Haberler

AK Parti'de "Adana Mavrası" Tepkisi

AK Parti'nin Adana milletvekili adayları 'Gazeteci' programına konuk oldu. Seçim çalışmalarının değerlendirildiği ve adayların tanıtıldığı programda AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar hükümetin Adana'ya 13 yılda 19,5 milyar TL'lik yatırım yaptığını söyledi. AK Parti Adana Milletvekili Adayı Prof. Dr. Talip Küçükcan ise MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin partisinin seçim beyannamesini açıklarken kullandığı 'Adana mavrası' sözünü sert bir şekilde eleştirdi.

7 Haziran Genel Seçimlerine sayılı günler kala AK Parti'nin Adana 14 milletvekili adayı TV A'daki 'Gazeteci' programına konuk oldu. Programda Gazeteciler Selahattin Sekin ve Nedim Soylu'nun sorularını yanıtlayan adaylar yaptıkları seçim çalışmalarını anlattı.

AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk ve Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik seyirciler arasına oturarak programı yakından takip etti.

"TABLO GÜZEL VE UMUT VERİCİ"

Yaklaşık 20 gündür saha çalışmalarında olduklarını belirten TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı ve AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, "Sahada sanki sadece biz varız şeklinde bir kanaatimiz var. 14 aday olarak 15 ilçemizi tek tek dolaştık. Tablo son derece güzel ve umut verici. Vatandaşlarımızın bu kadrodan çok fazla beklentisi olduğunu görüyoruz. Adana'yı geleceğe hazırlamak adına oluşturduğumuz kadro her birisi ay ayrı değere sahip. Bütün arkadaşlarımız kendi mesleki alanlarında Adana'nın ve Türkiye'nin farklı noktalarında otorite olmuş isimler. Kadromuz genç, dinamik ve çalışkan. Ben ikinci dönemimdeyim. Bu dönemden sonra biliyorsunuz partimizin 3 dönem kuralı nedeniyle ara vereceğim. Ama bu arkadaşlarımız partimizi 2023 hedefine taşıyacak yaşta ve dinamizmde" dedi.

13 YILDA 19,5 MİLYAR TL'LİK YATIRIM

AK Parti'nin Adana'ya 13 yılda 19,5 milyar TL'lik yatırım yaptığını belirten Prof. Dr. Ünüvar, şöyle devam etti:

"Sadece Sağlık Kampüsü yaklaşık 13 milyar TL'lik bir yatırım. Sağlık kampüsü inşaatı hızla devam ediyor. Tamamlandığında bölgenin en büyük şehir hastanesi olacak. Binlerce Adanalı burada istihdam edilecek. Burası Adanalıya iş, aş, ekmek olacak. Bu devasa yatırımla sağlık turizmi ile birlikte Adana kalkınacak. 2019'a geldiğimizde Adana'yı hızlı trenle Adana'dan İstanbul'a rahatlıkla gidip geldiğimiz, Şehir Hastanesi'nde dünyanın her yerinden insanların gelip tedavi gördüğü, Güney Kuşak çevre yolunun bittiği ve çevresinde ciddi bir sosyal dönüşüm yaşandığı, Ceyhan enerji ve endüstri bölgesinde ciddi yatırımların başladığı, Adalet Sarayı ve İstinaf Mahkemesi'nin tamamlanacağı, Adanaspor ve Adana Demirspor'un Süper Lig'de top koşturacağı, 33 bin kişilik stadımızda dünya devi rakiplerimizi ağırlayacağımız, ihracatımızın 5 milyar dolara çıkacağı bir kent olarak hayal ediyorum. Bu hayal muhalefetin vaatleri gibi altı doldurulamamış boş hayaller değil. Hepsinin üzerinde ciddi çalışmalarımız var."

"TALİHSİZ BİR AÇIKLAMA, SAYGISIZLIK"

AK Parti Adana Milletvekili Adayı Prof. Dr. Talip Küçükcan ise Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin partisinin seçim beyannamesini açıklarken kullandığı 'Adana mavrası' sözünü sert bir şekilde eleştirdi. Küçükcan, "Bir Adanalı olarak Adana ve mavra kelimesinin yan yana kullanılmasını ben bir talihsizlik olarak görüyorum. Biz Adana'yı en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. AK Parti Adana'yı öncü şehir olarak ilan etti. Bizim Başbakanımız Adana'yı öncü şehir olmakla, lider şehir olmakla, akıllı kent olmakla ve buna benzer olumlu sıfatlarla anlamlandırır, yorumlar ve Türkiye'ye bahsederken Sayın Bahçeli'nin Adana ve mavra kelimesini yan yana kullanmasının çok büyük bir talihsizlik olduğunu söylemeliyim. Her kentin bir kültürü vardır. Her kentin medeniyete yaptığı bir katkı vardır. Eğer siz çıtayı Adana mavrasından başlatacak olursanız bu kendi geldiğiniz kente bir haksızlıktır. Onun halkına, ürettiği kültüre bir saygısızlıktır" dedi.

"AK PARTİ SESSİZ BİR DEVRİM YAPTI"

AK Parti'nin Türkiye'de sessiz bir devrim gerçekleştirdiğini belirten Prof. Dr. Küçükcan, "80 yıldır oluşan köhnemiş ve aslında toplumun ihtiyaçlarına cevap vermeyen siyasal kültürü ciddi bir şekilde sarstı. Ama henüz yıktı diyemeyiz. AK Parti iktidara geldiğinde Türkiye'deki vesayet kurumları çok güçlüydü. Bunlar arasında yargı, asker, sermaye ve bir takım cemaatlerin olduğunu söylemek lazım. AK Parti 2008 yılına kadar bunlarla çok ciddi mücadeleler verdi. 2007 yılında kapatma davası açıldı. Bu vesayetin tamamen kaldırılmadığının göstergesiydi. AK Parti Türkiye'yi değiştirirken ve dönüştürürken değişen, gelişen Türkiye'ye bugünkü muhalefet referandumda 'hayır' dedi. 2002 öncesi ve sonrası mukayese edilse ve sadece sağlık, ulaşım ve eğitim sektörü karşılaştırılsa AK Parti'nin Türkiye'de nasıl bir sessiz devrim yaptığını görebiliriz" diye konuştu. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Devlet Bahçeli Talip Küçükcan Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? 16 Nisan baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title