Haberler

AK Parti Çanakkale Milletvekili Adayı Turan Açıklaması

AK Parti Çanakkale Milletvekili adayı Bülent Turan, "Ümit ediyorum yeni yıllarda, dönemlerde buradan alınan dersle yeni kavgalar, savaşlar olmaz. Çanakkale bir destan olarak hatıralarda kalır ve yenisi yaşanmaz" dedi.

AK Parti Çanakkale Milletvekili adayı Bülent Turan, "Ümit ediyorum yeni yıllarda, dönemlerde buradan alınan dersle yeni kavgalar, savaşlar olmaz. Çanakkale bir destan olarak hatıralarda kalır ve yenisi yaşanmaz" dedi.

Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin marka değeri en yüksek şehrinin Çanakkale olduğunu, bunu Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. yıl törenlerinde bir kez daha gördüklerini söyledi.

Onlarca devlet başkanı, 100'e yakın devlet temsilcisinin Çanakkale'de bir araya geldiğine işaret eden Turan, "Çanakkale'de, Türkiye'nin barış talebine daveten cevap verdiler" dedi.

Turan, yeni yıllarda, zamanlarda barış talebinin tüm dünyada karşılık bulacağını, bu karşılığın dalga dalga yayılacağını, Türkiye'nin de buna öncülük edeceğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Türkiye'de de bunun en çok Çanakkale'ye yakışacağını düşünüyorum. Çünkü 1915'teki şehitlerimize baktığımızda bizim Edirne, Kars değil, çok daha öte coğrafyalardan şehitlerimiz ve gazilerimiz olduğunu görüyoruz. Gelibolu Yarımadası'na her gün onlarca, yüzlerce kişi geliyor. Uçaklar iniyor, arabalar geliyor, çok yoğun bir talep var. İnsanlar bir derdi burada dile getiriyor. Bir medeniyetin düştüğünü, ama düşerken ayağa kalkması gerektiğini ifade ediyorlar. Ben ümit ediyorum bu düşen medeniyetin kalkması yine bu topraklardan olacak. Onu 100. yıl etkinliklerinde çok büyük bir gururlar gördük. Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde birçok devlet başkanının bir araya gelmiş olması, ortak toplantı ve konferans yapmış olması bunu gösteriyor."

Çanakkale'nin İstanbul gibi büyük bir şehir olmamasına rağmen İstanbul gibi yoğun bir trafik yaşadığına dikkati çeken Turan, vatandaşların sabır gösterip, idare etmesinden dolayı minnettar olduğunu, kentin marka değerine bir değer daha katıldığını düşündüğünü bildirdi.

Turan, Şehitler Abidesi'nde düzenlen programı "harika" olarak nitelendirip, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şehitlerimizin mekanında, şehitlerimizin şehit olmasına vesile olan insanlarla beraber, çok anlamlı olan o toplantıları yaparak bir anda onların mahcubiyetini yaşamış olduk diye düşünüyorum. Ümit ediyorum yeni yıllarda, dönemlerde buradan alınan dersle yeni kavgalar, savaşlar olmaz. Çanakkale bir destan olarak hatıralarda kalır ve yenisi yaşanmaz. Türkiye'nin uluslararası bu etkinliğe öncülük yapmış olması gurur verici tabloydu. Çanakkale'nin bu konuda öncü olması ayrıca bir gurur meselesiydi. Ümit ediyorum yeni yıllarda daha güzelini, daha iyilerini yaparız. Akşama kadar o yoğunluğa rağmen kimsenin burnunun kanamamış olması, büyük bir sıkıntı yaşanmaması bence en büyük mutluluk kaynağımız. İstiyoruz ki yeni yıllarda, törenlerde Çanakkalemizin hak ettiği yere ulaşması için hep beraber gayret edelim. Otel, alt yapı ihtiyacımız var, bunları hayata geçirelim, ama böyle günlük değil, 3 günlük, 5 günlük, 10 günlük toplantılar yapalım buralarda. Tüm dünyaya barış talebimizi buradan dile getirelim."

Çanakkale Savaşları için Gelibolu Yarımadası'nda dört bir coğrafyadan insanlar geldiğine işaret eden Turan, şunları kaydetti:

"Edirne'den Kars'a kadar değil, Bursa'dan Kafkaslar'a kadar herkes buradaydı. Bir derdimiz vardı, bir medeniyetin yok edilmesi talebi vardı, o medeniyetin sahipleri de buna engel olmak için bu topraklarda ayağa kalkmak istediler ve bunu yaptılar. Çok büyük bedeller ödediler, çok büyük sıkıntılar çektiler, ama o bedel ödenmeseydi bugün şanlı bayrağımız bu topraklarda dalgalanmıyor olabilirdi. Şehitlerimiz gayret ettiler, canlarını verdiler, bugün bize bu toprakları emanet ettiler. İnşallah bir daha böyle bir şey yaşamayız, ama yaşarsak bu ülkenin gençleri buna hazır diye düşünüyorum. Cumhuriyetimizin temelleri Çanakkale'de atıldı. İstanbul'un güvenliği Çanakkale'den başladı. İstanbul'un başarısı, Çanakkale'den geçti o zamanlarda. O yüzden ben 1915'in bu tarihin akışında çok farklı bir hatıraya sahip olduğunu, çok farklı bir gün olduğunu düşünüyorum. Kimin orada emeği varsa, şehit, gazi olan, yol gösteren herkese teşekkür etmek bir minnet borcumuzdur."

Kaynak: AA / Yerel

bülent turan Çanakkale istanbul Ak Parti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title