Haberler

AK Parti'de 'Stk'larla Buluşma" Toplantısı

Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Cemil Çiçek, "Herkes yasaların uygulanmasını ister, kendisi hariç. Mesela milletvekilleri olarak ifade ediyorum, bizim şu an en önemli işimiz ne? Bir imtihan açıldığında torpil yapmak.

Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Cemil Çiçek, "Herkes yasaların uygulanmasını ister, kendisi hariç. Mesela milletvekilleri olarak ifade ediyorum, bizim şu an en önemli işimiz ne? Bir imtihan açıldığında torpil yapmak. Torpil dediğinizde ehliyet, bilgi, liyakat nerede kalıyor?" dedi.

AK Parti Ankara İl Başkanlığı, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı'nca düzenlenen "STK'larla Buluşma" toplantısı, İller Bankası Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirildi.

Programda bir konuşma yapan Cemil Çiçek, günümüzde sivil toplum kuruluşlarının, partilerden daha önemli hale geldiğini belirterek, yeni anayasa çalışmaları konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Çiçek, toplumda herhangi bir problem durumunda, "Ben olsam bir kanun çıkarırım" görüşünün ortaya çıktığını ifade ederek, " Türkiye, kanunu en çok ülkelerin başında geliyor. Sabahlara kadar kanun çıkarıyoruz, Meclis kanun fabrikasına döndü. Hiç durmadan çıkarıyoruz. Almanya'da yürürlükte 3 bin yasa var, bizde 9 binden fazla. Yani hiç durmadan kanunu artırıyoruz. Doğrusunu isterseniz, bir iki alan dışında Türkiye'de kanun eksikliği de yoktur, yeteri kadar kanun var. Eksik olan konularda elbette yasa çıkar, çıkarırız ama bütün mesele yasaların uygulanmasını temin etmek." diye konuştu.

"Torpilin olduğu yerde adalet olmaz"

51 yıldır siyaset yaptığını, Türkiye'de en zor şeyin yasaların uygulanması olduğunu vurgulayan Cemil Çiçek, şunları söyledi:

"Herkes yasaların uygulanmasını ister, kendisi hariç. Mesela milletvekilleri olarak ifade ediyorum, bizim şu an en önemli işimiz ne? Bir imtihan açıldığında torpil yapmak. Torpil dediğinizde ehliyet, bilgi, liyakat nerede kalıyor? Hep beraber şikayet ediyoruz. En çok imtihan yapan görevlerden geliyoruz. Torpilin olduğu yerde adalet olmaz, adalet yoksa zaten hiçbir şey yok demektir. Aynı şey, devlet bürokrasisine atanana olmaya başladı. Belli vakıfların belli dönemdeki ziyaretçileri çok artar. Bunların başında Birlik Vakfı gelir. Belli dönemlerde artar ziyaretçiler, böyle göçmen kuşlar gibi dolaşırlar."

Çiçek, yazılı metinlere bakıldığında, "Memleketin hali ne olacak, memleket nasıl daha iyiye gidecek?" sorularının, 300 yıldır söylenmeye devam ettiğini belirtti.

Terörle mücadele

Türkiye'nin en can yakıcı meselesinin terör sorunu olduğunu kaydeden Çiçek, "Yani kendi partimi savunma anlamında söylemiyorum, diyelim AK Parti iktidarda yok, başka parti ya da partiler geldi. Sorun bitecekse elli defa AK Parti gitsin ama öyle değil. Bu coğrafyanın, dengeleri değiştiren bir özelliği var. Şu an dünyayı meşgul eden sorunların yüzde 70'i,Türkiye'nin çevresinde cereyan ediyor. 13 kritik bölgenin 11'i, Türkiye'nin etrafında. Bunu böyle kabul etmezsek, kısır particilik. İşte o da bizi gerçeği görmekten uzaklaştırır." değerlendirmesinde bulundu.

"Kanun mu çıkaracağız her konuda, yani sorumluluk dediğimiz şey yok mu?"

Çiçek, eğitim ve kültür alanında yaşanan sıkıntılara ilişkin ise şu görüşlerini paylaştı:

"Meclis Başkanı iken 'Ankara Platformu' diye masanın etrafına böylesine kalabalık dernek, vakıf grubu geldi. Bizden görüş istiyorlar. Dedim ki evvela şu Ankara'yı bir kültür kirliliğinden temizleyelim. Şurada Tunalı Hilmi'ye gidin, iki tane Türkçe kelime bulamazsınız. Burada alışverişi hareketlendirmek için belediye, ticaret odası... Ne Shopping Fest, dilini eşek arısı soksun, kim anlıyor Shopping Fest'i. Gidin şuradan Köroğlu'na, perfect furniture. Bu kadar okudum, telaffuzunda ben zorlanıyorum. Ne demek? Mükemmel mobilya, iyi mobilya. Gözü kör olmayasıca iyi mobilya de. Bakınız belki sizin mensuplarınızın içinde de bu yabancı isimleri kullanan var mı bilmiyorum, 'Dallas Kıraathanesi' diyor, ya Dallas'ta ne anan doğdu, ne baban doğdu ama kimsenin bir şey yaptığı yok bu konuda. Kanun mu çıkaracağız, her konuda, yani sorumluluk dediğimiz şey yok mu?"

"Hepimizin sevabını artırma gibi bir işlevi var"

TBMM İdare Amiri ve AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, "Cumhuriyet tarihinde, sivil toplumla siyasetin aynı hedefe yönelik çalışmamasının faturasını ödedik. ya siyaset düşündü, sahici sivil toplum örgütü olmadı ya siyaset düşündüğünü hayata geçirecek mecali bulamadı ya da şer odakları bu fırsatı vermedi." dedi.

Sivil toplum örgütleri ve siyasetin, birlikte çalışmalarının önemine işaret eden Gündoğdu, "Sivil toplum örgütlerinin hem siyasete daha iyi hizmet ettirme hem de hepimizin sevabını artırma gibi bir işlevi var. Sosyal taban örtüşmesiyle aynı değerleri önemsemiş siyasetin ve sivil toplumun bugün varlığı çok önemli ama zarar görürsek, hep beraber zarar göreceğiz. Bizim 7 Haziran'da yaşadığımız sıkıntı budur. Hep beraber bedel ödeyerek, elde ettiğimiz katsayı engelinin kalkması, başörtü özgürlüğü gibi konular anında tehdit altına girebiliyorsa, 24 saat uyanık kalmanın yetmeyeceği gerçeğini görüyoruz." ifadelerini kullandı.

AK Parti Ankara İl Başkanı Nedim Yamalı ise "Bir araya gelmenin beraberinde getirdiği bir sürü muhabbetler, tanışmalar, belki birçok çözümler var. Ama bunun ötesinde esas temel meselelerimizi, bir araya geldiğimizde çözme yolunda gayret göstermemiz gerekiyor." diye konuştu.

Konuşmaların ardından, programa katılan vakıf ve derneklerin temsilcileri de görüşlerini aktardı.

Kaynak: AA / Politika

Cemil Çiçek AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz kimdir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kaç yaşındaydı ve nereli?
500

Yorumlar (1)

Farklı Bakış:

Bir insanın yaptığı ahlaksız işleri övünerek anlatması içinYA KANUNLARI UMURSAMAYAN KABADAYI BOZUNTUSU OLMASI, YADA DOKUNULMAZLIK ZIRHINA BÜRÜNMÜŞ MİLLETVEKİLİ OLMASI LAZIM. Acaba Yıllardır siyasetle uğraşan Bay ÇİCEK HANGİSİ.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title