Haberler

AK Parti'de Abdullah Gül Bilinmezliği Devam Ediyor

Güncelleme:

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün AK Parti'ye dönüp dönmeyeceği ve 2015 seçimlerinde aday olup olmayacağı en çok merak edilen konulardan biri...

Türkiye 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlere kilitlenirken, AK Parti'de Abdullah Gül belirsizliği devam ediyor. Ankara kulislerinin nabzını tutan Vatan gazetesi yazarı Murat Çelik, kaleme aldığı yazıda bugüne kadar AK Parti'ye Abdullah Gül tarafından bir başvuru yapılmadığını vurguladı.

Yazısında Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı görevinden ayrılırken yaptığı konuşmayı hatırlatan Çelik, şu ifadelere yer verdi: "Sordum, soruşturdum; dün itibariyle AK Parti'ye herhangi bir üyelik başvurusu yok Abdullah Gül'ün. Bu yönde bulunulmuş başka bir girişim de yok. Zaten üyelik için formlarını başkası doldursa bile, sonuçta Gül'ün imzası gerekiyor."

İşte Çelik'in kaleme aldığı o yazı;

"Gül'ün yeniden aktif siyaset yapıp yapmayacağını merak edenler, eski Cumhurbaşkanı'nın görevinden ayrılmadan önce yaptığı net açıklamaları hatırlatıyorlar.

"Cumhurbaşkanlığı görevim bittikten sonra benim partime, politik kimliğime dönmemden daha doğal bir şey olamaz. Bunu söyledim. Tecrübelerimi, birikimlerimi devletime, milletime, içeride, uluslararası faaliyetlerde aktarmak için bundan sonra da bu şekilde hareket edeceğim."

Dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 20 Ağustos 2014 tarihinde, Çankaya Köşkü'nde verdiği veda resepsiyonunda işte böyle konuşmuştu.

GÜL, OSMANLI ŞEHZADESİNİN HİKAYESİYLE MESAJ VERMİŞTİ

Gül aynı resepsiyonda, AK Parti'ye yeniden üye olup olmayacağına ilişkin soruya da şu yanıtı vermişti: "Şöyle söyleyeyim. Allah rahmet etsin, Ertuğrul Bey, son Osmanlı şehzadelerinden. Vefat edeli iki-üç sene oldu. Ertuğrul bey, çok uzun süre Amerika'da, Venezuela'da yaşıyordu.

Ertuğrul Bey'in pasaportu yoktu. Ben Dışişleri Bakanı olduğumda New York'ta Ertuğrul Bey ile buluştuk bir otelde. Bana arkadaşlar, Türk vatandaşlığına geçmediğini ve pasaportu olmadığını, hala seyahat belgesi ile dolaştığını söylediler.

'Bu nasıl olur, cihanşümul bir devletin kurucu ailesine mensupsunuz siz. Geçmişte yanlışlar olmuş olabilir ama ondan sebep neden pasaportunuzu almıyorsunuz?' dedim.

Bana, 'Almak için müracaat etmek ve Türk olduğumu söylemek gerekiyor. Ben hepinizden daha çok Türküm' dedi.

"ERTUĞRUL BEY BAŞVURU YAPMAYI KENDİNE YEDİREMİYORMUŞ"

Sonra öğrendik ki kendisi müracaat etmeyi kendine yediremiyormuş. Sonradan talimat verdim, onun bilgilerini biz doldurduk. O şekilde tekrar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı oldu. Pasaportu da aldı ve geldi. Burada söylemek istediğim, formaliteler önemli değil, yani. Gidilir de, doldurulur da, edilir de. Nihayette ben partinin kurucusuyum."

Gül, veda ederken "Ben hepinizden daha çok AK Partiliyim" mesajını bu sözlerle vermiş ve 'dönüş için davet beklediğini' böyle ifade etmişti.

GÜL BAŞVURU YAPMAMIŞ

Sordum, soruşturdum; dün itibariyle AK Parti'ye herhangi bir üyelik başvurusu yok Abdullah Gül'ün. Bu yönde bulunulmuş başka bir girişim de yok. Zaten üyelik için formlarını başkası doldursa bile, sonuçta Gül'ün imzası gerekiyor.

GÜL CEPHESİNDE SESSİZLİK

Ancak bu noktada, önemli bir ayrıntı var. O da şu...

Herhangi birinin, bir siyasi partiden milletvekilli adaylığına başvurması için, o partiye üye olması şart değil. Parti, o kişiyi aday gösterirse, üyelik o aşamada otomatik olarak gerçekleşiyor. (Aday adaylığı değil, 'adaylık' aşamasında.)

Yani, Haziran seçimlerinde, kurucusu olduğu partiden milletvekili adayı olmak için başvurur, AK Parti yönetimi de kendisini aday gösterirse; Abdullah Gül'ün partiye yeniden üyeliği konusu, rutin bir imzadan ibaret hâle geliyor ve formaliteye dönüşüyor.

Partideki merak sürüyor.

Gül cephesindeki sessizlik de öyle."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Ak Parti Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (8)

KEREM:

BAŞKA BİR PARTİDEN ADAY OLSUN OYLARI SİLER SÜPÜRÜR

17
1
yanıtYanıtla
osmanusta:

Bunu AKP lilerden ziyade karga kafalilar acaba bir karisiklik cikarmi diye askla sevkle heyecanla merkli melahat gibi merak ediyorlardir

2
13
yanıtYanıtla
yüksel kazmaMobil-ANDROID:

işte türkiye gerçekleri bu ülkede para içinde yüzen bu halkın parasını çar çur eden siyasetciler nasıl müslüman olabilirmi acaba yazık bende akp oy verdim yanlış anlaşılmasın siyaset degil gerçekler

8
0
yanıtYanıtla
ALİ:

BENCE GÜL SADET PARTİYE GEÇMELİ PARTİ BAŞKANI OLARAK KEREME KATILIYORUM OYLAR TAVAN YAPAR

4
1
yanıtYanıtla
VATANDASMobil-ANDROID:

SADET PARTISİNDE GENEL BASKAN OLURSA BIRSEYLER YAPAR ODA BIRYERE KADAR.

2
1
yanıtYanıtla
Harunc3mobilWeb@haberler.com:

Asla aday yapmazlar

3
0
yanıtYanıtla
39 trakyalı:

vay vay gül daha ala medet umuyor ya adam sizi postalamış sen kayseriye de bakayım oyununuz bana verin o zaman göreceğiz ne kadar sevildiğini

1
0
yanıtYanıtla
taşeron:

sayın gül, e başbakanlık yakışır

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title