Haberler

AK Parti Çanakkale Milletvekili Kaşdemir Açıklaması

Ayvacık ilçesinde 2009 yılında 8 köyün bir araya gelerek oluşturduğu Organik Et Birliğinde üreticiler sertifikalarını aldı.

Ayvacık ilçesinde 2009 yılında 8 köyün bir araya gelerek oluşturduğu Organik Et Birliğinde üreticiler sertifikalarını aldı.

Sertifika töreninde konuşan AK Parti Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir, Türkiye'nin ilk ve tek organik et birliğinin Ayvacık'ta olduğunu hatırlattı.

Birliğin hedeflerine ulaşmada ilerleme kaydettiğini belirten Kaşdemir, "Ayvacık organik etinin ilerleme kaydetmesi önemli bir konudur ve daha da ilerlemesi gerekir. Ayvacık organik etini tanımayan bilmeyen kimse kalmaması gerekir. Burada bize de üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız ve birliğimizle irtibat halinde olacağız" dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin de etin 40 yıl evvel de İstanbul da Ayvacık eti olarak satıldığını belirterek, "Bu kooperatif vasıtasıyla bir markalaşma meydana geldi. Bunu biz tüm dünyaya duyurmamız gerekiyor" diye konuştu.

Toplantı sonunda katılımcılara organik et ikram edildi.

Kaynak: AA / Yerel

İsmail Kaşdemir Çanakkale Ak Parti Ayvacık Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title