Haberler

AK Parti'den Esnafa Geçmiş Olsun Ziyareti

İzmir Güzelyalı'daki esnaf-zabıta arasında yaşanan taşlı sopalı kavganın ardından Ak Parti'li yöneticileri ağırlayan mekan sahibi CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Meclis Üyesi Mustafa Kocaoğlu, "Zabıtanın arabasında sopanın ne işi var? Ak Parti'nin sayın ilçe başkanı ve meclis üyeleri bizi ziyarete geliyor, ne acı ki Cumhuriyet Halk Partisi'nden tek bir ilçe başkanı, tek bir belediye başkanı bu esnafa bir geçmiş olsun tenezzülünde bulunmadı" dedi.

İzmir Mustafa Kemal Sahil Bulvarı Güzelyalı kesiminde İzmir Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerinin yeşil alan, bisiklet ve yaya yolları işgal edildiği gerekçesiyle bazı işletmelerin masa ve sandalyelerini almak istemesi üzerine kavga çıkmış, taş ve sopaların kullanıldığı kavgada İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Meclis Üyesi Mustafa Kocaoğlu'nun sahibi olduğu mekanın çalışanları ile zabıta ekiplerinden 7 kişi yaralanmıştı. Olayın ardından AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım ve Konak Belediye Meclisi üyeleri, kavganın çıktığı mekan sahibi Mustafa Kocaoğlu'na geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. "Zabıtanın arabasında sopanın ne işi var? Durduk yerde elimize taş, sopa neden alalım?" diyen Kocaoğlu, yılladır Cumhuriyet Halk Partisi'nde görev almasına rağmen kimsenin ziyarete gelmediğini, sadece AK Parti'li yöneticilerin geçmiş olsun dileğinde bulunduğunu belirtti.

"KENDİMİ KORUMAYIP NE YAPACAĞIM?"

Masa ve sandalyelerin yeşil alan, bisiklet ve yaya yollarını işgal etmediğini, tadilat nedeniyle eşyaların orada bulunduğunu kaydeden Kocaoğlu, "Zabıtanın arabasında sopanın ne işi var? Elimizdeki taşın resmini çekiyor. 30 kişi bana demir çubuklarla saldırıyor. Kendimi korumayıp ne yapacağım? Beş zabıta yaralı diye servis yapıyorlar. Göster bana. Elinde video vardı. Yaralı bir tane olsa çekmezler miydi? Şimdi provokatif hareketlere başladılar. Besleme basınla karşı saldırıya geçtiler ama bunların hepsi püskürtülecek. Doğru tektir" diye konuştu.

"SALDIRIYI MEŞRU KILMAK İÇİN SALDIRIYA BAŞLADILAR"

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin saldırının hesabını vermesi gerekirken saldırıyı meşrulaştırma yoluna gittiğini öne süren Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Esnaftan özür dilemek de bir erdemdir. Çıkarsın, haklı veya haksız 'benim esnafım bir saldırıya uğramıştır' dersin. Önce bu meseleyi bir doğru oku, ondan sonra esnafın suçu varsa biz de bunu kabul edelim. Durduk yerde elimize taş, sopa neden alalım? Biz burada geleni geçeni dövüyor muyuz, çay kahve içsin diye yalvarıyor muyuz? Saldırıyı meşru kılmak için bugün saldırıya başladılar."

"NE ACI Kİ GEÇMİŞ OLSUN TENEZZÜLÜNDE BULUNMADILAR"

CHP'li kent yöneticilerine de sitemde bulunan Kocaoğlu, 32 yıldır Cumhuriyet Halk Partisi'nde görev aldığını hatırlatarak şöyle konuştu:

"AK Parti'nin sayın ilçe başkanı ve meclis üyeleri bizi ziyarete geliyor, ne acı ki Cumhuriyet Halk Partisi'nden tek bir ilçe başkanı, tek bir belediye başkanı bırakın benim partililiğimi, bu esnafa bir geçmiş olsun tenezzülünde bulunmadı. Size bu konuda defalarca teşekkür ediyorum. Sanırım bundan ders alacak kişiler de vardır. Biz de politika yapıyoruz. Siyasi rakibimiz olmalarına rağmen rekabeti bir kenara iterek şeref veriler."

DİYALOGLA ÇÖZÜM ÇAĞRISI

Kocaoğlu ve diğer esnaflara geçmiş olsun dileklerinde bulunan AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım ise şu ifadelere yer verdi:

"İnşallah bir daha böyle tatsız şeyler yaşanmasın. Bugün altı şehidimiz var. Bir taraftan canımızı yanıyor. Terörle mücadele veriliyor. Bugünlerde en çok ihtiyacımız olan şeyler birlik ve beraberlik. Bu tarz olayların yaşanması üzücü. Yaralanan arkadaşlarımız var. Neresinden bakarsanız tatsız. Şiddet nereden gelirse gelsin hoş değil. Esnafı zabıtayla karşı karşıya bırakmak en büyük sıkıntı. Bir sorun varsa diyalogla, yetkili kişilerle çözüm bulunamaz mı? Buradan bizim çağrımız bu olsun. Zabıta da bizim insanımız. Çözümün sulh yoluyla bulunması çağrımızdır. Buradan çıkacak her türlü olumsuz sonuç İzmir'in moralini bozuyor. Zabıta ile esnafı karşı karşıya bırakmamak lazım. Güzelyalı hep güzel anılsın. Ne katkı koyabilirsek biz de esnafımızın emrindeyiz." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Güzelyalı AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title