Haberler

AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan;

AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, Türkiye'nin IMF'ye olan borcunu kapatması, yaptığı dev yatırımların ihaleleri ve çözüm süreciyle birlikte tutulamaz bir konuma geldiğini belirterek, bundan rahatsız olan Avrupa ve dünya ülkelerinin çeşitli senaryoları hayata geçirdiğini söyledi.

AK Parti Alaca ilçe Başkanlığı tarafından düzenlenen Danışma Meclisi toplantısı gerçekleştirildi. Parti binasında yapılan toplantıya AK Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan'ın yanı sıra Alaca Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz, Çopraşık Belde Belediye Başkanı Seyfettin Yılmaz, Büyürhırka Belde Belediye Başkanı Aslan Şahin, AK Parti Alaca İlçe Başkanı Ümit Tokgöz ve partililer katıldı.

Gezi Parkı'ndaki ağaçların bahane edilerek başlayan olayların iyi irdelenmesi gerektiğini dile getiren Ceylan, Türkiye'nin yanı sıra aynı Brezilya'da da aynı anda patlak veren olayların zamanlamasına dikkat edilmesini istedi.

Meselenin bazı sanatçıların ifade ettiği gibi sadece Gezi parkı meselesi olmadığını dile getiren Ceylan, "Türkiye Mayıs ayında IMF'ye olan borcunu bitirdi. Yine bu ay içerisinde 43 milyar dolarlık havalalanı ihalesi yapıldı. Üçüncü köprü ihalesi yapıldı. Kanalistanbul projesinin çalışmalarına başlandı. Mersin-Akkuyudan sonra Sinop'a kurulacak termik santralin ihalesi yapıldı. Cumhuriyet tarihinin en şanlı mayıs ayı yaşandı ve toplam 143 milyar dolardık ihale yapıldı" dedi.

Gezi parkı heyetinin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'tan talep ettiği istekleride değerlendiren Ceylan, "Hükümete sunulan isteklere bakıyorsunuz. İstekler arasında 3. köprü olmayacak. Kanalistanbul projesi olmayacak. Havalalanı oylmayacak. Termik santrollerinin, nükler santrallerinin ihalesi iptal edilecek. Havalanı olduğu an Türkiye lojistik anlamda merkez haline gelecek. Şuanda Amerikaya yapılan tüm uçuşların hepsi Almanya'da aktarılıyor. Uzakdoğuya gidenlerde burayı tercih ediyor. Türkiye'nin en büyük dünyanın ikinci büyük havalanı yapıldığı an otomotik olarak aktarmalar Türkiye üzerinden yapılacak. Yıllık 30 milyar dolar gelir sağlanacak. Türkiye'nin kazancı birilerinin kaybı olacak. Kanalistanbul projesi ile birlikte boğazlardaki İngiliz hakimiyeti ortadan kalkacak. Nükleer termik santralleri ile birlikte Türkiye'nen enerjide dışa bağımlılığı azalacak" dedi.

Dünyanın en iyi ekonomileri arasında yer alan Türkiye'nin genç bir nüfusa sahip olduğunun altını çizen Ceylan, 2023 ve 2071 hedeflerine emin adımlarla ilerleyen bir Türkiye'nin bazı Avrupa ve dünya ülkelerinin işine gelmediğini belirtti. Ceylan, ayrıca çözüm süreciyle birlikte Türkiye'de 6 aydır analarıan ağlamadığını ve şehit cenazesi gelmediğini hatırlattı. Gezi parkı eylemleri süresince Çorum'da protetestolar olduğunu belirten Ceylan, vatandaşların sağ duyulu davranmaları üzerine herhangi bir taşkınlık olmadığının altını çizdi.

Önlerinde bir yerel seçim olduğunu ve siyasi partilerin yavaş yavaş seçim sürecine girdiğini anlatan Ceylan, bazı partilerin belediye başkan adaylarını açıkladığını bazılarının ise adaylık sürecinin başladığını kamuoyuna deklare ettiğini hatırlattı. Yapılan anketlerde AK Parti'nin Alaca'da çok iyi durumda olduğunu dile getiren Ceylan, AK Parti'nin ilçedeki oy oranlarında bir önceki seçimlere nazaran oy oranlarında 2-3 puan artış olduğunu açıkladı. Ceylan, özverili çalışmalarından dolayı Başkan Eyvaz ve ilçe tişkilatına teşekkür etti.

AK Parti Alaca İlçe Başkanı Ümit Tokgöz, AK parti iktidarı ile birlikte Alaca'nın hizmet alımı noktasında şahlanışa geçtiğini söyledi. Hizmet, plan ve proje zenginliği açısından daha önce böyle bir dönemin olmadığını kaydeden Tokgöz, "AK Parti ile birlikte hizmet ve hizmetin kalitesi arttı. Projeler çoğaldı. Bu dönemin bundan sonrada bu şekilde devam edecek. Teşkilatlar olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra bizde mahalle mahalle, ev ev gezerek hizmetlerimizi halkımıza anlatacağız" dedi.

Alaca Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz ise, Ak partinin Türkiye'yi imar ettiği gibi Ak Parti teşkilatlarının da Alaca'yı imar ettiğini kaydetti. Alaca Belediyesi olarak hummalı bir çalışma yürüttüklerini dile getiren Eyvaz, seçimler öncesi halka vaat ettikleri projelerin büyük kısmını gerçekleştirdiklerinin altını çizdi.

Yapılan kıyaslamalarla geçtiğimiz dönemlerde yapılan yatırımların 3-4 katının bu dönemde yapıldığını gördüklerini dile getiren Eyvaz, "Yaptığımız hizmetlerin halka anlatılması noktasında bir sorun yaşandığını tespit ettik. Hizmet yapıyoruz ancak tanıtımda eksikliğimiz var. Biz hizmetlerimizin tanıtımı noktasında ne gerekiyorsa yapacağız. Teşkilatlarımızdan da bu konuda destek bekliyoruz" dedi. - ÇORUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

AHMET SAMİ CEYLAN Ak Parti Türkiye Çorum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli?
title