadına verilen önemi uygulanan politikaları özetleyen Canan Candemir Çelik, "MKYK ve milletvekili sıralamalarında kadının daha fazla yer alması için Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın net bir duruşu var. AK Parti'de kadın kolları kurumsal bir yapı oldu. Ana kademede de kadın sayısına dikkat ediliyor. AK Parti'ye üye olanların yüzde 40'ı kadın. Bu AK Parti'nin kadınlara bakışını göstermesi bakımından önemli bir veri. Diğer partilerde bu sayı daha da az. Kadınların siyasette daha fazla yer alacağını düşünüyorum" dedi.

AK Parti Bursa İl Kadın Kolları Emine Yavuz Gözgeç ve AK Parti Bursa Milletvekili Tülin Erkal Kara, panelin ardından konuşmacılara plaket verdi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title