Haberler

AK Parti'de Yönetime Giremeyen Babacan ve Şimşek'in Yeni Planı

Güncelleme:

AK Parti MKYK'ya giremeyen Ali Babacan ve Mehmet Şimşek'in bundan sonra ne yapacakları merak ediliyor. Derecelendirme kuruluşları bunun Türkiye'ye yansımalarından endişeli.

Ekonominin eski patronları Ali Babacan ve Mehmet Şimşek AK Parti MKYK'da yer almadı. İkilinin ne yapacakları çok merak ediliyor. Acaba yen bir siyasi oluşumun içindemi yer alacaklar. Yoksa farklı planlarımı var. İşte Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Deniz Zeyrek, iki ismin bundan sonraki yol haritalarını yazdı.

"DAVUTOĞLU İÇİNDE ZOR"

Bu sorunun yanıtını vermek zor. Sadece bizim açımızdan değil, Başbakan Ahmet Davutoğlu açısından da zor.

Zorluğun kaynağı, sorunun aslında başka bir tercümesi olması.. O da şu: "1 Kasım'dan sonra Ali Babacan ve Mehmet Şimşek ekolü Türkiye ekonomisini yönetmeyi sürdürecek mi sürdürmeyecek mi?"
Bu sorunun yanıtını isimler üzerinden yanıtlamak gerek:

- Başbakan Ahmet Davutoğlu açısından: Daha önce, faiz-enflasyon ilişkisiyle ilgili tartışma zirvedeyken, kritik karar aşamasında tercihini Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın değil, Babacan ve ekibinin görüşlerinden yana kullanmıştı. Bu nedenle Babacan ile devam etmekten yana. AK Parti kulislerinde Babacan'a 'Adaylık için başvuru yapın' mesajı verdiği konuşuluyor.

ALİ BABACAN'IN PLANI

- Ali Babacan: Siyasette devam etme konusunda isteksiz. Babacan Tekstil'in başına geçip, büyütmeyi planlıyor. Bu nedenle Başbakan Davutoğlu'nun aday olma konusundaki çağrısını karşılıksız bıraktığı konuşuluyor. Yakın çevresine "adaylık başvurusu olmadan da aday gösterebilirler" dediği de iddialar arasında. "Tek çıpa mali disiplin" yaklaşımıyla, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndan gelen farklı ekonomik yaklaşımlar karşısında ekonominin dümeninde daha fazla kalamayacağı endişesi de var. Ayrıca, aday olsa, AK Parti tek başına iktidara gelse bile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kendisine o kritik görevi vermeyebileceği de Ankara kulislerinde konuşulanlar arasında. Bütün bunları hesaba katan Babacan'ın aday olması, ekonominin başında kalması düşük bir ihtimal gibi görünüyor.

MEHMET ŞİMYEK'İN PLANI

- Mehmet Şimşek: Adaylık başvurusu yaptı. Görev verilirse kabul etmeyi planlıyor. Ancak görev alırsa ekonomi yönetimi konusundaki mevcut duruşunu değiştirmeyi düşünmüyor. Yakınlarına 'Ben doğru olanı yaparım, yapmamı istemezlerse ben giderim' dediği konuşuluyor. Diğer taraftan, ekonomi yönetiminin ekip işi olduğuna ve Babacan ya da onun gibi kararlı bir isim olmadan yürümeyeceğine inanıyor. Geçici hükümette Babacan'ın koltuğuna oturan Cevdet Yılmaz'ın konumunu koruması halinde birlikte çalışma önerisini reddetmeyecek.

ERDOĞAN'IN DÜŞÜNCESİ

- Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan: Babacan, Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı ile görüşlerinin örtüşmediği artık aşikar. Son zamanlarda ekonomi ile ilgili kararlarını Nihat Zeybekçi, Nurettin Canikli, Berat Albayrak ve Yiğit Bulut gibi isimlere danışarak aldığı biliniyor. Erdoğan açısından Babacan ve Şimşek gibi isimler artık 'olmazsa olmaz' görünmüyor.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Mehmet Şimşek Ali Babacan Ak Parti Türkiye Politika Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (20)

KAFAYI YİYCEM:

artık hazine kime emanet dıkat edin. . . merkez bankasının önüne tırlar yanaşırsa şaşırmayın. .

32
12
yanıtYanıtla
OKTAY GÖKAY:

ben bir mhp li olarak ALİ BABACAN akp nin başına geçsin oy veririm , bunu 3 yıldır söylüyorum

18
15
yanıtYanıtla
xxxx:

Mhp ye oy verdigime pismanim yasasin akp 7 hazirandan beri uyuyamiyorum

11
17
yanıtYanıtla
YETER:

Sen de algı yapıyorsun, yemezler artık koçum.

yanıt1
yanıt0
NiğdeliMobil-IOS:

Mehmet Şimşek bir ekonomi dahisi olmazsa olmaz bir ekonomist birdaha düşünür inşallah Cumhurbaşkanı

20
5
yanıtYanıtla
AppStore Mobil-IOS:

Maliye Bakanı simsek sana müstehaktır çünkü sen iki yüzlüsün nedenmi sen asgari Ücretliye 1.500 vermek zulümdür dedin sen ayda 100.00 kazanırken sana Zulüm degilmi oh oldu MYK listesine almadı Say'ın Davutoğlu

14
7
yanıtYanıtla
aaaa:

Berat Albayrak verecek tabi damadı değilmi

14
5
yanıtYanıtla
asMobil-ANDROID:

ekonomi damat berata, Yigite, nihat zeybekciye kaldiysa vay halimize.

16
2
yanıtYanıtla
sungur bey:

Millet disardan kemal dervis getirilince bu kadar konusmadi . Babacan delikanli gibi vazifesini yapti simsek te vazifesini yapti . Helal olsun iyi calistilar

14
3
yanıtYanıtla
adıyamanlı:

Türkiye ekonomisi iki kişinin var veya yok olmasına bağlı ise vay halimize işte o zaman batarız bu kişiler görevlerrini tamamladılar şimdi daha iyi basarabilecek kişilerde gelebilir bekleyip görelim sabırlı olalım

12
5
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title