Haberler

AK Parti'den Büyükşehir'in 'Engelleniyoruz' Söylemlerine Cevap

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Dündar Ünlü, il binasında gerçekleştirdiği basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

Ak Parti Eskişehir İl Başkanı Dündar Ünlü, il binasında gerçekleştirdiği basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Ünlü, Büyükşehir Belediyesi tarafından 'Engelleniyoruz' söylemlerine de cevap verdi.

Konuşmasına, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan hayvanat bahçesindeki ceylanların parçalanması olayına değinerek başlayan AK Parti Eskişehir İl Başkanı Ünlü, sokak hayvanlarının karıştığı vakayı hayretler içerisinde izlediklerini bildirdi. Sokak hayvanlarıyla ilgili daha basına yansımayan yüzlerce olayın olabileceğini ifade eden Ünlü, "Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediyesinin yapmaya çalıştığı hayvanat bahçesine sokak hayvanlarının saldırması ve orada tutulan ceylanları parçalaması vakasını hayretler içinde izledik. Daha geçen yıl Batıkent'te genç bir insanımızın ölümüne neden olan başıboş hayvanların şehrimizde hatta ülkemizde oluşturduğu travma geçmemişken şimdi yeni bir olay daha yaşadık. Bu süreç içerisinde Büyükşehir Belediyesi sokak hayvanları ile ilgili hangi yatırımı yapmış ve hangi çözümü aramıştır? Şehrimizde insan ölümüne, hayvanat bahçesinde tutulan ceylanların parçalanmasına ve basına yansımayan belki onlarca, belki yüzlerce yaralanmaya sebep olan sokak hayvanları probleminin Büyükşehir Belediyesini harekete geçirmesi için daha ne olması gerekiyor? Bu tartışmasız bir ihmal ve vurdumduymazlıktır. Buradan önemli bir uyarıyı da iyi niyetle yapmak istiyorum. Henüz son yıllarda ağır bir kış geçirmedik. Ağır bir kış geçtiğinde sokak hayvanları probleminin daha da büyüyeceğini şimdiden bildiriyoruz. Önümüzdeki yaz acil bir biçimde çözüm için adımlar atılmalıdır. Merkez belediyeler sorumlulukları birbirinin üzerine atmadan hemşerilerimizi rahatlatmak zorundadırlar. Eskişehir halkı adına konunun takipçisi olacağımızı hemşerilerimize buradan bildiriyoruz. Siz eğlendirmek için hayvanat bahçesi yaparken, insanların güvenliğini tehdit eden bu başıboş köpekler meselesinde neyi bekliyoruz? Bunlarla alakalı hala çözüm üretememek topu birbirine atmak, çözüm ortaya koymamak neyi bekliyoruz?" dedi.

"BAŞKA HARCAMALARA PARA BULABİLEN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, TEMEL HİZMETLER İÇİN DE BÜTÇESİNİ KULLANMALIDIR"

Vatandaşlardan alınan asfalt katılım paylarının vatandaştan almanın zaruri olmamasını yasalaştıranın AK Parti Hükümeti olduğuna değinen Ünlü, Eskişehir'de de bu yünde AK Parti olarak Büyükşehir Meclisinde karar aldıklarını aktardı. Ünlü, "Eskişehir'de de biz alınmaması yönünde AK Parti grubu olarak Büyükşehir Meclisinde karar aldık. Belediye Başkanı ise mahkemeye giderek 'İlla döktüğüm kaldırımların parasını vatandaştan alacağım' dedi. Mahkemeye giden Büyükşehir Belediye Başkanına mahkeme de 'Katılım payı alamazsın' dedi. Meclisin kararı yerindedir. Biz ise bu kararı alırken yatırımların doğru yere yönlendirilmesi, bütçenin doğru yerde kullanılması gibi kriterleri baz alarak bu dönem alınmasın demiştik. Şimdi yine aynı fikirdeyiz. Aslına bakarsanız daha önce de Kalabak Suyu zammı ile ilgili gündem oluştuğunda da aynı cevaplar verilmiş, suya zam yapılmazsa yatırımlar aksar, denilmişti. Ancak 2015 yılında zam yapılmamasına karşın Eski'nin kasasındaki 49 Milyon para bizim haklılığımızı ortaya koydu. 49 Milyonun yanında ayrıca Büyükşehir Belediyesine emanet verilen 42 Milyonu da düşünürseniz vatandaşa su zammı yapmadan da 91 Milyon ile hizmet edilebileceği ortaya çıktı. Zam olmazsa yatırım yapamaz denen Eski, yılı 38 Milyon net kar ile kapattı. Yani yine aynı bahanelerin arkasına sığınarak para diye vatandaşa gitmek doğru değildir. Başka harcamalara para bulabilen Büyükşehir Belediyesi, temel hizmetler için de bütçesini kullanmalıdır. Evet meclis kararı ile asfalt katılım payı alınabilir, ancak zaten ortada pek de yapılan yeni bir yol yokken, trafik keşmekeşi dayanılmaz boyutlara ulaşmışken, hizmetin ulaşmadığı, sorunlarının çözülmediği vatandaşa 'Katılım payı ver, para ver' demenin bugünkü şartlarda hala uygun olmadığını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"BEN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN HİÇBİR ŞEKİLDE ENGELLENMEDİĞİNİ SOMUT BİR ŞEKİLDE ÖRNEKLERLE ORTAYA KOYDUM"

