Haberler

AK Parti'den İstifa Eden Yıldırım: Cumhurbaşkanımız Böyle Bir Yasanın Önüne Gelmesini İstemeyecektir

AK Parti'den bir süre önce istifa eden Burdur Bağımsız Milletvekili Hasan Hami Yıldırım, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Köşk'e muhalefet partilerini çağırmasına ilişkin, "Zannediyorum Sayın Cumhurbaşkanımız böyle bir yasanın (HSYK) önüne gelmesini çok istemeyecektir diye düşünüyorum" derken "çıkış yolu" aradığını söyledi.

Yıldırım, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında HSYK teklifini değerlendirirken AK Parti'yi sert sözlerle eleştirdi.

İktidar partisinde bir "akıl tutulması" yaşandığını iddia eden Yıldırım, "17 Aralık'ta başlatılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ve sonrasında, iktidar bu operasyonlara engel olmak, yolsuzlukların üzerini örtmek için akıl almaz bir tutum içine girmiştir. Aslında amacın yolsuzlukları örtmek olduğu anlaşılmıştır. Bu iktidar, maalesef bugün geldiği noktada, yolsuzlukları örtmek için yalan üzerine yalan söylemekte, Türk Milletinin aklıyla alay etmektedir" dedi.

-"GÜÇ ZEHİRLENMESİ"-

Teklifin yasalaşması halinde yargının hükümetin emri altına gireceğini savunan Yıldırım, "Eğer teklif yasalaşırsa, iktidarın istemediği hiç kimse soruşturulamayacak, yargılanamayacaktır. Biz bugüne kadar, Ak Parti iktidarının içinde bulunduğu güç zehirlenmesiyle birlikte, sadece güçler ayrılığı ilkesini, yargı bağımsızlığını yanlış değerlendirdiğini düşünmüştük, hüsnüzan etmişiz, meğer bunlar "yürütmeyi' de yanlış anlamışlar" diye konuştu.

-SORULAR-

Bir basın mensubunun, "Paris'te 3 PKK'lı kadının öldürülmesiyle ilgili MİT ile Ömer Güney arasında geçtiği ses kaydından bahsediliyor, MİT'ten Ömer Güney'in talimat aldığına ilişkin ve bu olayla ilgili olarak 'cemaat misilleme yapıyor' şeklinde değerlendirme var, ne diyorsunuz?" sorusuna Yıldırım, "Bu sorunun muhatapları doğrudan ismini zikrettiğiniz taraflar bir yönüyle ama benim gördüğüm bu çok anlamlı bir değerlendirme olarak da görmüyorum. Yani bir kere konunun ortaya atılışı, belirttiğiniz tapeleri ve haberi okumadım ama genel olarak konuyla ilgili şunu söyleyebilirim. Bu komplo düşüncesinin vardığı noktayı izah eden bir durum yani bu kadar akıl dışı bir noktaya kadar komplo işi götürülebilmekte. Ben yanlış bir yolda olunduğunu düşünüyorum" dedi.

-"ÖNÜNE GELMESİNİ ÇOK İSTEMEYECEKTİR"-

"Cumhurbaşkanı muhalefeti Köşk'e çağırdı. HSYK düzenlemesini imzalamak istemiyor ve bir çıkış yolu arıyor şeklinde yorumlar var, ne diyorsunuz?" sorusuna Yıldırım, "Benim değerlendirmem de aynı şekilde. Zannediyorum Sayın Cumhurbaşkanımız böyle bir eğer yasalaşırsa, daha doğrusu Meclis'ten, Genel Kurul'dan geçerse böyle bir yasanın önüne gelmesini çok istemeyecektir diye düşünüyorum" dedi.

"O yüzden çıkış yolu mu arıyor" sözüne de Yıldırım, "Tahmin ediyorum" yanıtını verdi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Hasan Hami Yıldırım Abdullah Gül Ak Parti Burdur Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti? OY SAYIMINDA İFTAR MOLASI OLACAK MI? YSK iftar arası kararında ne dedi? Vatandaşa yumruk atan Belediye Başkanı kim? Vatandaşa neden yumruk attı?
500

Yorumlar (1)

ALİ YETaliyet_1953@hotmail.com:

SİYASİ DANSÖZLERİ BU MİLLET HER ZAMAN UNUTMAMIŞTIR.VE UNUTMAYACAKTIR

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title