Haberler

AK Parti Burdur Milletvekili Petek Açıklaması

AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek, "27 Nisan e-muhtırasını biz unutturmadık, unutturmayacağız." dedi.

Ak Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek, "27 Nisan e-muhtırasını biz unutturmadık, unutturmayacağız." dedi.

Petek, partisinin bazı milletvekilleriyle birlikte "27 Nisan e-muhtırası"nın yıl dönümü nedeniyle TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

"27 Nisan e-muhtırasını biz unutturmadık, unutturmayacağız." ifadesini kullanan Petek, e- muhtıranın, geçmişte her 10 yılda bir yapılan ve ülkenin, milletin geri kalmasına, fakirleşmesine, ekmeğinin küçülmesine vesile olan müdahalelere benzer bir teşebbüs olduğunu dile getirdi.

Böyle bir teşebbüs karşısında Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin ve AK Parti kadrolarının, demokrasi ve hukuk dersi vererek kendi haddini ve hukukunu bilmeyen, anayasa ve kanunlardan yetkisini almayan makamlara nerede durması gerektiğini hatırlattığını ifade eden Petek, "Temenni ederiz ki bundan sonra demokrasimizin geleceğinde böyle lekeler olmaz. Hepimiz demokrasiye, 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.' ilkesi çerçevesinde sahip çıkarak bu süreci devam ettirir, bütün vatandaşlarımızın daha müreffeh, kalkınmış, daha özgürlük içinde yaşamasının temini için gayret ederiz." diye konuştu.

Ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Petek, Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın yeni anayasa ve laikliğe ilişkin ifadelerinin hatırlatılması üzerine, şunları kaydetti:

"Bu konuda benim şahsi görüşüm şudur, militarist laikçi uygulamalardan milletimiz çok çektiği için, az önce tam da sözünü ettiğim 27 Nisan bildirisinde olduğu gibi bugün din ve vicdan özgürlüğü, ibadet özgürlüğü, ifade özgürlüğü kapsamında gayet doğal, normal, hukuk çerçevesinde görülen eylemler, geçmişte bu militarist laikçi uygulamalarla suçmuş gibi gösterildiği için ve bunların bedelini de çok ağır bir şekilde toplumumuzun önemli bir kısmı ödediği için elbette laiklik konusu gündeme geldiğinde, buna açıklık getirmek anayasada yer aldığında, hangi tanımla, nasıl yer alacağı konusunda görüş beyan etmek, ifade özgürlüğü kapsamında bir durumdur."

Yeni anayasanın giriş kısmında, "Allah inancı" ve "İslam dini' vurgusunun da yer alacağı iddiaları hatırlatılarak, "Size göre bu ifadeler anayasaya girmeye uygun mu?" sorusu üzerine Petek, "Ben Anayasa Komisyonu Başkanvekiliyim, henüz Anayasa Komisyonuna, AK Parti'nin hazırlayıp sunduğu bir anayasa teklifi gelmemiştir. Bu nedenle bundan öte bir şey açıklamam doğru olmaz. Bu konuda AK Parti'nin çalışmalar yaptığını Sayın Başbakanı'mız kamuoyuyla paylaştı. Bu çalışmalar yapılıp paylaşıldığında, sanıyorum bu meraklar giderilecektir." karşılığını verdi.

Kaynak: AA / Politika

Reşat Petek AK Parti Burdur Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title