Son günlerde her taraftan 'Engelleniyoruz' demeçlerini duyduklarını söyleyen AK Parti Eskişehir İl Başkanı Dündar Ünlü, Büyükşehir Belediyesinin bu durumu klasik hale getirdiğini belirtti. Engellenme meselesinin somut hale getirilmesi gerektiğini vurgulayan Ünlü, şöyle konuştu;

"Son günlerde engellenme meselesi hat safhaya ulaştı. Her tarafta 'engelleniyoruz' duyuyoruz. Büyükşehir Belediyesi zaten bunu klasik hale getirdi. Sonra bir belediye başkanı daha çıktı o da 'Nefes alamıyoruz' diyor. Nefes alamıyorsan git hastanede üst solunum servisine git, kendine baktır. Nefes alabilmen için vatandaşa düzgün hizmet edersen vatandaşta Odunpazarı'nda nefes alır, sen de nefes alırsın. Engelleniyoruz meselesini somut hale getirmek gerekiyor. Ne engelleniyor, ne engellenmiyor? Arkadaşlar bunu sürekli dile getiriyor, sürekli engelleniyoruz diyor ama karşılığında bir örneklem ortada yok. Ben burada bunu somut haline getireceğim. Ne engellenmiş, ne engellenmemiş. Büyükşehir Belediyesi, 30 Milyon Euro kredi talebinde bulunmuş tramvay hatlarında, tramvay vagonlarının artırılmasıyla ilgili. Meclisten kredi talep etmiş. 10 Mart 2015 tarihinde tramvayların kapasite artırımı AK Parti üyelerinin çoğunlukta bulunduğu mecliste kabul edilmiş. Tramvay hatlarında vagon sayısı artırılmalı denilmiş. O günden bugüne ne yapıldı? Tramvay kapasitesiyle ilgili adrese teslim bir ihale yapılacaktı ama bunu da ağızlarına yüzlerine bulaştırdılar ihale yapılamadı. Bugün hala şehrimizde vatandaşlarımız tramvaylarda balık istifi halinde yolculuk yapmaya devam ediyorlar. Somut söylüyorum engellenmeye. 'Tramvay kapasitesini artıracağız' dediniz, biz de 'Artırın' demişiz. Engelleme midir bu? 10 Milyon Euro kredili teleferik yapacağız demişler meclise. Meclisten de onayı verilmiş. Engellemediğimizi net somut örneklerle veriyorum. Teleferik istenmiş onay verilmiş. Tramvayda kapasite artırımı onayı istenmiş onay verilmiş. İzmir'den 50 otobüs alım yetkisi istenmiş. Onay verilmiş. Biz engellemiyoruz diyorum ve karşılığında örnek veriyorum. En son 100 otobüs alımı için onay verildi. Bununla ilgili olarak da ilçelere de otobüs verileceği söylenmesine rağmen, bir adım atılmadı. Ben Büyükşehir Belediyesi'nin hiçbir şekilde engellenmediğini somut bir şekilde örneklerle ortaya koydum" diye konuştu.

"BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ AYAK DİREYEREK İŞLERİ ENGELLEDİ."

