Haberler

AK Parti'den İhraç Edilen Doğankent Belediye Başkanı Kabadayı Büyük Birlik Partisi'ne Katıldı

Yaklaşık 7 ay önce görevi kötüye kullanma ve parti tüzüğüne aykırı davranış nedeniyle parti disiplin kuruluna sevk edilen ve daha sonra ihraç edilen Giresun'un Doğankent ilçesinin AK Partili Belediye Başkanı Nazmiye Kabadayı bugün düzenlenen...

Yaklaşık 7 ay önce görevi kötüye kullanma ve parti tüzüğüne aykırı davranış nedeniyle parti disiplin kuruluna sevk edilen ve daha sonra ihraç edilen Giresun'un Doğankent ilçesinin AK Partili Belediye Başkanı Nazmiye Kabadayı bugün düzenlenen rozet takma töreni ile Büyük Birlik Partisi'ne katıldı.

Törene Büyük Birlik Partisi Giresun il Başkanı Selahattin Toslu ve partililer katıldı. Rozet takma töreni öncesi AK Parti'den ihraç edilmesi ile

ilgili açıklamalarda bulunan Nazmiye Kabadayı, "İhraç kararı ile ilgili bu zamana kadar bir açıklama yapmadım her şey resmiyetle olsun istedim" dedi. Kabadayı, "Benim kendi partimle hiçbir zaman sorunum olmadı. Benim kişilerle problemim oldu. 2 dönem Belediye başkanlığı yapıp, 3. dönem bir belediye başkanlığı dönemi daha geçerse bazılarını bu yönde rahatsız etti. Bana göre böyle. İhraç sürecinde basına yansıyan usulsüzlük ve yolsuzluk iddiaları tamamen yanlıştır. Çünkü bu savunmamda da bana sorulmadı ve bana gelen cevapta da böyle bir şey yok. 2007 seçimlerinde eski milletvekilimiz isim vermeyecem benim hakkımda 27 tane maddeden hakkımda iddialarda bulunmuş. İçişleri Bakanlığı'ndan gelen müfettişler, 20 madde ile ilgili soruşturma izni olmadığına, diğer 7 madde ile ilgili de altını çizerek söylüyorum, Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava görüyorum. Her ne kadar kesinleşmiş bir mahkeme kararı ve mahkumiyet yok ise de dedikodu ve şayibeden ihraç sebebidir gerekçesiyle ihraç kararı çıkmıştır. Ben kamuoyunun ve sizlerin takdirine bırakıyorum" dedi.

"NEDEN BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ ?"

"Neden Büyük Birlik Partisi diye sorarsanız" diyen Nazmiye Kabadayı, "Gayri resmi de olsa sağ olsunlar diğer partilerden de teklifte bulunanlar oldu. Benim daha önce AK Parti'ye geçmemde ki sebep Başbakanımıza yapılan haksızlık, cezaevine girme süreciydi. Şuanda da rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun ve Genel Başkanımız Mustafa Destici'nin çizgisinin çok düzgün, seviyeli olduğunu ve ileride Türkiye'ye bir şeyler getireceğine inandığım için Büyük Birlik Partisi"nde devam etmeye karar verdim. Parti rüzgarı istemiyorum, sadece destek istiyorum. Bunu da partililerime söyledim. Ben yaptıklarımla,yapamadıklarımla sandıkta vatandaşa hesap verecek bir konumdayım. Bunun cevabını da 2014 yerel seçimlerinde Allah nasip ederse vatandaş verecek. Büyük Birlik Partisi'ni bundan böyle ailem olarak görüyorum" ifadelerini kullandı.

AK Partili eski milletvekili Hacı Hasan Sönmez hakkında dava açacağını belirten Kabadayı, "Şuan bunun çalışması içerisindeyim kendisine maddi, manevi tazminat davası açacağım. Çamur at izi kalsın politikası hiç hoş bir şey değil. İddia etti ama iddiasını ispatlayamadı. AK Partili Belediye Başkanı iken AK Partili milletvekilinin dava açması belki de Türkiye"de ilk defa oluyordur böyle birşey. Siyasette çok net konuşmamalı ama tek net konuşabileceğim AK Parti. AK Parti'ye geri dönmem gibi bir şey olmaz. Benim için AK Parti defteri kapandı" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Doğankent Belediye Başkanı Nazmiye Kabadayı'ya Büyük Birlik Partisi Giresun İl Başkanı Selahattin Toslu tarafından Büyük Birlik Partisi rozeti takıldı. - GİRESUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Büyük Birlik Partisi Nazmiye Kabadayı Doğankent Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title