Haberler

AK Parti'de Bayramlaşma Töreni

AK Parti Iğdır İl Teşkilatı, Kurban Bayramı münasebetiyle bayramlaşma programı düzenledi.

AK Parti Iğdır İl Teşkilatı, Kurban Bayramı münasebetiyle bayramlaşma programı düzenledi.

AK Parti il binasında gerçekleşen törene AK Parti İl Başkanı Ahmet Tutulmaz, AK Parti Iğdır Milletvekili adayları Nurettin Aras, Mustafa, Buluş ve sayıda partili katıldı. İl Başkanı Ahmet Tutulmaz'ın partilere yaptığı kısa konuşmanın ardından burada açıklamada bulunan ak Parti Iğdır 2. Sıra Milletvekili Adayı Mustafa Buluş Iğdır'da yaşayan Azeri, Kürt, Terekeme, Göçmen herkesin birlik içerisinde dayanışma içerinde olmalarının istediklerini belirterek, bu kapsamda AK Parti çatısı altında kardeşlik duygularını pekiştirilmesini istediklerini belirtti.

"BU ÜLKEDE BİRLİK BERABERLİĞİNİN EN ÖNEMLİ TEMİNATI AK PARTİ'DİR"

Bu ülkede birlik beraberliğinin en önemli teminatının AK Parti olduğunu ifade eden Buluş, "Partimiz kurulduğu gündem beri ülkenin birlik ve beraberliği içi ülkenin gelişmesi için her türlü gayreti göstermiş ve bu günlere gelmesi için hizmet etmiştir. Bizlerde Allah'ın izniyle 1 Kasım da yine tek başına iktidar ve Iğdır'da iktidara taşımak için sizlerin desteğini sonsuza kadar bekliyoruz" dedi.

"BİZLER ŞEREFLİ İSLAM DİNİN MENSUPLARIYIZ"

Bugünkü Kurban Bayramının gelecek nesiller adına huzurlarla vesile olması temennisinde bulunan AK Parti Iğdır 1. Sıra Milletvekili Adayı Nurettin Aras da bu vatan için toprağa düşmüş şehitlere Allah'tan rahmet dilediğini ifade etti. Aras, "Bizler şerefli İslam dinin mensuplarıyız. Bu bayram Hz. İbrahim'in bayramının bu bayramı; İslam dinin özelliklerini çok güzel yansıtan bayramdır. Sadece bu bayramda hayvan kurban etmek değildir, esasında bunun manası nefisleri yenmektir. Bakın Bedir Savaşında sahabenin bir yaralı birine su vermek istiyor, o diyor ki 'diğer arkadaşımın durumu daha ağırdır' ona koşuyor, o da, 'diğer arkadaşımın durumu daha ağırdır' diye arkadaşına gönderiyor. Sahabe ona yetişen kadar şehit düştüğünü görüyor, tekrar dönüyor bakıyor ilk ve ikinci su vermek istediği yaralı Sahabelerde şehit düşüyor. Değerli Hemşerilerimin İslam dini fedakarlık isteyen paylaşım dinidir. İslam son dindir İslam tamamlanmış dindir. Her kes im İslam dönüyor. İslam bütün sorunları çözecek dinidir. Gün gelecek İslam ülkelerinin ayıran bu sınırlar kaldırılacaktır. Bu Irak'la da olan, İran'la da olan Suriye'yle de Azerbaycan'la da olan sınırlar ve benzeri Müslüman ülkelerle de olan sınırlar gün gelecek kalkacaktır. İslam bunu emrederken Avrupalılar yapmış. Bakın Avrupa'ya saat yüz kilometre hızla bir ülkeden bir ülkeye geçiliyor kimse bir şey demiyor. Allah'ı bir Peygamberi bir, kitabı bir, Müslüman ülkeleri arasında neden bu yapılmasın? Şu anda mensubu olduğumuz Ak Parti bu konularda iddialı bir partidir. Bunun için gelin Iğdır'dan bu parti çatısı altında birlik beraberliğimizi pekiştirelim" dedi.

MHP'yi kastederek kendisinin geçmişte başka bir partiden belediye başkanlığı yaptığını anımsatan Aras, "Şimdi diğer ismini vermek istemediğim bir partinin yine yanlıları Iğdır belediyesinde görevde. Bunlar marjinal partilerdir. İnsanları, Iğdırlıları kucaklama adına yapabilecek bir şeyleri yoktur. Bunlar çok ta Real değillerdir. Yoksa birisi şu işaretle öteki şu işaretle biri birilerini motive ederek boy gösteri yapıyorlar. Bunun bir yere gelinmez değerli arkadaşlarımız. Bu gün Iğdır'da AK Parti çatısı birleşerek bu ayrılığı gayrılığı kaldıralım. Bu vesile ile bu bayramı gören siz değerli hemşerilerimizin gün kutluyor, bu bayramda ebediyete intikal eden tüm dost akraba ve hemşerilerimizi Allah'tan rahmet diliyor ruhlarına okuyacağımız dualarla yad ediyorum" dedi. - IĞDIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nurettin Aras Ak Parti Iğdır Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

title