Haberler

AK Parti'den BDP'ye Bayram Ziyareti

AK Parti heyeti, BDP Genel Merkezi'ne bayram ziyareti gerçekleştirdi.

AK Parti heyeti, BDP Genel Merkezi'ne bayram ziyareti gerçekleştirdi.

Partiler arası bayramlaşma ziyaretleri kapsamında AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler ve beraberindeki heyet BDP'yi ziyaret etti. Ziyaret sırasında BDP Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Mutlu, bayramın öneminden bahsederek, 7 aydır gençlerin ölmediğine dikkat çekti. Mutlu, Ortadoğu'da önemli gelişmelerin yaşandığına işaret ederek, "Türkiye'deki barış ve çözüm süreci Ortadoğu'yu da etkileyecektir. Kürt sorununun çözümü hepimizi etkileyecektir" ifadelerini kullandı.

Mutlu, Başbakan Erdoğan'ın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin erken açılması ile ilgili söylemlerini olumlu bulduklarını belirterek, "Demokrasi sağlanması, reformların yapılması bizim için çok kıymetli" diye konuştu.

AK Parti Ankara Milletvekili İşler ise akan kanın durmasının kendilerini de sevindirdiğini vurgulayarak, "Hangi ırktan gelirse gelsin bütün kardeşlerimizi birlik ve beraberlik içerisinde, huzur içerisinde bu coğrafyada yaşaması gerektiğini düşünüyoruz. Biz birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi sürdürürsek, huzur ve barış içerisinde yaşar isek, Türkiye'nin 2-3 kat daha büyümesi, zenginleşmesi, kalkınması hedeflerine de hızlı bir şekilde ulaşacağımızı düşünüyorum. Türkiye bu sorunu çözecek ve bu çözünüyor de bölgedeki diğer sorunlar içinde pratik çözümüyle de örnek olacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

İşler, bölge ülkelerde de akan kanın durması temennisinde bulunarak, dış politikada çözüm odaklı bir politika izlediklerini ifade etti.

İşler, askere gidip ve çatışmalarda ölen askerlerin, üst düzey yöneticilerin çocukları olmadığını kaydederek, "Bu ülkede gariban çocukları ölüyor. Onların üzerinden bir takım oyunlar oynanıyor. Dolayısıyla biz şehit cenazelerine katıldığımız zaman şunu gördük: Bu akan kan Dursun. Başkalarının canı yanmasın sözünü ifade ettiler. Bu çözüm süreci inşallah bu acıları dindirmek için bir vesile olacak" ifadelerini kullandı.

Kürt halkının 35 yıldır barış için elinin havada olduğunu kaydeden Mutlu, halkın topladığı yardımların gümrük kapılarının açılarak Suriye' ye gönderilmesi talebinde bulundu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
title