Haberler

AK Parti'den "1 Mayıs" Açıklaması: Bunlar Kriz Tüccarlarıdır

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, 1 Mayıs'ın CHP ve işbirliği yaptığını öne sürdüğü marjinal sol örgütler için kullanılmaya müsait bir gün olduğunu belirterek, 1 Mayıs'ta yine "Taksim dayatmasında" bulunularak kaos oluşturmak istenildiğini öne sürdü.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, 1 Mayıs'ın CHP ve işbirliği yaptığını öne sürdüğü marjinal sol örgütler için kullanılmaya müsait bir gün olduğunu belirterek, 1 Mayıs'ta yine "Taksim dayatmasında" bulunularak kaos oluşturmak istenildiğini öne sürdü.

Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Kapusuz, 1 Mayıs'ı AK Parti hükümetinin resmi tatil yaptığını belirtti.

Kapusuz, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

-"ENGELLEME YOK TEDBİR ALMA VAR"-

"Önümüzde 1 Mayıs var. CHP ve işbirliği yaptığı marjinal sol örgütler için kullanılmaya müsait bir gün. Yine "Taksim dayatmasında' bulunarak kaos oluşturmak istiyorlar. Özellikle Taksim dayatması diyorum. Çünkü işin güvenlik boyutunu bilmelerine rağmen "1 Mayıs Taksim'de kutlansın' diye dayatmada bulunup, olmayınca da sokakları savaş alanına çeviriyorlar. 1 Mayıs; marjinal sol örgütlerin, terör gruplarının, provokatörlerin işbaşında olduğu bir gün değil tüm işçilerin "emek ve dayanışma' günüdür. Bu günü resmi tatil ilan eden de AK Parti hükümetidir. Hal böyle iken AK Parti iktidarı neden işçilerin kutlamalarını engellesin! Bir engelleme yok, sadece vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak için tedbir alma var.

-"GÜVENLİK RİSKİ MEVCUTTUR"-

Kaldı ki 2012 yılında 1 Mayıs Taksim'de kutlanmıştır. O gün için İstanbul Valiliği bir güvenlik sorunu görmediği için bu izni vermiştir. Demek ki bugün için bir güvenlik riski mevcuttur. Elbette valilik bu riski görerek başka bir alanda kutlama yapılmasına izin vermiştir. "Ben istediğim yerde gösteri yaparım kimse bana karışamaz' diye bir anlayış demokraside yoktur. Demokrasi kurallar rejimidir. Kuralsızlık anarşizmde olur. Esasen sokakları savaş alanına çevirenler de demokrasi değil anarşizm talep etmektedir. Şimdi bakıyorsunuz merkez medya bir yandan, muhalefet milletvekilleri diğer yandan Taksim Dayatması yaparak 1 Mayıs öncesi gerilimi arttırmak istiyor. Dertleri işçinin bayramı değil kendi siyasi hesapları. Dikkatleri başka yerlere çekip, içeride ve dışarıda Türkiye'nin imajına zarar vermek istiyorlar.

-" O ŞİDDET GÖRÜNTÜLERİ YAŞANMAMAMALI."-

Bunlar; işçilerimizin, emekçilerimizin üzerinden siyasi rant devşirmeye çalışan kriz tüccarlarıdır. Anlaşılıyor ki 1 Mayıs üzerinden kirli bir oyun oynamaya kalkacaklar. Şimdi gerilimi arttırarak onun alt yapısını hazırlıyorlar. Malum, Paralel yapının da boş durmadığı şu günlerde dikkatli olmak gerekiyor. Vesayetçilerin ittifakı milletin huzurunu bozmaya yöneliktir. Buna fırsat verilmemeli. İşçilerimiz bu "1 Mayıs siyasi tüccarlarına' itibar etmemeli. Geçmiş 1 Mayıslarda gördüğümüz o şiddet görüntüleri yaşanmamalı. 1 Mayıs, adına yakışır şekilde bayram havasında yaşanmalı."

Kaynak: ANKA / Güncel

Ak Parti 1 Mayıs Twitter Taksim Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title