Haberler

AK Parti Danışma Meclisi Toplandı

AK Partı Danışma Meclisi toplantısı Bartın Kültür Merkezi'nde gerçekletirildi.

Toplantıya, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Manav, Merkez İlçe Başkanı Ali Eyip Ustaoğlu, Kadın Kolları Başkanı Yasemin Doğa Kurtkaya, AK Partili Belediye Başkanları, AK Parti il, ilçe, belde ve köy teşkilatları ile partililer katıldı.

Toplantının açılışında konuşan AK Parti İl Başkanı Hüseyin Manav, "Türkiye tarihinin en önemli seçimlerinden biri olan 7 Haziran seçimlerini gerçekleştirildi. Yüzde 41 oy almamıza rağmen maalesef hükümeti kuracak sandalye sayısına ulaşamadık. 2002 seçimlerinde yüzde 34 oy almamıza karşın, 360'ya yakın milletvekili kazanmıştık. Tabi bunda o zaman meclise giren parti sayısının da etkisi var" dedi.

"BÜYÜK MÜCADELE VERDİK"

Ülkenin hükümetsiz kalmaması için büyük mücadele verdiklerini anlatan Manav, "Toplumun bize verdiği mesajlar var ve bizler ve genel merkezimiz bu mesajı en iyi şekilde almış bulunmaktayız. Hükümeti kuracak sandalye sayısını elde edemediğimiz için yapmamız gereken toplumun mesajlarından bir tanesi de olan koalisyon çalışmalarıyla ilgili genel başkanımız olağanüstü bir çabayla hükümetin kurulmasını, Türkiye'nin bu sıkıntılı dönemde hükümetsiz kalmaması adına verdiği mücadeleye hepimiz şahidiz. Her en kadar başkaları bunu farklı bir şekilde yorumlasa da, hükümetin kurulma noktasında CHP ve MHP ile yapılan görüşmelerde karşımıza hep bir engelle çıkmaları netice itibariyle ülke tarihinde ilk kez bir seçim hükümetiyle seçime gitmemize neden olmuştur" diye konuştu.

"ZAFER İNANANLARINDIR"

Manav şöyle devam etti: "Bunu milletimiz mutlaka değerlendirecektir. Yalnız bize düşen, 13-14 yılda bu ülkenin AK Parti iktidarı ile elde ettiği kazanımlarını, maddi, manevi alanda elde edilen kazanımların devam etmesi açısından, bu ülkenin elde ettiği kazanımlardan rahatsız olanların, artık buna alışmaları için tekrar bizlerin ayağa kalkıp, daha bir şevkle 1 Kasım seçimlerine adapte olmamız, bu seçimlerin hem milletimizi, hem de partimizin hayrına olması için çalışmamız gerekmektedir. Genel başkanımızda, 1 Kasım'a kadar teşkilat mensuplarına zaruret dışında uyumak haramdır' demiştir. Bizde genel başkanımızın söylediği söz çerçevesinde 1 Kasım seçimlerinde en iyi netice, 2-0'ı yapmak amacıyla, vaktimizin büyük bir kısmını bu seçimlere ayırmalıyız. Bunun için önce inanmalıyız. İnanmazsak zaferi gerçekleştiremeyiz. Çünkü zafer inananlarındır. Burada elde edeceğiniz izlenimleri kendi teşkilatlarınıza, mahallenize, köyünüze getirdiğinizde, bunlar dalga şeklinde yayılacak ve inşallah 1 Kasım'da yapılacak seçimlerin ülkemiz için, milletimiz için zaferle sonuçlanmasına vesile olacaktır."

ADAYLIK SÜRECİ BAŞLADI

Partideki adaylık sürecinin de başladığını kaydeden Manav şöyle devam etti: "Seçim takvimi malumunuz Yüksek Seçim Kurulu tarafından Çarşamba günü Resmi Gazetede yayımlandı. Seçimin başlangıç tarihi 31 Ağustos, yani Pazartesi günü itibari ile 26. dönem milletvekilliği seçimlerinin takvimi işlemeye başlıyor. Milletvekilliği başvurularımız bugün itibariyle başladı. 3 Eylül Çarşamba günü de sona eriyor. 28 Eylül'de adaylar Yüksek Seçim Kurulu'na bildirilecek. Bu tarihten sonra hızlı ve tempolu bir seçim süreci geçireceğiz. Bu seçimler belki de Türk siyasi hayatının en önemli seçimidir. Hem zamanlama, hem Türkiye'nin içinde bulunduğu güvenlik sıkıntıları, hükümet kurulmamasını fırsat bilen iç ve dış mihrakların her türlü entrikaları, kullandıkları maşaların uyguladıkları değerlendirildiğinde, ciddi bir şekilde bu seçimden zaferle ayrılmak mecburiyetindeyiz. Bu milletin bizden AK Parti kadrolarından beklediği çok şey var. Ne zaman Türkiye ayağındaki prangalardan kurtulmaya başlamış, sürekli birileri içeriden de dışarıdan da bu ülkeye saldırmaya başlamış. Dini görüşler, siyasi görüşleri tamamen farklı 3 örgütün aynı bölgeden eylemlerini gerçekleştirmesi ve şehit cenazelerinin gelmesi yüreğimizi yakıyor. Bu ülkeyi yönetmeye talip insanlar olarak şahsi işlerimize vakit ayırmamamız lazım. Birlik ve beraberliğimizi sahaya yansıtırsak 2-0 yapmak için hiçbir engelimiz yok. Seçimden sonra Keşke dememek için özverili şekilde çalışmamız lazım. İnanın bugün burada bu işe inanırsak, sonucunu da alırız."

Toplantıda partinin Bartın İl Başkanlığını yapan isimlere şükran plaketi teslim edildi. - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Enver Yılmaz Ak Parti Türkiye Bartın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
title