Haberler

AK Parti'deki Bölgesel İstişare Toplantısı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker: "Bugünkü toplantının ne tezkere ile ne de diğer konularla ilgili özel olarak bir bağlantısı yok, onun özellikle altını çizeyim"

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, AK Parti'de gerçekleştirilen bölgesel istişare toplantısına ilişkin "ne tezkere ile ne de diğer konularla ilgili özel olarak bir bağlantısı" olmadığını belirtti.

Eker, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başkanlığında düzenlenen toplantının çıkışında, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin "Çözüm süreciyle ilgili bir değerlendirme oldu mu" sorusu üzerine Bakan Eker, Davutoğlu'nun dün Bakanlar Kurulunda konuya ilişkin alınan kararlar hakkında bilgi verdiğini söyledi.

Bölge milletvekillerinin de Başbakan Davutoğlu'na kanaatlerini ilettiklerini anlatan Eker, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çözüm süreci artık devlet projesi, bütün kuruluşlar, bölgedeki milletvekillerimizin yakından ilgilendiği bir konu. Bu konularla ilgili arkadaşlar kanaatlerini bildirdiler. Sayın Başbakanımız da zaten girişte açıklamalar yaptı. Güzel, yapıcı bir toplantı bundan sonra da diğer bölgelerin milletvekilleriyle de zaten devam edecek bir konu. Bugünkü toplantı ne tezkere ile ne de diğer konularla ilgili özel olarak bir bağlantısı yok, onun özellikle altını çizeyim."

-"Bir an önce bitirmeyi istiyoruz"

"Bir anlamda yol haritasını kimin yürüteceğine ilişkin olarak çerçeve konulması"nın sorulması üzerine Eker, "Zaten kurumlar var, herkes üzerinde çalışıyor. Bir an önce bitirmeyi istiyoruz artık" dedi.

Bakan Eker, "Gerçekten bölgede ciddi, alarmda olabilecek bir tehdit oluştu mu" sorusu üzerine, "Biz sadece muhtemel gelişmeleri değerlendiriyoruz. Tabii riskler var, dolayısıyla o risklerin yakın tehdide dönüşmeden henüz risk safhasındayken değerlendirilmesi ve buna karşı birtakım tedbirlerin alınması ve bununla ilgili de istişarelerin yapılması lazım. Milletvekillerimizle bu manada istişarede. Zaten ilgili kurum ve kuruluşlar, riskleri en iyi şekilde değerlendiriyor, uygulamalarla ilgili bir yol haritası ortaya koyuyor. Uygulamaya geçtiği safhada da kamuoyuyla paylaşılıyor" değerlendirmesinde bulundu.

-"İnsanlar kendilerini mayın tarlasına vuruyor"

Bölgenin mülteciden en fazla etkilenen yer olması dolayısıyla bölge milletvekillerinin ekstra bir uyarısı ya da talebinin olup olmadığının sorulması üzerine Eker, şunları kaydetti:

"Gelişmelerin zarar vermeden, olabildiğince gelen insanların ihtiyaçlarının giderilmesi yönünde herkesin kaygısı var. Ben de cumartesi günü Diyarbakır'daki Ezidi kampına gittim, yerinde gördüm. Kamptakilerin ihtiyaçları ve şikayetleri var. Bunları gidermeye dönük birtakım çalışmalar yaptık. Hepimiz sonuçta insani olarak bu ihtiyaçları gidermek için çaba içerisindeyiz."

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın geçen hafta Suruç'u ziyaret ettiğini hatırlatan Eker, buradaki sığınmacılarla görüşüldüğünü anlattı.

"Orada acil insani bir durum var. İnsanlar kendilerini mayın tarlasına vuruyor" ifadesini kullanan Eker, alınması gereken tedbirlerin görüşüldüğünü dile getirdi.

-"Büyük bir travma yaşayıp, göç ediyorlar"

Eker, "Bazı sığınmacılarla ilgili olarak özellikle doğu illerinde sıkıntılar yaşanıyor. Buna çözüm olarak içeride konuşulan alternatif bir şey oldu mu" sorusuna, "Hayır sonuçta yüz binlerce insan gerçekten büyük bir travma yaşayıp, göç ediyor. Bu insanların günlük hayatta birtakım problemleri olabiliyor, psikolojik olarak insanlar bundan olumsuz etkilenebiliyor. İçeride yaşarken de sıkıntı olabiliyor, bunların büyütülmemesi lazım. Olabildiğince zaten milletimiz bu olgunluğu gösteriyor. Bunlarla ilgili zaman zaman milletvekillerimiz daha çok mahalli düzeyde ele alınabilecek önerileri oluyor, o da dile getiriliyor ve çözülüyor" ifadelerini kullandı. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Mehdi Eker Ahmet Davutoğlu Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title