Haberler

AK Parti'de İki İlçenin Kongresi Ertelendi

Güncelleme:

AK Parti, Şanlıurfa'da günü yaklaşan Haliliye ile haftaya yapılacak olan Eyyübiye ilçe kongrelerini belirsiz bir tarihe erteledi.

AK Parti'de, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun genel başkan seçildiği kongrenin ardından ülke genelinde il ve ilçelerin kongre süreci başladı.

Şanlıurfa'da ise, 8 kasımda AK Parti Birecik ve Halfeti ilçe kongreleri ile başlayan süreç Ceylanpınar, Akçakale, Harran ve Karaköprü ile devam etti. Özellikle Karaköprü ilçe kongresinde 'il kongre delegesi' olarak Gülen Cemaati'nden önemli bir ismin listeye girmesi ve seçilmesi teşkilatta şaşkınlığa sebep olmuştu. AK Parti genel merkezi ise, 17 aralık operasyonlarının ardından Gülen Cemaati'nden hiç kimsenin teşkilatın herhangi bir birimine sızmaması için büyük bir çaba sarf ediyor.

SADECE İKİ İLÇENİN KONGRESİ ERTELENDİ

Pazar günü hem Bozova hem de Haliliye ilçe kongreleri yapılması planlanırken, Haliliye ile 29 kasımda yapılacak olan Eyyübiye ilçe kongrelerinin iptal edilmesi yönünde genel merkezden bir talimatın geldiği açıklandı. AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Yusuf Eğilmez'in sosyal medyadaki hesabından yapılan bu duyurunun ayrıntıları paylaşılmadı. Ancak teşkilat yetkililerinin, partisinin genişletilmiş başkanlar kurulu toplantısı için 25'inde Şanlıurfa'ya gelecek olan Başbakan Davutoğlu'nun ziyaretine bağladığı öğrenildi. Aynı tarihlerde başka ilçe kongrelerinin de bulunmasına rağmen sadece iki ilçenin kongre tarihinin henüz açıklanmayan bir tarihe ertelenmesi parti içerisinde kafaları karıştırdı. İddialara göre, hazırlanan yönetim listelerinde parti açısından sıkıntı doğurabilecek isimlerin bulunduğu yönünde bilgilerin genel merkeze gitmesi sonucu bu ilçelerin kongreleri ertelendi.

EYYÜBİYE'DE SÜREÇ KRİTİK İLERLİYOR

İleri bir tarihe ertelenen ilçelerden Haliliye ilçe başkanlığında mevcut başkan İbrahim Halil Kızılelma'nın tekrar aday gösterileceğine kesin gözüyle bakılırken, Eyyübiye ilçe başkanlığında ise mevcut başkan Süleyman Elgün'ün yanı sıra başka isimlerin de aday olması sıkıntıya sebep oldu. AK Parti genel merkezi genellikle kongrelerine tek liste halinde gidiyor. Bu sebeple kongre öncesi bir aday üzerinde karar verip diğer adayların çekilmesini sağlıyor. Kongre iptal edilmeden bir gün önce Süleyman Elgün'ün tekrar aday gösterileceği yönünde bilgi aktarılmıştı. Ancak Şanlıurfa milletvekillerinden Zeynep Karahan Uslu'nun farklı bir aday göstermek için başından beri genel merkez düzeyinde girişimlerde bulunduğu öne sürüldü.

Öte yandan geriye kalan AK Parti ilçe kongrelerinin tarihleri şöyle: Bozova 23 Kasım 2014 Pazar, Hilvan 30 Kasım 2014 Pazar, Siverek 30 Kasım 2014 Pazar, Suruç 06 Aralık 2014 Cumartesi, Viranşehir 07 Aralık 2014 Pazar.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Ahmet Davutoğlu Şanlıurfa Ak Parti Bozova Yerel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title