Haberler

AK Parti'de Olağanüstü Kongre Kararı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, AK Parti'nin olağanüstü kongre kararına ilişkin, " Türkiye'yi dizayn etmek için yıllardır sürdürülen tasfiye sürecinde bir adım daha atılmış ve sivil bir darbe ile başbakan devrilmiştir. Milletin seçtiği bir başbakana el çektirilmesi büyük bir skandal ve gerçek bir krizdir" ifadelerini kullandı.

Çetin, AK Parti'de alınan olağanüstü kongre kararına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun görevi bırakacağını açıklamasının, ciddi bir devlet krizi yaşandığının göstergesi olduğunu öne sürdü.

Devletin yürütme organının fonksiyonunu yitirdiğini ve etkisizleştirildiğini savunan Çetin, "Seçildiği günden bu yana devlet idaresini Cumhurbaşkanının gölgesinde yürüten Başbakan Ahmet Davutoğlu, ortaya koyduğu dirayetsizlikle Türk milletinin iradesini gasp ettirmiştir. Milletin verdiği oylara sahip çıkamamış ve bir sivil darbeye teslim etmiştir." değerlendirmesini yaptı.

Söz konusu gelişmelerin, Türkiye'yi müdahalelere daha da açık hale getirdiğini öne süren Çetin, Davutoğlu'nun kendisine oy veren milyonlarca vatandaşı değil Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sadakati seçtiğini belirtti.

Davutoğlu'dan milletin kendisine verdiği yetkiyi neden bıraktığını izah etmesini isteyen Çetin, şöyle devam etti:

"12 Eylül'leri, 28 Şubat'ları görmüş ülkemizde, 5 Mayıs'ın da benzer bir darbe olduğu çok açıktır. Türkiye'yi dizayn etmek için yıllardır sürdürülen tasfiye sürecinde bir adım daha atılmış ve sivil bir darbe ile başbakan devrilmiştir. Bugüne kadar nice insana hükümeti devirme suçlaması yapanların şimdi kendileri aynı suçu işlemektedir. Milletin seçtiği bir başbakana el çektirilmesi büyük bir skandal ve gerçek bir krizdir. Bunun ekonomik ve politik yansımalarının olmayacağını düşünenler milleti kandırmaktadır."

Başbakan Davutoğlu'nun şimdiye kadar yaptığı çalışmaları da eleştiren Çetin, Türkiye"de bugünden itibaren her türlü sorumluluğun Erdoğan'a ait olduğu yeni bir dönem başladığını vurguladı.

Çetin, şunları kaydetti:

"AKP'de yaşanan sivil darbe, büyük bir medya desteğiyle MHP'de uygulanmak istenen programı deşifre etmiştir. Yapılan algı operasyonlarının aleni bir şekilde MHP'ye oy verdirmeme kampanyasına dönüştürülmesiyle AKP darbesi birebir örtüşmektedir. MHP'nin etkisizleştirilerek, parçalanarak beşinci partiye yol verilmesi ve başkanlığa giden yoldaki engelleri kaldırmayı amaçladığı tescillenmiştir.

Sarayın başkanlık hesabını tutturabilmek amacıyla MHP içinde kargaşa çıkarılması, ülkücülerin birbirine düşürülmesi ve hatta parçalanarak ayrı parti kurulması oyunlarının hepsi deşifre olmuştur. Türk milliyetçiliği fikriyatının şuurundaki ülküdaşlarımız, MHP'nin ne sarayın başkanlık hesaplarına alet edilmesine ne de paralel benzeri yapılanmalara kalkan olarak kullanılmasına müsaade etmeyeceklerdir."

Kaynak: AA / Politika

Ahmet Davutoğlu Şefkat Çetin AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! KDV'ye zam mı geliyor? Kafelerde KDV'ye zam mı gelecek? Bahar CANLI izle! SHOW TV Bahar 8.bölüm CANLI izleme linki! Paris Hilton, Taylor Swift geleceği için VIP alandan mı çıkarıldı? Paris Hilton neden VIP alandan çıkarıldı? Her derde deva! Cevizi suya koyun ve için; Etkisine inanamayacaksınız... ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title