Haberler

AK Parti Bozyazı'da Seçimlere İtiraz Etti

AK Parti Bozyazı İlçe Teşkilatı, seçim sonuçlarına itiraz etti.

AK Parti Bozyazı İlçe Teşkilatı, seçim sonuçlarına itiraz etti.

AK Parti Bozyazı İlçe Başkanı Tarık Yılmaz, İlçe Seçim Kurulu'na verdiği itiraz dilekçesinde birkaç gerekçelerinin bulunduğunu, esas itiraz gerekçesi olarak Bozyazı'da kullanılan oyların yaklaşık bin tanesinin geçersiz sayılması olduğunu söyledi. Geçersiz sayılan oyların çoğunun AK Parti'ye verilen oylar olduğunu savunan Yılmaz, "Bunların sağlıklı, kontrollü şekilde yeniden sayılması seçimin kaderini değiştirecektir" dedi.

Geçersiz sayılan oyların çoğunluğunun MHP'nin öne geçtiği Tekeli ve Gözce seçim bölgelerinde olduğunu, sayım sırasında elektriklerin kesildiğini ve bunun da kuşkulara neden olduğunu söyleyen Yılmaz, "Tekeli ve Gözce seçim sandıkları açıldığında AK Parti'nin önde olduğu bir sırada nedense elektrikler kesiliyor ve elektrik geldiğinde ise geçersiz oy sayısı artıyor, MHP öne geçiyor. Ne hikmetse geçersiz sayılan oyların çoğunluğu AK Parti'ye verilen oylar. Yeniden sayılarak geçersiz oyların incelenmesini istedik" diye konuştu.

30 Mart 2014 Belediye Başkanlığı seçimlerinde Bozyazı'da resmi olmayan sonuçlara göre MHP Adayı Mehmet Ballı 7 bin 392 oy alırken, AK Parti Adayı Ali Deniz 7 bin 34 oy aldı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Tarık Yılmaz Ak Parti Bozyazı Tekeli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title