Haberler

AK Parti'de 5. Olağan Kongreye Doğru

AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse parti binasında yaptığı toplantıda, 5. Olağan Kongre süreci hakkında bilgi verdi.

AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse parti binasında yaptığı toplantıda, 5. Olağan Kongre süreci hakkında bilgi verdi.

İl binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Köse, 5. Olağan Kongre takviminin 15 Eylül'de başladığını hatırlatarak, 1 Kasım-31 Aralık'ta ilçe, 22 Kasım- 22 Şubat 2015 tarihleri arasında il kongrelerinin belirlenmesiyle, büyük kongreden önceki sürecin tamamlanacağını söyledi. 30 Mart yerel seçimlerinde çok önemli sınav verdiklerini hatırlatan Köse, "Antalya önemli bir başarı elde etti. Arkasından Cumhurbaşkanlığı seçiminde de yerel seçimlerin üzerine 5,3 puanlık bir artış koyarak, Antalya teşkilatı önemli bir sınav verdi. Başarılı oldu" dedi

Kongrelerin yenilenme süreci olduğunun altını çizen AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, "Kongrelerde yeni arkadaşları dahil etmek, eskiden birlikte olduğumuz yönetimlerde olmayanları yönetime davet etmek, genel seçimlere hazırlanmak gibi hedeflerimiz var. Bugün 215 bin üyemiz oldu. İlçe teşkilatlarını daha da güçlendirerek yeni Türkiye'nin yeni kadrolarını Antalya'da oluşturacağız" diye konuştu.

ÖNCE DELEGE SEÇİMLERİ

6 Kasım'da kongre sürecinin başlayacağını ifade eden Köse, "Kongrelerden önce Antalya'da delege seçimlerimiz gerçekleştirilecek. Her mahallede delege seçimleri yapılacak, eş zamanda yapılacak. 15- 16 Ekim'de delege seçimlerini gerçekleştireceğiz. Mahallelerde bize katkısı olan öne çıkmış olan arkadaşlarımız aday gösterilecek ve oy istenecek. Delege seçimleri sonrası ilçe kongrelerini gerçekleştireceğiz" dedi.

İLÇELERİN KONGRE TARİHLERİ

Köse, ilçelerin kongre tarihlerini ise "7 Kasım Alanya, 8 Kasım Elmalı, Korkuteli, 9 Kasım Finike, Kaş, 14 Kasım Kumluca, 15 Kasım Akseki, Gündoğmuş, 16 Kasım Kepez, Konyaaltı, 22 Kasım Manavgat, 25 Kasım Gazipaşa, 28 Kasım İbradı, 29 Kasım Aksu, Serik, 13 Aralık Döşemealtı, Muratpaşa, 14 Aralık Kemer" şeklinde açıkladı.

İlçe teşkilatlarında da yenilenme olacağını dile getiren Köse, "Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Bu zor günlerde en büyük teminatı AK Parti'nin birlik beraberliğidir, çalışmasıdır. Kongre süreci güçlü bir yapıyı oluşturacağız. Bulunduğumuz coğrafyaya bakın. İstikrarın olduğu tek ülke var o da Türkiye'dir. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın bu ülkeye kazandırdıklarının farkına varalım. İnşallah Türkiye bu badireleri de hep beraber atlatacak, iyi günlere ulaşacaktır. Çalışanın hakkı verilir, önümüzdeki süreçte de bunun neticelerini göreceğiz" dedi.

"ÜLKE KARIŞTIRILMAK İSTENİYOR"

Ülkede yaşanan Kobani eylemlerini de değerlendiren Köse şunları söyledi:

"Kobani üzerinden ülkemizin karıştırılmak üzere olduğunu görüyoruz. Ülkemizin üzerinde uluslararası bir baskı söz konusu. Ortaya koyacağımız çalışmayı ve iradeyi milletimizin selameti açısından değiştirmeyeceğimizi düşünüyorum. Ateşten bir çemberin içindeyiz. Atacağımız adamlar son derece önemli. Buradaki gelişmeler tamamen dış kaynaklı. Türkiye'nin içine almaya çalıştıkları ablukanın bir neticesidir. IŞİD'e karşı mücadelemizi yapıyorken, yardım eli uzatan tek ülke bizken buradaki tepkileri anlayabilmek mümkün değil. Burada konulacak tepki varsa IŞİD'e, Esed, uluslararası alanda tepki konmalı. Bayraklar yakılarak bir tepki konulmamalıdır. AK Parti iktidarını da zayıf düşürmeye çalışmaktır. Son derece sert tepki gösterilecek, hiç kimse bu eylemleri haklı çıkarmaya çalışmasın. Diğer siyasi partilerden de bu yönde açıklama geliyor. Millet olarak bir olma, dışarıdan gelen bunlara uymama gibi bir hareket vardır. Ne bir tane askerimizi tehlikeye atarız Türkiye buradaki bir tek canına önem vermektedir. Burada Türkiye uluslararası hukuktan doğan emniyetini yerine getirmekte, yardıma muhtaç olanlara da yardım etmektedir" ifadelerini kullandı.

Kobani olayları ile çözüm sürecinin bir tutulmaması gerektiğini kaydeden Köse, "Bu olayların çözüm sürecini etkileyeceğini düşünmüyorum. Uzun zamandır şehit cenazesi gelmiyor, çözüm sürecini zedeleyecek herhangi bir olaya hükümetimizin mahal vermeyeceğini düşünüyoruz. Devletimizin milli beraberliği ülkemizin bekasıdır. Her türlü tehdide karşı da aynı misle yanıt verilecektir. Bir süreci yöneteceğiz diye taviz de verecek değiliz" dedi.

Toplantıya çok sayıda teşkilat üyesi katıldı. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Köse Ak Parti Türkiye Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
title