Geçtiğimiz günlerde kendisinin basın toplantısı yapmasının ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir İl Başkanının da alelacele bir toplantı yapmasına da değinen Ünlü, Büyükşehir Belediye başkanının, il başkanına bir kağıt verdiğini bildirdi. 'Engellendik' konusunun Kurtuluş Kapalı Pazar yerinde bulunan otoparktan kaynaklandığını aktaran Ünlü, "Büyükşehir Belediye başkanı, il başkanının eline bir kağıt tutuşturdu. Onlarda masanın başına geçerek basın toplantısı yaptılar. Büyükşehir Belediye başkanının eline tutuşturduğu kağıda bir baksaydı il başkanı, "Hocam burada engelleniyoruz dediğiniz konular var. Bunlar çok dişe dokunur şeyler değil. Bunları söylersek millet bize güler." demek yerine o onu okudu. Tabii onların öyle bir şansları da yok yani. 'Biz buna karşı çıkarız. Bu doğru değil. Buna karşı çıkarsak hoca bize kızar" gibi böyle bir korkuları da var. CHP sadece parti içi demokrasiyle birbiriyle kavga etmekten anladıkları için, sadece kavga edersek partide çok güzel demokrasi oluyor. Bunları engellendik dedikleri meselesi, Kurtuluş Kapalı Pazar yerinin olduğu yerdeki altındaki otopark. Otoparka deniyor ki, 'İhalesiz bir şekilde zarar eden belediye şirketlerine devredilsin' bu vatandaşı neden ilgilendirsin. Tramvay kapasitesinin artırılması mı önemli yoksa Kapalı Pazar yerindeki otoparkın ihalesiz zarar eden belediyelere verilmesi mi önemli. Bunu engelleme olarak görüyorlar. Biz onlara 'Kapalı otoparkı ihaleye çıkarak açık ihaleyle belediyenin de para kazanacağı bir şekilde ihale edin ve belediye para kazansın' diyoruz. Bununla ilgili önerge verdik ve bu neticede Büyükşehir Belediyesi ayak direyerek işleri engelledi. Pazarcıların menfaatleri doğrultusunda otoparkın biz Pazarcılar Odası'na verilmesini biz önerdik. Büyükşehir Belediyesi işi burada yine savsaklamasıyla verilmedi. Ben engellemediğimizi somut örneklerle verdim. Çıksınlar ve 'yalan söylüyorlar. O öyle değil, böyledir' desinler. Kendilerine hodri meydan diyorum. Bir daha engellendik sözünü duyduğum takdirde bunu sürekli söyleyeceğim. Yalan söylendiğinde bunun karşısında duracağımı belirtiyorum" dedi.

"BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN ALT GEÇİT YAPMA GÜCÜ VAR AMA YAKLAŞMIYORLAR"

Gündoğdu Geçidi'nin yapımının devam ettiğini de bildiren Ünlü, sözlerine şöyle devam etti:

"CHP'li belediyeler, Eskişehir'de geçit nedir, alt geçit nedir, üst geçit nedir bilmiyorlar. Onların lügatında böyle bir kelime yok. Bilmezler yani öyle bir kavramları yok yapmadılar da. Hatta ben bir zamanlar Büyükşehir Belediyesi'ne 'Siz hiç köprü yaptınız mı?' diye sordum. Muttalip Köprüsü'nin yıkılmasıyla alakalı bir durum söz konusuydu. Büyükşehir Belediyesi 'Evet yaptık. Porsuk'un üzerindeki köprüleri yaptık' dedi. Aynı plajdaki çocuğun kumdan kale yapması gibi bir şey. Gündoğdu'da hükümet alt geçit yapıyor. Bunu Büyükşehir Belediyesi'nin yapma gibi bir kabiliyeti, bütçesi ve gücü de var. Ama bu tür şeylere yaklaşmadıkları için Karayolları tarafından yapılıyor bu geçit ve bittiğinde vatandaşlarımız rahat bir şekilde ulaşımlarını sağlayacaklar. Oraya sürekli gönderdikleri o çocuklara söylüyorum. Kendileri gidemiyor çocukları gönderiyorlar. Orası çocuk parkı değil. İnşaat alanına girmek ve tehlikeli. Orada sıkıntı olabilir. Girmesinler oraya. Orada insanlar gece gündüz çalışmaya devam ediyorlar. Baksınlar orada alt geçit, üst geçit nasıl yapılırmış. Biz herkese gösteriyoruz, göstermeye de devam edeceğiz." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir AK Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title