Haberler

AK Parti'de Delege Seçimleri

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, İstanbul'un şu an her noktasında 4 Temmuz'da başladıkları kongre sürecini devam ettirdiklerini belirterek, "Bugün İstanbul'da ilçelerimizde delege seçimlerimiz var. Türkiye'nin önümüzdeki süreçte yenilenmesi ve çok daha güçlü bir motivasyonla 2019'a doğru yürümemiz lazım. Biz şu anda teşkilatlarımızla birlikte onun ilk adımlarını atıyoruz." dedi.

AK Parti üyeleri, İstanbul İlçe başkanlıklarında yapılacak kongrelerde oy kullanacak delegelerin belirlenmesi için sandık başına gitti. Eş zamanlı olarak 37 ilçede yapılacak delege seçimleri kapsamında Temurci, bazı ilçelerdeki seçim noktalarını ziyaret etti. Şişli İlçe Başkanlığı'nın delege seçiminin gerçekleştiği Mecidiyeköy Kültür Merkezi'nde basın açıklaması yapan Temurci, muhteşem bir tablo olduğunu ve delegeleri seçtiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 3 yıl aradan sonra partiye geri dönmüş olmasının herkeste büyük bir heyecan başlattığını ifade eden Temurci, 16 Nisan'dan sonraki sürecin Türkiye'de herkesin ciddiyetle takip ettiği, hassasiyetle üzerinde durduğu süreç olduğunu söyledi. Temurci, şunları kaydetti:

"İstanbul'un şu an her noktasında 4 Temmuz'da başladığımız, kongre sürecini devam ettiriyoruz. Bugün İstanbul'da ilçelerimizde delege seçimlerimiz var. Türkiye'nin önümüzdeki süreçte yenilenmesi ve çok daha güçlü bir motivasyonla 2019'a doğru yürümemiz lazım. Biz şu anda teşkilatlarımızla birlikte onun ilk adımlarını atıyoruz. Hamdolsun bugün delegelerimizi her ilçede seçiyoruz. Sandıklarımız kuruldu. Mahalle mahalle bütün İstanbul olarak kendi içimizdeki bu demokratik yarışı gerçekleştiriyoruz."

İstanbul'da büyük bir aile ve teşkilat olduklarını vurgulayan Temurci, parti ve kendi üyeleri içinde, iyilerin içinden iyileri seçerek bir delege oluşturduklarını ifade etti. Temurci, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Elbette 2019'a giderken ve bu delege listelerini İstanbul'da hazırlarken, 15 Temmuz'un adeta istiklal mücadelesi veren bir şehirde İstanbul'da, her noktasında şehitlerimizin ve gazilerimizin olduğunu biliyoruz. Onun için ilçe başkanlarımıza bir talimatımızdı; üyemiz olan şehit ailelerimiz ve gazilerimiz de mutlaka delegeler listelerine yazılsın. Hamdolsun böyle güzel bir listemiz var. Demografimizi yansıttığımız, gencimizin, kadınımızın olabildiğince yansıtıldığı, her rengin her kesimin olduğu delege yapısıyla İstanbul'un her noktasında bu bayramı ve coşkuyu hep birlikte kutluyoruz."

Temurci, İstanbul'da 2019'a doğru giderken şu anda kongre süreçlerinde delegeleri seçtiklerini dile getirerek, "Şişli'de 400 delegemiz var. Bu 400 delege 2019'a doğru giderken Şişli'de inşallah önümüzdeki süreçte ilçe başkanımızı ve ilçe yönetimimizi seçecekler. Her ilçede şu an seçilen delegeler sadece aslında bir delege değil, 2019'a o ilçede partiyi güçlendirecek başkanı ve ekibi de seçecek insanlar. Bu sürecin sonunda inşallah kazanan Türkiye, AK Parti ve geleceğimiz olsun." diye konuştu.

"Parlamenter sistem artık geride kaldı"

Temurci, İstanbul teşkilatları olarak 15 Temmuz süreci ve önceki seçimleri düşündüklerinde AK Parti'nin hep kendini yenileyen ve geliştiren bir siyasi hareket olduğuna dikkati çekti. Temurci, şöyle konuştu:

"Böyle bir siyasi hareketin içinde gerçekten yeni seçmenler geldi. Bugün 28 yaş altına baktığımızda, partimizin çok daha gençleştirmeye ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Hanım kardeşlerimizin çok daha fazla partide olması gerektiğini biliyoruz. İstanbul ve Türkiye önümüzdeki süreçte hem yerel seçimle hem de yeni bir sistemle tanışacak. Parlamenter sistem artık geride kaldı. Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne doğru gidiyoruz. Artık Türkiye'de baraj yüzde 10 değil, baraj yüzde 50+1. Dolayısıyla 'metal yorgunluk' denilen şeyi, aslında toplumda kutuplaşmaların çok daha fazla ortadan kalkarak millet değerleri ile çok daha fazla buluşmuş, toplumun her kesimini kucaklayan, yüzde 50+1 kendine hedef almış, AK Parti'nin adalet ve kalkınma çıtasını çok daha güçlü tutacak, İstanbul başta olmak üzere her yerde bu motivasyonla teşkilatları güçlendirerek atacağız. Biz bunun için şu anki delege seçimlerini çok önemsiyoruz. Hedefimiz AK Parti'yi İstanbul'da daha güçlü kılmak. Demografiye, gence, kadına dikkat edeceğiz, en önemlisi ilçelerimizin yerel sorunlarını çözerek çok daha fazla güçlü olarak 2019'da milletimizin önüne çıkacağız."

Kongreyle gelen ilçelerde 430+1 delegenin olduğunu hatırlatan Temurci, sözlerini şöyle tamamladı:

"Örneğin biz Şişli'deyiz, Şişli'de belediye başkanlığı bize ait değil, şu anda inşallah biz burada onun da ilk adımını atıyoruz. Şişli'de bizim 400 delegemiz var. Dolayısıyla İstanbul'da şu an da ilçe başkanlığı sürecinin devam ettiği 2 ilçemiz var. Bunlardan biri Ümraniye ilçe başkanımız atandı, yönetimini belirleyecek. Güngören'de de ilçe başkanımız belirlenecek. Bu iki ilçe dışında şu anda İstanbul'un 37 ilçesinde seçimlerimiz var. Bu delege seçimleri bugün 18.00 itibarıyla bitecek. Delege seçimlerinden sonra bugün hemen kongre süreçlerini inşallah 12 Kasım'a kadar bitirmeyi hedefliyoruz. Ondan sonra da il kongrelerimiz gerçekleşecek."

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Ak Parti Türkiye Şişli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
title