Haberler

AK Parti Bu Anketi Konuşuyor! KONDA'ya Göre Oy Oranı Yüzde 51.1

Güncelleme:

AK Parti MYK'da masaya yatırılan KONDA'nın son araştırmasına göre AK Parti'nin oyları yüzde 51.1'e yükselirken CHP ve HDP'nin oylarındaki gerileme dikkat çekti.

Başbakan Davutoğlu başkanlığında salı günü gerçekleştirilen AK Parti MYK toplantısında, kamuoyu araştırmaları mercek altına alındı.

KONDA'NIN ANKETİ

MYK'da değerlendirilen araştırma sonuçlarından biri KONDA'nın 28 ilde, 2 bin 510 kişiyle gerçekleştirdiği ocak ayı anketi oldu.

Ankete göre, 1 Kasım'da yüzde 49.5 oy alan AK Parti'nin oranı, yüzde 51.1'e yükseldi. Terör örgütüne yönelik tavırlarıyla dikkat çeken CHP ve HDP'nin oylarındaki gerileme ankete de yansıdı. 1 Kasım'daki seçimlerde yüzde 25.3 oy alan CHP yüzde 24.9'a geriledi. Seçimlerde yüzde 11.9 oy alan MHP'nin yüzde 11.7'ye düştüğü anket sonuçlarına göre, HDP'nin de 10.8 düzeyinden 10.1'e indiği gözlendi.

ANAYASA İÇİN KARARLI DURUŞ

MYK'da, yeni anayasa konusunda yaşanan gelişmeler de değerlendirildi. CHP'nin, Meclisteki Anayasa Mutabakat Komisyonu'ndan çekilmesiyle sekteye uğrayan çalışmalara karşın, AK Parti geri adım atmama kararı aldı. CHP'nin tekrar masaya dönmesine yönelik beklenti dile getirilirken, çalışmaların diğer partilerle de sürdürülebileceği belirtildi. "Nasıl bir başkanlık sistemi ve nasıl bir anayasa istiyoruz" sorusuna da çeşitli kesimlerin değerlendirmeleri alınarak yanıt verilecek. Gelecek cevaplar ışığında AK Parti'nin anayasa teklifinde son rötuşlar yapılacak.

ALEVİ BAŞKAN YARDIMCISI SEÇİLDİ

Alevilerle doğrudan temas kurulması ve vatandaşlarla bire bir temas yürütülmesi için AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığına "Alevi Başkan Yardımcı" atandı.

YOĞUN TRAFİK

AK Parti MYK'da, bazı isimler Başbakan Davutoğlu'na sunuldu. Davutoğlu'nun da isimler arasından Alevi kökenli Yalçın Özdemir'i seçtiği öğrenildi. Geçmişte Su TV'nin sahibi olan, işadamı kökenli Özdemir, tek tek Alevi ocaklarını, dergahlarını, Anadolu'daki ve Avrupa'daki dernekleri dolaşacak, Alevilerin dertlerini yerinde dinleyecek. (Kaynak: Akşam)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Yalçın Özdemir AK Parti Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
500

Yorumlar (199)

Renas gever Mobil-IOS:

Turkiye halki tum bu olanlar ( yapilan katliamlar ) karsisinda hala anketler yuzde 51 uzerinde bir parti oy alaabiliyorsa bu halka acimaktan baska soylenecek soz bulamiyorum.

49
40
yanıtYanıtla
DİYERBEKİR AMED:

hiç bir kürt akapeye boyun eğmez eğmiğcektir de kürt olduğunu savunanlar arrap kökenlidir yalan atıyolar ben kürtüm kürtttttttt tırşıklarrrrrr

25
63
yanıtYanıtla
anadolu:

yalan dolan , yüzde 51 miş, cevremizde akp ye oy veren kımse yok ama 2 kisiden biri akp li nedense , bu oyunuda acıga cıkarır umarım yargı

42
46
yanıtYanıtla
hedef 2023Mobil-ANDROID:

AKP CANIMDA OYUMDA SANA FEDA

21
61
yanıtYanıtla
siirtli:

size yemin ederimki suriyeden kat be kat beter olsa bu ülke acımam ve hakketmiştir derim. . . olckta. . .

48
30
yanıtYanıtla
Vatandaş:

Tabi canım oranlar doğrudur. Bu kadar malın olduğu bir ülkede normaldir.

45
29
yanıtYanıtla
sefilix:

valla değil yüzde 51 istersenizn yüzde 90 deyin yaptıklarından ahirette büyük hesaba çekilecek bu akp liler ve onara oy verenler. ne diyordu bunların hocası rahmetli erbakan akp ye oy vermek cehennemden bilet almak gibidir. yol yakınken dönün tövbe edin ve helallik isteyin türk milletinden ey akp li dantelli kefenliler.

38
22
yanıtYanıtla
VATAN:

Yalan olamaz. Bu CHP=HDP=PKK ikisini toplasan 10''u geçmez artık. Millet CHP''nin en az HDP kadar PKK yandaşı olduğunu gördü. PKK, DHKP-C, TKP ve diğer bütün nkominist, Ateist vatan haini seçmenlerin haricinde bir tek Atatürk''çü, müslümanım diyen vatanını seven seçman CHP''ye oy vermez. Hendek kazan teröristlere Canlı Kalkan olan Sezgin Tanrıkulu, ''ARKADAŞLAR'' diyen Genelbaşkanları KILIÇDAROĞLU. Daha ne olacak. CHP-HDP baraj altında.

7
51
yanıtYanıtla
Şamil:

SALİH MÜSLÜMÜ TÜRKİYEDE 3 kere ağırla,APOYLA İMRALIDA ANAYASA PAZARLIĞI YAP,OSLODA MEMLEKET PAZARLA,Kobaniye BARZANİ MİLİSLERİNİ GEÇİRİP PYD ye YARDIM YATAKLIK YAP CHP YE PKK YANDAŞI DE.TAM AKP LİK BİR KIVIRTMAÇLIK.HADİ ORDAN!!

yanıt0
yanıt0
SUR:

işte akp bu. görmemenız için kör olmanız lazım. insanlar ölüyor ülke bataklığa gidiyor onların derdı oy anket.

40
17
yanıtYanıtla
Tüm 199 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title