Haberler

AK Parti Çubuk Belediye Başkan Adayı Acehan Açıklaması

" Çubuk’un yaşam kalitesini artırmak için hizmete talibiz"

AK Parti Çubuk Belediye Başkan adayı Tuncay Acehan, projelerini ve seçilmesi durumunda Çubuk'a kazandıracağı değerler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Acehan, yaptığı açıklamada, belediye başkanı olması halinde, AK Parti'nin belediyecilik anlayışını Çubuk'ta daha da ileriye götüreceklerini ve Çubuk'u başkentin markası bir şehir yapmaya çalışacaklarını söyledi.

Makama değil, çalışmaya talip olduğunu anlatan Acehan, belediye başkanı olması durumunda ilçe halkının rahat ve huzurlu bir kentte yaşaması için var güçleriyle çalışacağını belirtti.

Şeffaf yönetim ve katılımcı belediyecilik anlayışını geliştireceklerine değinen Acehan, şunları kaydetti:

"Hükümetimizin ve Büyükşehir Belediyemizin her türlü yatırım ve desteklerini ilçemize getirebilmek için çabalayan bir belediye başkanı olmaya talibim. İlçe halkımızın zihninde soru işaretlerini gidermek için kimsenin aklında en küçük bir şüphe bırakmayacak şekilde şeffaf bir çalışma ana prensibimiz olacaktır. Belediyecilik anlayışını, AK Parti ilkeleri doğrultusunda halkla sonsuz bir kucaklaşma atmosferi içinde yaşatmak istiyoruz. Halkımızın söz sahibi olacağı, istek ve temennilerini belirtecekleri, şikayetlerini ulaştırabilecekleri birimleri harekete geçireceğiz.  Yaşam kalitesini arttıracağımız Çubuk, her alanda gelişecek, büyüyecek ve değişecektir. İlçemizin sorunlarını bilen, çözüm yolları üretecek olan proje ve planlarımızla ben ve ekibim, cesur, kararlı bir iradeyle hizmet yolundaki bu kutsal göreve hazır ve talibiz."

Üniversite, tarım ve turizm şehri Çubuk'un geleceği için tüm imkanlarını girişimcilerine ve üniversitelere, esnaflarına ve ilçe halkının hizmetine sunmak için bu göreve talip olduklarını kaydeden Acehan, "Her kesimin görüş, öneri, fikir ve düşüncelerini alarak bir aile ortamında herkesin mutlu olacağı bir AK belediyecilik yönetimini oluşturmak için çıktığımız bu yolda, ilçemize birlikte hizmet edeceğiz" diye konuştu.

Seçilmesi halinde yapacağı bazı projeleri anlatan Acehan, şunları söyledi:

"Allah nasip ederde, halkımızı teveccühü ile Şehrül Emin mazbatası tarafıma verildikten sonra ilk bir ay içerisinde kurumsal gözden geçirme ve stratejik çevre analizi yapacağız. Bu kapsamda projelerimizi 90 günlük, 6 aylık, 1 yıllık ve 5 yıllık eylem planları şeklinde hayata geçireceğiz. Böylece Allah'ın izniyle Çubuk'u daha güzel ve daha insanca yaşanabilir şehir haline getireceğiz. Yönetim çalışması kapsamında; denk bütçe uygulaması kapsamında borçların yapılandırılması ve tasarruf politikaları belirleyeceğiz. E-belediyecilik uygulamalarını geliştirilerek yaygınlaştıracağız. Kent bilgi sistemini hayata geçireceğiz. İşsizliğin azaltılması için turizm, sanayi, hayvancılık ve tarım yatırımlarının teşvik edilmesi ve desteklenmesini sağlayacağız. Seracılık projelerini teşvik edeceğiz. Belediyecilik hizmetlerinin daha iyi yerine getirilmesi için fiziki ortamının uygun hale getireceğiz. Başta şehir merkezi olmak üzere yaşanan otopark sorunun büyükşehir belediyemiz ile birlikte çözmeye çalışacağız. İlçemizde bisiklet kullanımını teşvik edecek çalışmalar yapacağız. Esenboğa metrosu ile Çubuk arasında Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte hafif raylı sistem tramvay yapılmasını sağlayacağız. Geleneksel mimari anlayışımızı merkeze alan imar çalışmaları ve kentsel tasarım uygulamalarını hayata geçireceğiz. Çubuk vadisi projesinin tamamlanarak Çubuk Çayı çevresinin Ankara'ya doğru rekreasyon alanı olarak düzenleyeceğiz. Çubuk'a ait simgesel projelerin oluşturacağız. Tarihi Çubuk Evlerinin restorasyon çalışmalarına devam edeceğiz. Büyük şehirlerin streslerinden kurtulmak isteyenler için hobi bahçeleri oluşturacağız. Sanayi alının rehabilitasyon ve geliştirilmesi projesini hayata geçireceğiz." - Ankara

Kaynak: AA / Yerel

Tuncay Acehan Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title