Haberler

AK Parti'den Görme Engellilere Beyaz Baston

Ak Parti Iğdır İl Başkanlığı, "Beyaz Baston-Körler Haftası" kapsamında ihtiyaç sahibi görme engellilere beyaz baston dağıttı.

Her yıl ocak ayının ikinci haftasında kutlanan 'Beyaz Baston-Körler Haftası' kapsamında AK Parti İl Başkanlığı yetkilileri görme engelli vatandaşlarla kahvaltıda buluştu. AK Parti Iğdır İl Başkan Yardımcısı Asim Tülay, AK Parti Kadın Kolları Başkanı, Yeşil Iğdır Engelliler Derneği Başkanı ve yöneticileri ile engellilerin katıldığı programda bir konuşma yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Adem Safa, dünyada her yıl ocak ayının ikinci haftasının 'Beyaz Baston-Körler Haftası' olarak kutlandığını belirtti. Görme engellilerin simgesi haline gelen bastonun dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmakta en önemli araç olduğunu belirten Safa, "Beyaz denilmesinin sebebi 20. yüzyıla uzanır. 1921 yılında Londra'da trafik kazası sonucu görme engelli olan bir genç, görme engelli oluşuna dikkat çekmek için bastonunu beyaza boyar ve sokaklarda dolaşmaya başlar. O kadar başarılı olur ki 1931'de Fransız Körler Örgütü, görme engellilerin bastonunun beyaza boyanmasını ister ve Beyaz Baston-Körler Haftası olarak anılmaya başlanır" dedi.

'Beyaz Baston-Körler Haftası'nın temel amacının doğuştan görme yetisi olmayan ya da sonradan görme yetisini kaybetmiş kişilerin yaşadıkları sorunlarla ilgili farkındalık oluşturmak, sorunlarına çözümler üretmek ve genel anlamda göz sağlığının önemini vurgulamak olduğunu belirten Safa, "Bizler, ülkemizdeki her birey gibi görme engelli vatandaşlarımızın da üretken, en azından kendi kendine yetebilen bireyler olmaları için üzerimize düşen görevleri yapmak zorundayız. Unutmamalıyız ki her birey potansiyel bir engelli adayıdır. Bu yüzden görme engelli vatandaşlarımıza sadece bu hafta değil bir ömür boyu sevgi ve saygı ile sahip çıkmalıyız. Nitekim bir toplum, engelli ve yaşlı vatandaşlarına sahip çıkamıyor ve gerekli desteği veremiyorsa, o toplumun gelişmiş bir toplum olması mümkün değildir. Tüm engelli vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm üretmek ve bu vatandaşlarımızın tüm hizmetlerden eşit bir biçimde yararlanmasını sağlamak, onlara sahip çıkarak sorunlarına ortak olmak, hepimizin insanı ve vicdani görevidir. Sadece özel gün ve haftalarda değil her zaman empati ile yaklaşabilme duyarlılığını artırmak amacıyla düzenlenen Beyaz Baston-Körler Haftası nedeniyle tüm engelli vatandaşlarımıza sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir ömür geçirmelerini temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından ihtiyaç sahibi görme engellilere beyaz bastonları dağıtıldı. - IĞDIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

AK Parti Iğdır Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor? 31 Mart 2024 Pazar günü havalar nasıl? Seçim günü hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl? Emekli promosyonları bugün mü veriliyor? Emekli promosyon başvurusu nereden yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title