Haberler

AK Parti'den İlim Yayma Cemiyetine Ziyaret

Güncelleme:

AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftci ve İl Başkanı Zahir Soğanda, İlim Yayma Cemiyeti Van Şube Başkanlığını ziyaret etti.

AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftci ve İl Başkanı Zahir Soğanda, İlim Yayma Cemiyeti Van Şube Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Milletvekili Çiftci, İlim Yayma Cemiyeti'nin varlığının topluma fazlasıyla artı değer kattığını söyledi.

İlim yayma cemiyetlerini, sadece Van'da değil, tüm illerde takip ettiklerini belirten Çiftçi, "Türkiye'de bugün İslami anlayış bu noktaya gelmişse bunun mihenk taşlarından birisi şüphesiz ki ilim yayma cemiyetleridir. Biz ilgili bakanlıklarımızla da görüştük. Van valimize de konuyu ilettik. Burada manevi ocakların çok daha sağlıklı bir şekilde iyileştirilip güçlendirilmesi gerekiyor. Bu tür ocakların varlığını bildikçe, faaliyetlerini gördükçe mutluluk duyuyoruz. Bu manevi ocakların daha iyi şartlarda hizmetlerini sürdürebilmesi için çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.

Soğanda ise bu tür cemiyetlerin iyi bir neslin yetişmesi için çok büyük önem arz ettiğini kaydetti.

Son zamanlarda bazı kesimlerce bu tür sivil toplum örgütlerine baskı ve şiddet gerçekleştirildiğini vurgulayan Soğanda, "Tehdit ediliyorlar, faaliyetlerini sürdürmelerine engel oluyorlar fakat genç nesillerin topluma yararlı bir şekilde yetişebilmesi gerekiyor. Bu da böyle kuruluşlarla mümkün olabilir. İlim Yayma Cemiyeti olsun, diğer sivil toplum örgütleri olsun en iyi şekilde geliştirilmesi gerekiyor. Bizler de hayırsever vatandaşlar nezdinde elimizden gelen desteğin fazlasını yapacağız. Hükumetimiz her zaman için sivil toplum örgütlerinin yanındadır" diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İlim Yayma Cemiyeti Şube Başkanı Abbas Güngör de cemiyet faaliyetleri hakkında bilgi verdi. - Van

Kaynak: AA / Yerel

Zahir Soğanda Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title