Haberler

AK Parti'nin Köşk Anketinden "Erdoğan" Çıktı

Güncelleme:

AK Parti'nin köşk adaylığı konusunda milletvekilleriyle yapmış olduğu ankette en çok desteği alan isim Başbakan Erdoğan oldu.

AK Parti milletvekilleri, 30 Mart yerel seçimlerinin ardından AK Parti Genel Merkezinde Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltının ardından da milletvekilleri, genel başkan yardımcıları ve yetkili organlarının başkanları Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında istişare toplantısına katıldı. Basına kapalı düzenlenen toplantı 3 saat sürdü.

MİLLETVEKİLLERİ KARARINI VERDİ

Erdoğan'ın partisinin milletvekilleriyle bugün yaptığı toplantıda dağıtılan formda vekillerden "Cumhurbaşkanlığı seçimi için akıllarındaki üç ismi" forma yazmaları istendi. AK Partili vekiller kendilerine dağıtılan anketi yanıtladı. Köşk adaylığı için Başbakan Erdoğan'ın ismi öne çıktı.

3 DÖNEM KURALI

Ayrıca milletvekillerine 3 dönem seçim kuralıyla ilgili bir soru yöneltildi. "Tüzüğümüzde yer alan seçilmeye ilişkin sınırlamayla ilgili görüşünüz nedir?" diye sorularak "Sınırlamalar kaldırılmalı" veya "Mevcut düzenleme devam etmeli" seçeneklerinden birinin tercih edilmesi istendi. Bu kuralın kalkmamasına dair çoğunluk kararının çıktığı gelen son bilgiler arasında.

AK PARTİ'Yİ BEKLEYEN TOPLANTI TRAFİĞİ

AK Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, AK Parti Milletvekilleri İstişare Toplantısı devam derken yaptığı yazılı açıklamada, toplantıda, 30 Mart seçimlerinin geniş bir değerlendirmesinin yapıldığını, milletvekillerinin seçim sonuçları ile ilgili görüş ve kanaatlerini söz alarak paylaştıklarını kaydetti. Toplantıda, 10 Ağustos'ta ilk tur oylaması yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili olarak gurubun eğilimi, dağıtılan anket formları ile sorulduğu belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi: "Toplantıda ele alınan bir diğer husus, tüzüğümüzde yer alan 3 dönem kuralı olmuştur. Bu konu ile ilgili bir değişiklik yapılıp yapılmaması gerektiği yine dağıtılan anket formlarıyla milletvekillerimize sorulmuştur. Her iki konu ile ilgili olarak doldurulan anket formları Genel Merkezimiz tarafından değerlendirilecektir. Gerek Cumhurbaşkanlığı seçimi, gerekse 3 dönem kuralı ile ilgili hususlar, 18 Nisan 2014 tarihinde yapılacak Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı, ardından Büyük Kongre delegeleri ile yapılacak bir toplantı ve mayıs başında, daha sonra yeri belirlenecek olan 22. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda ele alınacak ve böylelikle nihai bir karara varılacaktır. 2002'deki 3 Kasım seçimlerinden sonra, Sayın Başbakanımızın milletvekili olmamasından dolayı, kimin başbakan olması gerektiğinden, 2007'de Cumhurbaşkanı adayının kim olması gerektiğine kadar birçok önemli husus, hep geniş çaplı istişare ve değerlendirmeler sonucu ortak akılla karara bağlanmıştır." -

"HALKIMIZ NE İSTERSE O OLACAK"

"Halkımız neyi isterse o olacak" Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın birçok önemli konuda istişare, nabız tutma ve eğilimlerin belirlenmesi hususunu, AK Parti camiası ile sınırlı tutmadığını belirten çelik, STK'ların, kanaat önderlerinin, nihayet sokaktaki vatandaşın ne istediğinin tespit edilmeye çalışıldığını vurguladı. Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili olarak aynı tavrın ve tutumun ortaya konacağından kimsenin şüphesi olmamasına vurgu yapan Çelik, "AK Parti, Türkiye'nin partisi olmayı başarmış tek siyasi harekettir. Türkiye'nin isteği ve arzusu bizim de istek ve arzumuzdur. Halkımız neyi isterse o olacak, halkın istemediği ise olmayacaktır" ifadelerini kullandı.

 

 

 

Kaynak: Haberler.Com / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Hüseyin Çelik Ak Parti Türkiye Politika Haberler

500

Yorumlar (128)

MAMİm.hamurcu@hotmail.com:

YİNE BAŞBAKAN TRİBÜNLERE OYNAMIŞ. GÖZ BOYAMADA 1 NUMARA...

22
25
yanıtYanıtla
GULU GULU DANSI OBOOOOtarkan@hotmal.com:

BAŞKA ADAM KALMADI MI?VAY TÜRKİYEM VAY . APO DA BAŞBAKAN OLURSA ...İÇİNE TÜKÜRÜYÜM SİZİN DEMOKRASİNİZİN.

23
23
yanıtYanıtla
guvenmehmet.guven80@hotmail.com:

sayın başbakanım sizin gibi bir lidere bu ülkenin en az bir dönem daha ihtiyacı var siz cumhur başkanı olursanız bu parti,de anavatan partisi gibi olur endişesindeyim ALLAH hakkımızda hayırlı olanı nasip eylesin dularımız sizinle dünya müslümanları türkiye,ye bakıyor .

30
13
yanıtYanıtla
esas ataturkcuyobaz112@gmail.com:

halk ne derse o olacak'ise halk seni istiyor !!!!

29
12
yanıtYanıtla
mehmet özmehmetozt@garanti.com.tr:

RTE a Cumhurbaşkanlığı çok yakışır.Zarrab da danışmanı olur!

26
15
yanıtYanıtla
CERENasena89onk@gmail.com:

Ahahahahahha =)) Artık ne olsa şaşırmayız iyice mizaha vurduk

yanıt0
yanıt0
ASYAasena89onk@gmail.com:

Emin sana ne olucak peki ? Türkiyenin son cari açığına vb bi bak derim son 10 yılda ekonomik açıdan dünyada baya kötü durumdayız Dolar oldu 2.13 böyle yönetildikçe bu böyle kalıcak şimdi Cumhurbaşkanı olsada birşey değişmeyecek gitmesi lazım....

yanıt0
yanıt0
CERENasena89onk@gmail.com:

Emin o parayı nasıl kazandın acaba ?? =)Memurlar eskiden emekli olunca maaşıyla bi ev alabiliyordu şimdi emekli olunca sürünüyor kendinden aşağıdakilerede bi bak derim ENFLASYON nedir bi çalış derim

yanıt0
yanıt0
ahmetahmetgrkan@ymail.com:

ekononomi den anlamıyor dediniz.adamın bir konusması var youtube da yabancı ulkede konusuyor.tam donanımlı ekonomı pro su gibi. ben anlamıyorum nedir bu düşmanlık seriat mı geldi.din kanunlarına göre mi yönetiriyoruz.özgür degilmiyiz.kıçını açan açıyor bu ulkede al sana ozgurluk istedigin buysa tabi.bırakın artık sizi ragmen recep tayyip

yanıt0
yanıt0
Zaza slm verdi lazamuzzdar_musa12@hotmail.com:

Cem uzan gelip aday olsun ! Ne fark var artık ...

24
16
yanıtYanıtla
Tüm 128 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title